Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Best Kept Secret 2023
BKS doet een DTRH'ke met dit affiche. Aphex Twin is wel echt een gigantische move (en vooral dat PS hem niet heeft binnen gehengeld).
Reply
Ik zou me wel weekend kunnen vermaken.

Maar die zondag ook Springsteen in Landgraaf ...
Reply
(07-02-2023, 11:08)JorisR Wrote: Moet Goldband geen Gilla Band zijn? Is dat geen foutje?

Gilla Band had ik toch wel verwacht de 11e
Reply
(07-02-2023, 11:08)Kreuz Wrote: BKS doet een DTRH'ke met dit affiche. Aphex Twin is wel echt een gigantische move (en vooral dat PS hem niet heeft binnen gehengeld).


Jaaaa, maar laten we heel eerlijk zijn: anno nu ook totaal geen relevante headliner natuurlijk. Net als The Chemical Bros. Je ziet aan de grotere namen af hoe ze hebben geworsteld. Bon, graag een leuke dag om Alvvays heen - de zondag aub. - en ik koop een dagkaart. Straks nog eens op de dagindeling studeren - als de site het weer doet, maar een heel weekend wordt 'm zo hoogstwaarschijnlijk niet.
[+] 2 users say Thank You to JorisR for this post
Reply
Prima affiche voor een leuk dagje of weekendje uit, maar geen bands die ik persé wil zien dit jaar. Dat wordt TS 2 weken van tevoren.
Reply
De bovenkant is hoofdzakelijk een slap aftreksel van Lowlands en DTRH, maar Aphex Twin is wel erg gaaf en hopelijk staat op die dag dan ook the Mars Volta en Royskopp. Undercard wel meer dan prima, maar daar moet wel een goed blokkenschema uitrollen om meer dan een dagkaart te rechtvaardigen.
Reply
(07-02-2023, 11:06)VDB Wrote: JOEY VALENCE & BRAE had ik nog wel eens willen zien, beste show van PKP22.

Dat klinkt wel lekker ja, alsof de Beastie Boys terug zijn.
Reply
(07-02-2023, 11:11)JorisR Wrote:
(07-02-2023, 11:08)Kreuz Wrote: BKS doet een DTRH'ke met dit affiche. Aphex Twin is wel echt een gigantische move (en vooral dat PS hem niet heeft binnen gehengeld).


Jaaaa, maar laten we heel eerlijk zijn: anno nu ook totaal geen relevante headliner natuurlijk. Net als The Chemical Bros. Je ziet aan de grotere namen af hoe ze hebben geworsteld. Bon, graag een leuke dag om Alvvays heen - de zondag aub. - en ik koop een dagkaart. Maar een heel weekend wordt 'm zo niet.

Dit wordt nochtans z'n eerste show in de Benelux in wat? 10, 15 jaar? Dat is gewoon een bazenmove om 'm binnen te halen en eentje die een smak geld zal gekost hebben. Met betrekking tot The Chemical Brothers en Oscar & The Wolf geloof ik al meer dat dat plan C of D waren. Geen énkele naam die vooraf de ronde deed, is 'm geworden. Geen Bon Iver, Blur, Gallagher, Sigur Ros, Rosalia etc. Alles in het water gevallen?
Reply
Aphex Twin is waarschijnlijk een goede boeking ja, maar dat hangt er ook wel vanaf: nieuwe productie, evt een nieuwe plaat?
Reply
Verder zal ik, als ik dictator word, verbieden dat Charlotte Adigery ooit nog ergens wordt geboekt. Wanneer zal haar schrikbewind tot een einde komen?
Reply
ALEX G, ALVVAYS, APHEX TWIN, ARLO PARKS, JOCKSTRAP en THE MARS VOLTA zou ik wel willen zien. Verder erg teleurstellend. Wellicht als het schema goed valt in de gaten houden voor een dagkaart idd, maar verder wordt het hem niet.
Reply
(07-02-2023, 11:18)thomas9790 Wrote: Verder zal ik, als ik dictator word, verbieden dat Charlotte Adigery ooit nog ergens wordt geboekt. Wanneer zal haar schrikbewind tot een einde komen?

Waarom zelfs.
Reply
Quote:Best Kept Secret pakt uit met headliners Chemical Brothers, Aphex Twin en Oscar and the Wolf



HILVARENBEEK - The Chemical Brothers, Aphex Twin en Oscar and the Wolf zijn de headliners van Best Kept Secret 2023 in de Beekse Bergen. De organisatie brengt de line-up door wat tegenvallers met het boeken van artiesten een maand later dan gepland naar buiten. ,,Maar het was het wachten waard”, belooft festivaldirecteur Maurits Westerik.



Het was een flinke klus om het programma rond te krijgen, zegt Westerik. ,,We werken er al sinds juni vorig jaar aan. Het zat niet altijd mee vanwege persoonlijke situaties van artiesten, de reisschema’s en andere keuzes van artiesten. Wij hebben een hoge standaard en willen het programma zo goed en gevarieerd mogelijk maken.”


Vorige week vrijdag viel volgens de festivaldirecteur ‘alles op zijn plek’ toen Aphex Twin groen licht gaf. ,,Samen met The Chemical Brothers en Oscar and the Wolf vormt dit een mooi geheel.”



Naast de headliners zijn ook de volgende bands en artiesten al vastgelegd: The 1975, Interpol, The Mars Volta, Caroline Polachek, Two Door Cinema Club, The Voidz, Arlo Parks, Kurt Vile & The Violators, Christine and the Queens, Julia Jacklin, Joey Valence & Brae, The Comet Is Coming, Gretel Hänlyn, Röyksopp en Somebody’s Child.


,,Caroline Polachek is op dit moment een van de meest gewilde artiesten.” Verder keert Julian Casablancas terug naar Best Kept Secret (BKS). ,,Hij was vorig jaar headliner met The Strokes en treedt dit jaar op met The Voidz.”



BKS maakt anders dan Lowlands en Rock Werchter gelijk het grootste gedeelte van de line-up bekend in plaats van stapsgewijs. ,,We wilden het allernieuwste, het eigenwijste en de grote namen. Dat lukte steeds niet en daarom duurde het wat langer dan verwacht.”



Naast wat hobbels met het boeken van artiesten had BKS te maken met flink hogere kosten van personeel, grondstoffen en leveranciers. ,,We lagen ervan wakker dat het allemaal zo veel moet kosten. Er lagen precies dezelfde offertes als vorig jaar, maar wel met minstens 30 procent hogere kosten.”



Westerik is niet bang dat fans vanwege het langere wachten op het programma al een ticket voor een ander festival hebben gekocht, omdat BKS volgens hem ‘een onafhankelijk karakter heeft’.


Daarnaast kan het festival profiteren van de gestegen prijzen bij Lowlands en Rock Werchter die 300 en 329 euro vragen voor een meerdaags festivalticket inclusief camping. BKS zit daar onder met 250 euro. ,,We doen ons best om het toegankelijk te maken. Maar hoe sociaal-maatschappelijk je het ook wil inrichten, festivals lijken steeds voor een kleinere groep te zijn.”


Het festivalterrein is ingericht als een ontdekkingsreis waar bezoekers ‘dan weer in een theetuin terechtkomen, dan weer in een wellness of heerlijke hapjes kunnen eten op een afgesloten terrein’. ,,Je kunt er bijvoorbeeld heel uitgebreid dineren met de beste chefkoks uit Nederland en België.”


Ook keert het podium The Secret weer terug, dat dit jaar wat ‘royaler wordt opgezet’. The Secret is een podium voor al het nieuw talent ‘dat op het punt van doorbreken staat'. Dat dit soms nog wat sneller dan verwacht gaat, was vorig jaar te zien aan de soms bomvolle tent.


Op podium One treden ‘de groten der aarde op’, podium Two is bedoeld voor grote en kleine artiesten, in een sfeervolle overdekte atmosfeer. ,,The Casbah is de spoorzone van Best Kept Secret waar rock, skate en alternatief samenkomt.” Ieder podium heeft een herkenbare, eigen kleur.



Naast de verschillende podia zijn er ook nog de areas, zoals The Floor dat ‘de ultieme rotonde is van het festival, waar alle kleuren samenkomen’. Naast muziek en lekker eten is kunst een belangrijk element van het festival, waarbij de organisatie de samenwerking zoekt met lokale kunstenaars.


Zo zijn er dit jaar opnieuw stukken te zien van museum De Pont. Verder komt de Tilburgse kunstenares Celine Werkhoven met een bijzonder werk dat in het water aan het festivalterrein wordt geplaatst. ,,Daaromheen wordt een dansvoorstelling opgevoerd.”

In de week voorafgaand aan het festival brengt curator Pitto een groep muzikanten bij elkaar, om te musiceren. Tijdens deze sessies zal originele muziek gemaakt worden, die tijdens het festival te horen zal zijn.


Woensdag begint de voorverkoop voor festivalgangers die zich van tevoren hebben geregistreerd. Vrijdag start de verkoop van alle weekendtickets. Dagkaarten zijn op een later moment verkrijgbaar.

https://archive.ph/YiOe7#selection-1957.0-2045.194
Reply
Ik had de lat heel erg laag liggen, en verwachtte op voorhand al om met de neus dichtgeknepen toch een kaartje te kopen. Maar lieve hemel, Goldband en Oscar and the Wolf, dat kan toch gewoon niet? Er is (in Nederland) geen alternatief festival wat ik met vrienden zou willen bezoeken dus ik vrees dat het hem alsnog wordt, maar dit is echt om te janken.
[+] 1 user says Thank You to halfvollemelk for this post
Reply
(07-02-2023, 11:20)Kreuz Wrote:
(07-02-2023, 11:18)thomas9790 Wrote: Verder zal ik, als ik dictator word, verbieden dat Charlotte Adigery ooit nog ergens wordt geboekt. Wanneer zal haar schrikbewind tot een einde komen?

Waarom zelfs.

Vrij beschamende Soulwaxpastiche, vooral dat nummer waar die clichés op de hak worden genomen is tenenkrommend. Heeft bovendien op ongeveer ieder festival gestaan in 2022. Als ik een ruft laat in het park en dat een festival noem, dan staat zij daar ook te spelen.
[+] 1 user says Thank You to thomas9790 for this post
Reply
Nou, had dus echt verwacht dat Aphex Twin een TWO zou afsluiten en dat The 1975 dan headliner zou zijn. Toch iets logischer imo.
Reply
Zou wel prachtig zijn om eerst Tenzij de Horde te zien en dan naar Goldband te gaan. Paaspopiaans.
Reply
23 februari wordt de dagindeling bekend gemaakt.
Reply
Goed, qua oude namen wil ik prima Interpol en The Mars Volta nog eens zien. En ja, tuurlijk zou ik weer naar Aphex Twin gaan kijken (de laatste keer was een Lowlands-editie).

Verder spot ik - als het glas halfvol is - als interessant Alex G., Alvvays, Cola, The Cool Greenhouse, Crack Cloud, Japanese Breakfast, Jockstrap, Joey Valence, Julia Jacklin, Kevin Morby, Kurt Vile, Nation of Language, Peach Pit, Personal Trainer, Caroline Polachek, Psychedelic Porn Crumpets, Sylvie Kreusch, Somebody's Child, Sorry, Tinariwen, Terzij de Horde. En dan is er vast nog wat te ontdekken.

Met een gunstige dagindeling en dito blokkenschema is dit in elk geval stukken boeiender dan wat LL of DTRH tot nu toe bij elkaar hebben verzameld en komen inderdaad de twee handen leukere namen van Primavera over. Daarvan mis ik alleen nog Julia Holter.
[+] 1 user says Thank You to JorisR for this post
Reply
Ik mis vooral Swans. Kan me niet voorstellen dat die op DTRH staan. Wellicht in juni exclusief op PS.
In augustus staan ze op ArcTanGent in de UK. Wellicht daarvoor of daarna show in NL/BE? Headliner op Misty Fields zou bizar gaaf zijn.
Reply
(07-02-2023, 11:46)Timothy\s Monster Wrote: Ik mis vooral Swans. Kan me niet voorstellen dat die op DTRH staan. Wellicht in juni exclusief op PS.
In augustus staan ze op ArcTanGent in de UK. Wellicht daarvoor of daarna show in NL/BE? Headliner op Misty Fields zou bizar gaaf zijn.

Spelen normaal gesproken een zaalshow in Nederland, maar geen idee of dat in juni of augustus (of een ander moment) is.
Reply
Ik ben er het hele weekend bij, blijft toch een zwak houden voor BKS en eigenlijk het enige festival met een kleine opzet voor max 25.000 bezoekers. Los van het programma vind ik het ook een fijne omgeving om drie dagen te verblijven in de natuur. En na jaren de grote namen hebben ze nu eens pech aan de bovenkant van het affiche. Lijkt me vrij evident dat de komst van PS Madrid geen goed heeft gedaan voor BKS. Want Porto en Madrid in hetzelfde weekend als BKS is logistiek gezien wel een uitdaging voor veel artiesten. Ik denk dat ze beter kunnen gaan schuiven met hun weekend, waar hier gaan ze volgend jaar weer tegenaan lopen.
Reply
Swans zou ook weer op LGW kunnen staan.

En dit is toch een prima undercard? Er staan ook nog gewaagde namen als Gaye Su Akyol en Lankum. Kutnamen in de subs en headliners ontloop je op geen enkel festival met meer dan 20.000 bezoekers tegenwoordig. Met nog een tweede goede headliner was het natuurlijk een stuk beter, maar dit had echt wel erger gekund.

Edit: er mist wel nog een Beach House-achtige naam ofzo. Een wat grotere naam die echt wat toevoegt aan je dag. Want echt een wow-gevoel krijg je nou ook niet als je alles bij elkaar zet.
Reply
Aphex Twin stond in 2011 op Lowlands. Was tof, maar die review van 3voor12 toen klopte op basis van die set best.

'Aphex Twin is een retro-act geworden.' Twaalf jaar geleden dus al hè. https://3voor12.vpro.nl/artikelen/overzi...o-act.html
Reply
[Image: FnVq-ykWYA4_g2R?format=jpg&name=360x360]

(07-02-2023, 11:24)BigBird Wrote: Het festivalterrein is ingericht als een ontdekkingsreis waar bezoekers ‘dan weer in een theetuin terechtkomen, dan weer in een wellness of heerlijke hapjes kunnen eten op een afgesloten terrein’. ,,Je kunt er bijvoorbeeld heel uitgebreid dineren met de beste chefkoks uit Nederland en België.”

[Image: FnVq-yiWYBEtM78?format=jpg&name=360x360]
[+] 12 users say Thank You to halfvollemelk for this post
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)