Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dikke truien, koude huizen
#76
Is toch ook gewoon terecht?
Reply
#77
Lol, waarom?
Reply
#78
Voelt toch een beetje als het veranderen van de spelregels tijdens de wedstrijd. Met als enige echte doel de winstgevendheid van de energiereuzen.
Reply
#79
20 jaar lang niks doen, nu tegen een probleem aanlopen en de rekening bij de consument neerleggen. Lijkt de overheid wel.
Reply
#80
Maar het is niet de overheid. Het is de energielobby. Laten we een kat een kat noemen.

Energie in handen van de overheid zou net dit soort probleem kunnen voorkomen.
Reply
#81
Mensen met geld profiteren van subsidie en leveren massaal op verkeerde momenten energie terug waardoor de infrastructuur overbelast raakt. Ja, dit hadden ze aan zien komen, maar lijkt me terechter dat de rekening terecht kom bij de mensen met zonnepanelen dan bij iedereen die energie gebruikt.
Reply
#82
Totaal niet investeren in de infrastructuur, niets doen aan vernieuwing en alle winst richting aandeelhouders uitkeren. Dat terwijl al 15 jaar gewaarschuwd wordt voor het infarct wat nu realiteit is. En wie mag er zo opdraaien voor de kosten? Juist, iedereen, want de overheid mag weer in gaan grijpen, zoals altijd als het mis gaat. Cashen wanneer het kan en de hand ophouden wanneer het even wat minder gaat of er geïnvesteerd moet worden.

Overigens zit er natuurlijk een verschil tussen de netbeheerders en leveranciers maar dan nog. Weer een lekker voorbeeldje van een passieve overheid en een keten die het niet zelf oplost maar enkel bezig is met de waarde voor aandeelhouders.
[+] 1 user says Thank You to ahha for this post
Reply
#83
(23-08-2023, 14:39)Schobbeyak Wrote: Mensen met geld profiteren van subsidie en leveren massaal op verkeerde momenten energie terug waardoor de infrastructuur overbelast raakt. Ja, dit hadden ze aan zien komen, maar lijkt me terechter dat de rekening terecht kom bij de mensen met zonnepanelen dan bij iedereen die energie gebruikt.

Subsidieregeling op zonnepanelen is er al jaren niet meer. Het gros wat zonnepanelen heeft liggen heeft deze zelf betaalt. Tot twee jaar terug had je voor minder dan € 4.000,00 zonnepanelen liggen (met voldoende opbrengst voor een gezin) dus om nou te stellen dat mensen met geld profiteren slaat nergens op. 

Sowieso omgekeerde wereld om zonnepanelen extra te belasten. Het inzetten van zonnepanelen is onderdeel van de energietransitie. Daar ligt een stuk bij de burger door op duurzame energie over te stappen én een stuk bij de energiemaatschappij door hun infrastructuur hier op aan te passen. 

En ja dit is dus uiteindelijk het gevolg van privatisering van de energiemarkt.

Edit: Als je zonnepanelen hebt word je overigens al genaaid. Het overschot moet je namelijk onder kostprijs verkopen aan de energiemaatschappij. Ik verkoop voor 7 cent en koop in voor 39 cent.
Reply
#84
Salderen is subsidie. Het belangrijkste is dat zonnepanelen nog steeds rendabel zijn alleen verdien je het niet meer binnen 4 jaar terug. En waar was al dat volk toen ik wel voor duizenden Euro's het schip in ging, omdat het niet eerlijk was dat ik geen wegenbelasting hoefde te betalen, terwijl dat geen tijdelijke regeling was Veranderingen zijn inherent aan democratie, verandering van spelregels gebeurt aan de lopende band, maar als het om zonnepanelen en studenten gaat komen alle jankerds opeens naar buiten, tief lekker op.
[+] 1 user says Thank You to Willie for this post
Reply
#85
Dit is idd hét moment om ook studenten onder de bus te gooien.
Reply
#86
(23-08-2023, 16:57)Willie Wrote: Salderen is subsidie. Het belangrijkste is dat zonnepanelen nog steeds rendabel zijn alleen verdien je het niet meer binnen 4 jaar terug. En waar was al dat volk toen ik wel voor duizenden Euro's het schip in ging, omdat het niet eerlijk was dat ik geen wegenbelasting hoefde te betalen, terwijl dat geen tijdelijke regeling was Veranderingen zijn inherent aan democratie, verandering van spelregels gebeurt aan de lopende band, maar als het om zonnepanelen en studenten gaat komen alle jankerds opeens naar buiten, tief lekker op.
Je ziet toch zelf wel in dat dit een hele kromme situatie is. Consument wordt gestimuleerd om op zonnepanelen over te stappen want dat is de energie van de toekomst, netbeheerders moeten daar hun netwerk op aanpassen maar doen dit al 20 jaar niet. Nu zitten zij met een probleem en de rekening wordt bij de consument neergelegd. Als hiermee het probleem opgelost zou worden dan valt er nog wat voor te zeggen maar dit is niet het geval. Het netwerk moet nog steeds aangepast worden. Dit is niks meer dan de rekening neerleggen bij de consument omdat men het belangrijker vond winst te maximaliseren i.p.v. te investeren.

Ben benieuwd of men het ook terecht vindt dat de rekening bij de gebruiker neergelegd wordt als het om een huurhuis gaat waar 20 jaar geen (groot) onderhoud aan gepleegd wordt. 

Overigens maakt het mij persoonlijk financieel geen fuck uit. Wat mij wel stoort is dat er weer een manier gevonden is om consumenten verder uit te knijpen ten koste van de grote energiemaatschappijen.
Reply
#87
Het is vooral bijzonder inefficiënt. Op dezelfde manier dat de aankoop van elektrische wagens (en straks hogere wegenbelasting erop) dat is i.f.v. energietransitie. Centraliseer dat soort shit godverdomme eens, in plaats van individuele consumenten eerst te stimuleren en daarna te palen. Het is een zoveelste voorbeeld van ''ons beleid is geen beleid''.
Reply
#88
Bezitters zonnepanelen mogen geen langjarige contracten meer afsluiten
https://www.rtlnieuws.nl/economie/artike...0nog%20wel.

Gelukkig nog op tijd voor drie jaar kunnen afsluiten. Maar wat een puinhoop is het aan het worden in energieland.
Reply
#89
(05-09-2023, 16:32)BigBird Wrote: Bezitters zonnepanelen mogen geen langjarige contracten meer afsluiten
https://www.rtlnieuws.nl/economie/artike...0nog%20wel.

Gelukkig nog op tijd voor drie jaar kunnen afsluiten. Maar wat een puinhoop is het aan het worden in energieland.

Er staat niet vermeldt dat wanneer je een 3-jarig contract hebt en geen zonnepanelen op je dak hebt liggen, dat je er dan geen zonnepanelen op mag gaan leggen. Mijn contract is afgelopen week ingegaan, maar wij hebben geen zonnepanelen.
Reply
#90
(05-09-2023, 16:32)BigBird Wrote: Gelukkig nog op tijd voor drie jaar kunnen afsluiten. Maar wat een puinhoop is het aan het worden in energieland.

Maar mensen die afgelopen 3 jaar panelen hebben gekocht met idee dat ze voor altijd hetzelfde zouden kunnen doen als mensen die ze veel eerder hebben gekocht zijn ook wel achterlijk. Heel klein beetje actualiteiten volgen mogen we toch best verwachten?
Reply
#91
(05-09-2023, 21:03)Willie Wrote:
(05-09-2023, 16:32)BigBird Wrote: Gelukkig nog op tijd voor drie jaar kunnen afsluiten. Maar wat een puinhoop is het aan het worden in energieland.

Maar mensen die afgelopen 3 jaar panelen hebben gekocht met idee dat ze voor altijd hetzelfde zouden kunnen doen als mensen die ze veel eerder hebben gekocht zijn ook wel achterlijk. Heel klein beetje actualiteiten volgen mogen we toch best verwachten?
Natuurlijk maar dat neemt niet weg dat het een puinhoop is waar al weet ik hoelang voor gewaarschuwd wordt, waar op geanticipeerd had kùnnen worden maar waar weer mee verzaakt is. Markt die het ‘zelf wel oplost’ in combinatie met een incapabele overheid 101.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)