Thread Rating:
  • 3 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Het grote culinaire topic (voor alles over lekker eten en drinken)
#1
Omdat er sowieso al een paar lekkerbekken actief zijn op het forum, dit topic ook weer nieuw leven ingeblazen. Hier kan gepost worden over restaurantervaringen, wijnen, een geslaagd eigen gefabriceerd diner dat het vermelden waard is of al het andere dat met eten en drinken te maken heeft!
#2
Kut, ik heb net een indigestie.
#3
Ik ben op het moment vooral heel erg jaloers op een paar vrienden die recent bij Oud Sluis hebben gegeten.
#4
Fitz Wrote:Ik ben op het moment vooral heel erg jaloers op een paar vrienden die recent bij Oud Sluis hebben gegeten.

Zou ik ook zijn. Een paar jaar terug een keer gegeten en als ik nog een keer ergens in de Benelux op dat niveau zou willen eten en ook een dergelijke smak geld voor een diner uit wil geven, dan zou ik weer bij Oud Sluis gaan.
#5
Iemand tips waar je in Limburg goed wild kunt krijgen? Voorheen kochten we dat bij Lebouille in Valkenburg, maar deze slagerij is er helaas niet meer en bij de 'gewone' slager blijkt het nogal lastig te zijn om wild te krijgen.
#6
http://www.lebouille.eu/
Als het dezelfde is, moet je nu naar Born toe.
#7
Pimm Wrote:http://www.lebouille.eu/
Als het dezelfde is, moet je nu naar Born toe.

Is inderdaad hetzelfde, maar is nu alleen nog maar groothandel en als particulier kun je er niet meer terecht.
#8
Dat is jammer zeg, ook niet met kvk nummer? Vast wel iemand die zzp-er is of bedrijf heeft in je omgeving.
#9
Pimm Wrote:Dat is jammer zeg, ook niet met kvk nummer? Vast wel iemand die zzp-er is of bedrijf heeft in je omgeving.

Nee ook niet, bij mijn weten. We hebben thuis een zaak, dus dat is geen probleem. Er zou in de toekomst misschien wel iets van een webshop komen, zoals bijvoorbeeld Schmidt Zeevis die heeft: http://www.schmidtzeevis.nl/webwinkel/
Bij Schmidt Zeevis bestellen we wel al vaker en dat is altijd topkwaliteit en prima georganiseerd!
#10
Ziet er goed uit die webwinkel, ga ik aan thuis eens laten zien. Bedankt voor de tip.
En hopen dat ze daar in Born ook zoiets gaan doen.
#11
Zojuist een (Spaanse) Vaya Pasada, Toro 2010 meegenomen uit de supermarkt, was in aanbieding voor 4 euro. Tikkie wrang, maar zeker niet verkeerd. Is ook nog 15%, stevig ding.
#12
BigBird Wrote:Zojuist een (Spaanse) Vaya Pasada, Toro 2010 meegenomen uit de supermarkt, was in aanbieding voor 4 euro. Tikkie wrang, maar zeker niet verkeerd. Is ook nog 15%, stevig ding.
Typisch crisiswijntje.
#13
hahahahahaa
#14
Vanavond gekookt, gegeten en gedronken:

Krokant gebakken kalfszwezerik, romige zuurkool, granaatappel en een reductie van port en appelstroop. Hierbij gedronken een voortreffelijke chardonnay van Jermann "Were Dreams" 2009.

Vervolgt met botermalse hertenrugfilet met een klassieke cranberry wildsaus, stampotje met savooiekool, gepocheerde vijg en spekchip. Hierbij gedronken een cabernet sauvignon van Torres "Mas La Plana" 2006.

Dalijk nog wat kaasjes met een Kopke port.
#15
Haha je weet t wel mooi in te pakken Wink

Klinkt lekker iig.
#16
BigBird Wrote:
Fitz Wrote:Stapel wijnen gekocht.

Als er geinteresseerden zijn (Geluksknikker?) kan ik wel noteren wat t allemaal was.

Als je nog geld over hebt: http://www.adbibendum.net/nieuws-detail....20296a66c9

Dus ook in Amsterdam, maar ik ga in Belgie. Meer dan 300 wijnen en de wijnboeren/huizen zijn ook aanwezig. Vorige keer een meesterlijk wijn van 9 voor 7 euro gekocht: http://www.adbibendum.net/detail.aspx?ID...N10RF00750

Had je van die wijn die 2009 of de 2010? Worden allebei namelijk aangeboden bij Ad Bibendum. Ik ben wat voorwerk het verrichten voor komend weekend.
#17
geluksknikker Wrote:
BigBird Wrote:
Fitz Wrote:Stapel wijnen gekocht.

Als er geinteresseerden zijn (Geluksknikker?) kan ik wel noteren wat t allemaal was.

Als je nog geld over hebt: http://www.adbibendum.net/nieuws-detail....20296a66c9

Dus ook in Amsterdam, maar ik ga in Belgie. Meer dan 300 wijnen en de wijnboeren/huizen zijn ook aanwezig. Vorige keer een meesterlijk wijn van 9 voor 7 euro gekocht: http://www.adbibendum.net/detail.aspx?ID...N10RF00750

Had je van die wijn die 2009 of de 2010? Worden allebei namelijk aangeboden bij Ad Bibendum. Ik ben wat voorwerk het verrichten voor komend weekend.

Ik had de 2010, was van 8,95 voor 6,95. Dus die is weer in de aanbieding? Heb paar weken gelden mail gestuurd maar toen konden ze nog niet zeggen wat in aanbieding zou komen.
Heb helaas weinig geld ivm grote aankoop die ik heb gedaan. Dus ik baal een beetje. als die in aanbieding is pak ik 2 dozen Gil. Ene leg ik op, en de andere drink ik komende winter op. Had vorige keer nog een Italiaanse, was ook niet verkeerd, maar vond m net iets te prijzig voor de smaak: http://www.adbibendum.net/detail.aspx?ID...R10RF00750
#18
morgenavond voor een 6 gangen diner naar het Lagerhuys in Muiderberg, ben benieuwd!
#19
BigBird Wrote:
geluksknikker Wrote:
BigBird Wrote:Als je nog geld over hebt: http://www.adbibendum.net/nieuws-detail....20296a66c9

Dus ook in Amsterdam, maar ik ga in Belgie. Meer dan 300 wijnen en de wijnboeren/huizen zijn ook aanwezig. Vorige keer een meesterlijk wijn van 9 voor 7 euro gekocht: http://www.adbibendum.net/detail.aspx?ID...N10RF00750

Had je van die wijn die 2009 of de 2010? Worden allebei namelijk aangeboden bij Ad Bibendum. Ik ben wat voorwerk het verrichten voor komend weekend.

Ik had de 2010, was van 8,95 voor 6,95. Dus die is weer in de aanbieding? Heb paar weken gelden mail gestuurd maar toen konden ze nog niet zeggen wat in aanbieding zou komen.
Heb helaas weinig geld ivm grote aankoop die ik heb gedaan. Dus ik baal een beetje. als die in aanbieding is pak ik 2 dozen Gil. Ene leg ik op, en de andere drink ik komende winter op. Had vorige keer nog een Italiaanse, was ook niet verkeerd, maar vond m net iets te prijzig voor de smaak: http://www.adbibendum.net/detail.aspx?ID...R10RF00750

Die is nu niet in de aanbieding. Die Italiaan heb ik de laatste keer ook een paar flessen van besteld in de aanbieding, voor 6,50 of zo en dat was die ook wel waard. Hebben bij Ad Bibendum vooral echt een uniek aanbod van Spaanse, Australische en Argentijnse wijnen. Veel wijnen ook wel in het hogere segment.
#20
Gaat iemand nog gebruikt maken van die Couverts restaurantweek? Ik kom altijd te laat achter dat soort acties, zodat het 1-sterrestaurant in Amersfoort gelijk al is volgeboekt.
#21
Ik heb toevallig laatst bij Kaatje aan de Sluis gegeten ivm met een grouponactie (die ik cadeau had gekregen)

Was aardig maar niet meer.
#22
Ik ben niet zo'n voorstander van dergelijke deals. Bepaalde kwaliteit heeft gewoon zijn prijs en zeker in deze tijd grijpen ook het hoger segment restaurants naar dit middel. Gevolg is dan vaak dat je in gerenomeerde restaurants kunt gaan eten (met een bepaald verwachtingspatroon) voor een veel lagere prijs dan gebruikelijk, maar dat restaurants dan ook concessies moeten doen aan hun kwaliteit, omdat ze anders niet uitkomen met hun kosten.
#23
geluksknikker Wrote:Ik ben niet zo'n voorstander van dergelijke deals. Bepaalde kwaliteit heeft gewoon zijn prijs en zeker in deze tijd grijpen ook het hoger segment restaurants naar dit middel. Gevolg is dan vaak dat je in gerenomeerde restaurants kunt gaan eten (met een bepaald verwachtingspatroon) voor een veel lagere prijs dan gebruikelijk, maar dat restaurants dan ook concessies moeten doen aan hun kwaliteit, omdat ze anders niet uitkomen met hun kosten.

Het is natuurlijk de keuze van een restaurant om wel/niet mee te doen.

Als je echter meedoet dan vind ik het niet meer dan normaal dat er hoge kwaliteit wordt geleverd, je geeft als restaurant immers een visite kaartje af.

Om iets te kunnen besparen betekent dat iets minder dure ingredienten (ganzenlever, kaviaar, etc).

Daarnaast is er een vast menu wat ook sterk kosten bespaart.

In zo'n deal zit daarnaast nooit drank inbegrepen waardoor het restaurant nog fors inkomsten haalt uit de wijn (waar ze het uberhaupt van moeten hebben).

Dus ik blijf erbij: als je meedoet moet je kwaliteit bieden.
#24
Fitz Wrote:
geluksknikker Wrote:Ik ben niet zo'n voorstander van dergelijke deals. Bepaalde kwaliteit heeft gewoon zijn prijs en zeker in deze tijd grijpen ook het hoger segment restaurants naar dit middel. Gevolg is dan vaak dat je in gerenomeerde restaurants kunt gaan eten (met een bepaald verwachtingspatroon) voor een veel lagere prijs dan gebruikelijk, maar dat restaurants dan ook concessies moeten doen aan hun kwaliteit, omdat ze anders niet uitkomen met hun kosten.

Het is natuurlijk de keuze van een restaurant om wel/niet mee te doen.

Als je echter meedoet dan vind ik het niet meer dan normaal dat er hoge kwaliteit wordt geleverd, je geeft als restaurant immers een visite kaartje af.

Om iets te kunnen besparen betekent dat iets minder dure ingredienten (ganzenlever, kaviaar, etc).

Daarnaast is er een vast menu wat ook sterk kosten bespaart.

In zo'n deal zit daarnaast nooit drank inbegrepen waardoor het restaurant nog fors inkomsten haalt uit de wijn (waar ze het uberhaupt van moeten hebben).

Dus ik blijf erbij: als je meedoet moet je kwaliteit bieden.

Ben ik op zich met je eens. Maar ik heb best heel wat restaurateurs geproken in de afgelopen tijd en de restaurants die er aan meedoen, doen dat zeker niet uit weelde en vaak ook om snel wat cashflow te genereren.
Ik zie er meer in dat restaurants zelf acties bedenken en bijvoorbeeld doordeweeks een goedkoper menu aanbieden. Ze kun je bijvoorbeeld bij Beluga in Maastricht (2 sterren) doordeweeks alles inclusief een vier gangen menu voor 110 euro pp nuttigen. Dan kunnen restaurants zelf een prijs en menu bepalen. Maar een sterrenzaak die een menu voor 35 euro (of nog minder) moet gaan aanbieden omdat een social deal dat voorschrijft, is gewoon niet realistisch. Je zou je als restaurants niet afhankelijk moeten willen maken van deze social deals, maar zelf meer creatief zijn om crisisbestendige initiatieven te nemen.
#25
Afgelopen zaterdag dus bij Ad Bibendum in Sint Truiden geweest voor hun degustatiemiddag. Wat een prachtig bedrijf is dat! Geweldige wijnen geproefd, leuk gesproken met wijnmakers uit alle hoeken van de wereld en mooie ontdekkingen gedaan. Veel verschillende wijnen gekocht. Misschien nog wel het meest onder de indruk van een Italiaanse bubbel. Maar dan geen slobber prosecco, maar een bubbel uit Franciacorta (het gebied in Italie voor kwaliteitsbubbels) van Bellavista (wordt gezien als de Dom Perignon van die streek). Met 30 euro net zo duur als champagne, maar vele malen lekkerder dan de gemiddelde champagne (Moet of Piper).

@Bigbird: ook verschillende wijnen van Juan Gil geproefd en met Dhr. Gil gesproken. Ik vond vooral zijn meest eenvoudige instapwijn (ca. 6 euro) en zonder houtlagering heel goed (zeker qua prijs/kwaliteit).


Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)