Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lowlands 2023
#1
18 t/m 20 Augustus 2023.

Billie Eilish geboekt voor Sziget, dus die maakt grote kans voor LL.
Reply
#2
The Walkmen staat in Portugal die dagen. Reizen wellicht ook af naar Biddinghuizen?
Reply
#3
Wordt een kwartlege India tent.
Reply
#4
Welke nederlandse headliner? (Of belgisch) Of dit keer weer gewoon normaal doen?
Reply
#5
Het oude normaal voor 2023.

Billie Eilish - Florence - Skrillex
Reply
#6
Charlotte de Witte
Reply
#7
Ik zou het eerlijk gezegd wel raar vinden als Mojo Billie Eilish niet los neerzet ergens. Of begint ze al door de mand te vallen en wordt haar oorspronkelijke publiek wat ouder? Want LL/PKP/Reading is eigenlijk meteen een trede lager dan wat ze vorig jaar deed.
Reply
#8
(06-01-2023, 00:20)hythloth Wrote: Het oude normaal voor 2023.

Billie Eilish - Florence - Skrillex

De line-up van 2013 dit?
Reply
#9
(06-01-2023, 11:16)Uplift Wrote: Ik zou het eerlijk gezegd wel raar vinden als Mojo Billie Eilish niet los neerzet ergens. Of begint ze al door de mand te vallen en wordt haar oorspronkelijke publiek wat ouder? Want LL/PKP/Reading is eigenlijk meteen een trede lager dan wat ze vorig jaar deed.

Gezien ze al op Osheaga en Sziget staat, lijkt het mij een directe keuze om alleen festivals te doen en geen losse shows.
Reply
#10
Ja, echelon lager dus. Je gaat The Weeknd en Taylor Swift in 2024 heus geen augustusfestivals zien doen hoor.
Reply
#11
Maar het is niet alsof Billie Eilish al dezelfde stadiongrootte van die twee genoemde acts had. Echt een downgrade tegenover vorig jaar vind ik het niet. Kendrick Lamar deed iets vergelijkbaars in 2017-2018.
Reply
#12
Billie Eilish die ook op de Werchterweide stond? Ik denk niet echt vergelijkbaar met Lamar vijf jaar geleden tbh, en Lamar is sowieso iets minder mainstream en doet nu ook nog steeds (dure) arenashows. Lamar is op een plek als Vlaanderen simpelweg nog 'alternatief', waar Billie Eilish op elke mogelijke radiozender te horen is.

Soit.
Reply
#13
Eilish speelde in Vlaanderen niet groter dan Sportpaleis; die Werchter weide show ging nooit door.

Kendrick speelde in 2017 op Coachella en deed daarna LL/PKP in 2018, vandaar de vergelijking. Dat noemden we destijds ook niet een echelon lager.

Weeknd en Taylor hebben ook veel meer top 40 hitjes dan Eilish, dus die bereiken een nog groter mainstream publiek en liggen daarom ook niet in dezelfde categorie.
Reply
#14
[Image: 554038?crop=16_9&width=660&relax=1&signa...cTbVpq_oU=]

YYY's zou een goede Heineken/Bravo afsluiter zijn.
Reply
#15
Indicatie voor de eerste Lowlands-worp via Rock en Seine. Ik denk alleen niet dat LL nog The Strokes heeft staan, na al BKS vorig jaar en de op z'n best gemengde reacties daarop.

[Image: FnPRmxvXgAE2LqN?format=jpg]
Reply
#16
En The Strokes passen ook niet meer bij LL, dat is een naam voor BKS en DTRH. Billie Eilish is een prima headliner voor LL, past prima bij het jonge hippe Randstad publiek.
Reply
#17
(24-01-2023, 16:35)BigBird Wrote: En The Strokes passen ook niet meer bij LL, dat is een naam voor BKS en DTRH. Billie Eilish is een prima headliner voor LL, past prima bij het jonge hippe Randstad publiek.

LL is niet per sé Randstad, laat staan hip.
Reply
#18
(24-01-2023, 16:35)BigBird Wrote: En The Strokes passen ook niet meer bij LL, dat is een naam voor BKS en DTRH. Billie Eilish is een prima headliner voor LL, past prima bij het jonge hippe Randstad publiek.

Ja, die vinden Billie Eilish helemaal mieters.
Reply
#19
Volgende week de eerste namen
Reply
#20
Blur op Summer Sonic in Japan tijdens LL weekend.
Reply
#21
(25-01-2023, 17:07)hythloth Wrote: Blur op Summer Sonic in Japan tijdens LL weekend.

Beste nieuws van de dag.
Reply
#22
Van 3voor12:

Quote:Lowlands maakt eerste 39 namen bekend

Billie Eilish, Florence + The Machine en Charlotte de Witte sluiten de Alpha af

Groot nieuws! Laat vallen waar je mee bezig bent! Lowlands heeft zijn belangrijkste aankondiging gedaan: de eerste 39 namen zijn nu bekend. Daaronder zitten meteen grote Alpha-vullers Billie Eilish en Florence + The Machine. En minstens zo noemenswaardig: het Belgische techno-fenomeen Charlotte de Witte mag ook een avond de Alpha afsluiten tot middernacht. Daarmee lijkt het festival tegemoet te komen aan de vele nachtvlinders die normaliter in de Bravo blijven plakken. En het is voor het eerst in de geschiedenis van Lowlands dat er drie vrouwelijke headliners zijn.

Maar er zijn meer grote namen: Nothing But Thieves, Underworld, BICEP (live), Foals, girl in red, Heilung (een heavy Noors gezelschap dat eeuwenoude vikingrituelen nabootst en op Roadburn insloeg als een komeet), King Gizzard & The Lizard Wizard, Loyle Carter (gaf onlangs nog drie uitverkochte shows in Paradiso), Moderat, Noord Nederlands Orkest (kon vorig jaar niet doorgaan door een productionele fout bij Stromae), Steve Lacy (r&b-ster werd tegen wil en dank een Tiktok-koning), Turnstile, Viagra Boys, YUNGBLUD.

Wij zijn ook zeer te spreken over de komst van gladde paling (zette Noorderslag recent nog op z’n kop), Joost (idem dito) en de Nederlandse-djin-Londen JYOTY (nam als verrassing laatst zowel Skrillex als Chuckie mee naar Paradiso!). Ook aangekondigd: Amyl and The Sniffers, Beartooth, Bombay Bicycle Club, Dimension (dj-set), Dry Cleaning, Ezra Collective, Fever Ray, Franc Moody, Jayda G, Jessie Ware, JYOTY, L'Impératrice, M83, Nia Archives, Palms Trax, SHERELLE, SPFDJ, Tamino en ¥///0 $#£[[. Die laatste act zei ons ook niks. Het is totaal ongooglebaar. Of wacht, zou dat het mysterieuze Britse houseduo Two Shell zijn, maar dan ingewikkeld geschreven? Ja, dat moet haast wel.
Reply
#23
Billy Eilish
Florence
Charlotte de Witte
Reply
#24
Geen Fever Ray en M83 op BKS dus. Verder geijkte LL namen.
Reply
#25
Tja, en dat voor 300 euro
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)