Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A Day In The Life
#51
Van iemand die vrij regelmatig dingen (vaak terecht, daar niet van) als niet meer relevant wegzet, had ik wel iets meer begrip verwacht dat als eerste zijn toch een dikke plus is. Volgt daaruit automatisch dat The Sopranos beter is, nee, maar voor twee series die an sich vrij vergelijkbaar zijn qua kwaliteit vind ik dat wel vrij duidelijk de doorslag voor The Sopranos geven.

En Livia is CGI in het hele seizoen waar ze in sterft. Dat is seizoen 5 volgens mij. Zodra je het weet, ga je het ook meteen zien wat het is nogal low-budget gedaan.
Reply
#52
(14-01-2019, 17:24)Uplift Wrote:
(14-01-2019, 17:16)greenlander Wrote:
(14-01-2019, 12:32)Uplift Wrote:
(11-01-2019, 23:40)greenlander Wrote: The Sopranos is met afstand de beste serie ooit, zeker ook omdat het de eerste serie van zijn soort was. Zeker Breaking Bad is qua thematiek één grote herhaling van The Sopranos (nog steeds een vette serie hoor).

The Wire...

Nee, enkel omdat The Sopranos eerder en daarmee bepalender was. Simpel gezegd: zonder het succes van The Sopranos had The Wire nooit bestaan. The Wire is wel heel duidelijk nummer twee.

Zonder het succes van BB King was Jimi Hendrix ook niet zo goed geweest, maar Jimi Hendrix blijft wel de eindbaas... vind de redenering dus niet echt opgaan.

Voorts: Livia als CGI, w00t. In welk seizoen dan?

Slechts een enkele scene in de eerste aflevering van seizoen 3. Toen ik het zag en nog niet wist dat de actrice op dat punt was overleden, dacht ik enkel: dit ziet er raar uit. Klopt dus.

Verder: zonder het grondleggende The Sopranos geen The Wire, los daarvan is het ook mijn favoriete serie ooit. Enige reeks die ik twee keer in z'n geheel bekeken heb, plus soms nog eens een losse aflevering.
Reply
#53
Ik vind dat er zeker legitieme redenen zijn om The Sopranos beter te vinden, in elk geval legitiemer dan 'het was een benchmarkserie'.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)