Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cultuur
#1
Met een grote C. Kwestie van Graz nog wat elitairder te maken en een buffer op te werpen tegen menig festival-topic.

Welke tentoonstellingen, lezingen, dans, theater- of operavoorstellingen gaat u binnenkort bezoeken?

Of ontdekte u onlangs een kunstenaar in een typische discipline die zonder subsidies en rijke sociaaldemocraten niet zou overleven?

Post het dan hier!

Ik steek alvast van wal: http://vooruit.be/nl/show/detail/6929/An...matz_Rosas
Reply
#2
Toevallig afgelopen zondag nog naar het theater geweest, een kleintje, namelijk Walhalla kantine, show heette Echt gebeurd, georganiseerd door Paulien Cornelisse, schijnt al 5 jaar elke maand te zijn.

Tentoonstelling die op dit moment mijn aandacht trekt is de Malevich tentoonstelling in het Stedelijk museum, iemand toevallig al geweest?

En laatst in Keulen nog in het Ludwig museum geweest, waar ik dit fantastische werk tegenkwam:

[Image: 0ab4335e7bb311e3bc0312a9ca7b08c1_8.jpg]
Reply
#3
Lol, het zal maar gebeuren dat je daar op 4 januari rondliep. Toen was ik er namelijk ook Big Grin

Geweldig museum overigens, goed voor 3+ uren en nog niet alles gezien/bekeken.
Reply
#4
Ook al ben ik niet zo van het suprematisme, de Malevich tentoonstelling is zeker een bezoek waard. [Image: the-knifegrinder-1912.jpg]
Sowieso zijn delen van het nieuwe Stedelijk het beste wat Amsterdam te bieden heeft.
Reply
#5
Laatst naar Lars Doberman geweest, gezelschap onder Orkater. Ontzettende aanrader. Sowieso is alles onder Orkater bij voorbaat geweldig. binnenkort ook naar Alex Van Warmerdam's De Mexicaanse Hond met de voorstelling "Welkom in Het Bos", verwacht ik vrij veel van met Hadewych Minis en Pierre Bokma in de cast. Verder de Storm van het Nationale Toneel nog op de agenda. Theater is een beetje mijn main ding zegmaar, fijn dat ik nu ook op dat gebied de elitist kan uithangen hier. Ik heb eigenlijk geen andere forums meer nodig zo. Moderne Kunst weet ik eigenlijk helemaal niets van. Met school een keer bij Tate Modern geweest, dat vond ik heel fijn, maar verder heb ik mij er nooit zo in verdiept. Ik waardeer het altijd wel als ik op het internet of in een krant/tijdschrift wat zie, dus wellicht moet ik eens naar het stedelijk museum.
Reply
#6
Ik kom ook veel vaker in het theater dan in de musea. Was onlangs erg onder de indruk van de voorstelling 'Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden). Aanrader is ook binnenkort het festival 'Café Theater' in Utrecht, hele weekend korte voorstellingen in allerlei kroegjes, waar zowel nietsvermoedende stamgasten/vrijdagmiddagborrelaars zitten, als mensen die speciaal voor de voorstellingen komen. Geeft een leuke dynamiek.
Reply
#7
matthijs603 Wrote:Ik kom ook veel vaker in het theater dan in de musea. Was onlangs erg onder de indruk van de voorstelling 'Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden). Aanrader is ook binnenkort het festival 'Café Theater' in Utrecht, hele weekend korte voorstellingen in allerlei kroegjes, waar zowel nietsvermoedende stamgasten/vrijdagmiddagborrelaars zitten, als mensen die speciaal voor de voorstellingen komen. Geeft een leuke dinamiek.


Daar was ik dit jaar bijna naartoe gegaan, omdat één van mijn docenten daar speelde(muziektheater TEER, toevallig gezien?). Niet meer gered uiteindelijk helaas. Als ik de data zo zie op de site ga ik het dit jaar ook niet redden, maar in 2015 dan wellicht. Ziet er tof uit in elk geval.
Reply
#8
Prachtig!! Mister Murdoch Niccals, die Malevich - een avant-gardist.

Nog een (kleinere) tip voor art-connaisseurs hier...'t Kröller Müller museum te Otterlo:

http://www.kmm.nl/collection
Reply
#9
Meermaals geweest, laatst nog afgelopen zomer. Leuk in combinatie met een paar nachten natuurcamping.
Reply
#10
Zal gaaf zijn wanneer je van camperen... woon er tegenwoordig ongeveer 20 km vandaan en fiets er vaak heen.
Samen met een dagje N.P. Hoge Veluwe absoluut niet te versmaden.
Een museum wat overigens nog op een verlanglijstje staat is het Hermitage in St Petersburg, met o.a. de kunst van Malevich.
Reply
#11
Gisteren naar de Scorsese tentoonstelling geweest in Gent. Geen link, want vandaag loopt die af.

Zeer fijn parcours. Van hetzelfde niveau als de Fellini expo in het Filmgebouw van Amsterdam.
Reply
#12
Ow sh... definitief gemist dus.
Goodfellas en Taxi Driver vond ik wel meesterwerken.
Heb jij overigens The Wolf Of Wall Street al gezien?
Reply
#13
Nee. Ik geraak bijna nooit een cinemazaal binnen, helaas. Te veel andere dingen en van uitstel komt dan afstel. Het is een half wonder dat ik Gravity op de valreep nog zag.
Reply
#14
Weekendje Noord-Frankrijk met o.m. het Louvre Lens (rete-indrukwekkend en ook gratis) en het Matisse museum.

Echte aanraders, zeker dat Louvre Lens. Wel niet voor Willie.
Reply
#15
Vrijdagavond naar het van Gogh museum, uitermate hippe bedoeling dan met DJ's en singer-songwriters. Was wel jammer dat een deel van het museum was gesloten ter voorbereiding van een tentoonstelling over Valloton.
Reply
#16
Zaterdag naar Valloton geweest. Zeer de moeite, maar dat Van Gogh museum verlegt de grenzen van commercialisering en is ook wel aan vernieuwing toe.
Reply
#17
Is nog geen jaar open na de renovatie, dus vernieuwing zal nog even duren. De museumwinkel daar is inderdaad een beleving op zich.
Reply
#18
Vorige week voor het eerst naar het Stedelijk geweest sinds de heropening. Helaas was een redelijk groot deel gesloten omdat ze tussen tentoonstellingen inzitten, dus als je van plan bent om binnenkort te gaan kan je beter uitstellen. Verder is er nu een tentoonstelling van Marcel Wanders. Hij had wel een paar grappig bedachte dingen, en zijn video's vond ik goed, maar het overgrote deel vond ik gedateerde kitsch voor mensen met te veel geld en te weinig smaak.
Reply
#19
Artefact Festival is echt vet. Een enorme aanrader. Zeker als je nadien The Field en Koreless kunt zien.

Wel jammer van het kutpubliek.
Reply
#20
Dit weekend dus het café theater festival in Utrecht. Opnieuw zeer leuk geweest, fantastisch concept om theater laagdrempelig aan 'de man' te brengen.
Reply
#21
Valt dit ook onder kunst?
http://www.fhm.nl/redactie/4556/deze-3d-...elijk.aspx
Reply
#22
Ja, absoluut, prachtig.
Reply
#23
Dielie Wrote:Valt dit ook onder kunst?
http://www.fhm.nl/redactie/4556/deze-3d-...elijk.aspx
Woow!
Reply
#24
Heel mooi!!
Reply
#25
Zopas naar dit geweest: http://www.bozar.be/activity.php?id=14719&lng=nl

Waardeloos event, briljante exposities.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)