Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Kunstwerken] Welke bekijk jij?
#1
Een topic over beeldende kunst, musea en exposities

Vandaag een bezoek gebracht aan het stedelijk museum, met als hoofdreden de expositie 'De constructie van de nieuwe mens: 100 jaar revolutie'. Deze viel enigszins tegen omdat hij vrij kort was. De tentoonstelling bestond uit slechts drie zalen met een aantal film- en propagandaposters en drie filmvertoningen. Op zich de moeite waard om te zien, zeker als je een beeje interesse hebt in socialisme, activisme of Rusland. Helaas wat aan de korte kant.

In het kader van 100 jaar De Stijl was er ook een uitgebreide expositie over De Stijl. De architectuur kan ik wel waarderen, en vond de maquettes en een Rietveld kamer dan ook erg mooi, maar met de schilderijen heb ik minder. Maar door middel van een tentoonstelling van Chris Beekman (een anarchistische schilder en afvallige van De Stijl) werd er een hele mooie link gemaakt tussen politieke kunst, De Stijl en het communistische Rusland. Daardoor werd ook het werk van Beekman (waar ok nog niet eerder bekend mee was) op een hele informatieve wijze gecontextualiseerd. Al met al dus zeker de moeite waard, al is dit de laatste week van 100 jaar revolutie.
Reply
#2
Oh, ik dacht speciaal een topic voor mij. Gaat het godverdomme over kunst.

Maar ik vind het nieuwe aquaduct bij Steenbergen wel mooi, maar mijn favoriet in Nederland is denk ik het spoorviaduct bij Hoogmade in de A4.
Reply
#3
Onlangs naar de tentoonstelling 'Time In Motion' van Pol Bury geweest in BOZAR. Mooie tentoonstelling met een hoop kinetische kunst, installaties en schilderwerken. De man was mij volkomen onbekend maar ik raakte gefascineerd door zen werken, door het bewegende aspect van zijn kunst heeft het weinig nut om foto's te plaatsen, maar ik kan iedereen zeker aanraden om een tentoonstelling te bezoeken als er werken van hem bij zijn. Vooral de fontein die in BOZAR stond was zowel technisch als esthetisch zeer indrukwekkend.
Reply
#4
Was laatst ook in het stedelijk. Vond de tijdelijke tentoonstelling van jana Euler wel vet.

[Image: radieuse72dpi-600x402.jpg]
Reply
#5
In Scandinavië vier musea gedaan, vaak echt van een wereldniveau: Louisiana, het oude museum van moderne kunst in Oslo (met een expo van Teri Wragnes; echt de meest vreemde shit die ik in mijn leven heb gezien), het nieuwe museum van Skagen (de kunstenaarskolonie in het Noordelijke tipje van Denemarken) en vooral ArOS in Aarhus. Meer erover in het dick move verslag!
Reply
#6
Drie dagen na BKS: de albumhoes van Radiohead en een rij andere mooie doeken van Stanley Donwood gezien in het Bonnefantenmuseum, expositie "Pictures From A Moon Shaped Pool".

Er is nu ook een expositie van Raymond Pettibon. Heel veel tekeningen die sterk verwijzen naar o.a. de Amerikaanse politiek, Charles Manson, de punkrock etc. Toevallig ontwierp hij ook het logo van Black Flag, opgericht door zijn broer.
Reply
#7
(26-04-2017, 19:06)Mrmantel Wrote: In het kader van 100 jaar De Stijl was er ook een uitgebreide expositie over De Stijl. De architectuur kan ik wel waarderen, en vond de maquettes en een Rietveld kamer dan ook erg mooi, maar met de schilderijen heb ik minder. Maar door middel van een tentoonstelling van Chris Beekman (een anarchistische schilder en afvallige van De Stijl) werd er een hele mooie link gemaakt tussen politieke kunst, De Stijl en het communistische Rusland. Daardoor werd ook het werk van Beekman (waar ok nog niet eerder bekend mee was) op een hele informatieve wijze gecontextualiseerd. Al met al dus zeker de moeite waard, al is dit de laatste week van 100 jaar revolutie.

Afgelopen weekend met m'n dochtertje ook naar het stedelijk museum geweest, ze wilde graag een Mondriaan zien :Smile
Het Beekman gedeelte van 100 jaar De Stijl was inderdaad de moeite waard!
Reply
#8
Huh, wat, jouw dochter is toch 7 of zo?

Good job.
Reply
#9
(22-06-2017, 14:12)Willie Wrote: Huh, wat, jouw dochter is toch 7 of zo?

Good job.

Ze is 5 jaar oud. Na het stedelijk zijn we nog door gegaan naar het van Gogh en het Rijksmuseum omdat ze het allemaal machtig interessant vond!

[Image: ?taken-by=supermuys&hl=nl]
Reply
#10
Ik had wat tijd over dus ik was naar museum Vrolik gegaan in het AMC. Alsof je door een Tool-video loopt.
Reply
#11
(23-06-2017, 10:52)supermuys Wrote:
(22-06-2017, 14:12)Willie Wrote: Huh, wat, jouw dochter is toch 7 of zo?

Good job.

Ze is 5 jaar oud. Na het stedelijk zijn we nog door gegaan naar het van Gogh en het Rijksmuseum omdat ze het allemaal machtig interessant vond!

[Image: ?taken-by=supermuys&hl=nl]

Goeie opvoeding.
Reply
#12
Een collega wees me hier op: http://massmoca.org/nick-caveuntil/
Reply
#13
Lol, alleen is het een andere Nick Cave.
Reply
#14
Ah, het zei me al helemaal niks.
Reply
#15
In Casa Lis in Salamanca een tentoonstelling met tekeningen van Francesco de Goya over de Spaanse burgeroorlog, in combinatie met foto's van een Spaanse oorlogsfotograaf met afbeeldingen uit Aleppo.
Dit in het teken van 'oorlog toen en nu'.

Erg indrukwekkend wel, vooral die tekeningen van de Goya waren erg mooi.
Reply
#16
Het zal voor de meesten vloeken in de kerk zijn, maar voor mij zijn (match worn) voetbalshirts ook pure kunst. En dan niet de huidige fantasieloze Nike of Adidas creaties, maar de echte cultshirts uit de jaren `80 of `90.
 
Deze week is er een expositie in Londen die vol staat met dit soort cult. 
 
http://www.jacket-required.com/Details/A...ball-Shirt
Reply
#17
Super furry animals Big Grin

Maar inderdaad, nee, het is niet dat omdat ik al 30 jaar afgelikte ijstokjes verzamel dit dan kunst is, ook al heb ik nog de orinele choco rock. Wel coole tentoonstelling.
Reply
#18
Neem dat vooral met een korreltje zout, het was vooral een slecht bruggetje om het in dit topic (het meest aansluitende topic) te kunnen knallen.
Reply
#19
Dat doe ik ook, of dacht je echt dat mijn gelikte stokjes mocht komen bekijken? Big Grin

Lijkt me verder ook het juiste topic voor zo'n tentoonstelling. Zou ook zo maar naar de Kunsthal kunnen komen op enig moment. En omdat bruggetjes weer aansluit bij echte kunstwerken doe ik er ook 1, want in diezelfde Kunsthal is er nu nog een verzamelingsobjectententoonstelling van Prince fans met posters, foto's, merch door de jaren heen.
Reply
#20
Lijkt me op het eerste gezicht een wat makkelijke tentoonstelling. Gewoon wat fans die hun verzameling in een hok gooien.

Ik ben altijd wel fan van wat Boijmans en het Gemeentemuseum doen. In mijn optiek de mooiste musea van Nederland.
Reply
#21
Uiteraard makkelijke tentoonstelling, maar voor mij is het vlakbij en eind augustus kan je dan ook nog een foto reeks zien over duivensport.
Reply
#22
Vandaag bij de opening geweest van WeerZien bij museum De Pont in Tilburg.
Het nieuwe beeld van Anish Kapoor voor de ingang is prachtig, en de tentoonstelling geeft een heel mooi overzicht van de fantastische werken die het museum de afgelopen 25 jaar heeft laten zien. Dit museum kan zich echt meten met grootheden als Tate en Guggenheim.
Reply
#23
Iemand al naar de Gerhard Richter tentoonstelling geweest in het S.M.A.K. ?
Reply
#24
Ik ga er sowieso nog heen. Lijkt me een zeer unieke kans dit.
Reply
#25
Hoe zit het met de bereikbaarheid van het SMAK ? Ben er nog nooit geweest, en Gent doe ik liever met het openbaar vervoer.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)