Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 2 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De Russische invasie van Oekraïne
Alsof het een Looney Tunes cartoon is….
Reply
(23-08-2023, 22:49)Uplift Wrote: Als je de jeugdjournaal-versie wil, zou ik dan toch gaan voor 'Poetins paranoïde stalinistische killing spree'. Hij was niet eens fysiek aanwezig op de BRICS-top, waar Xi Jingping uiteindelijk zijn speech afzegde. Poetin staat geïsoleerder dan ooit en speelt met deze moord weer een belangrijke troefkaart. Ik weet niet hoeveel hij er nog over heeft, maar ondertussen is Rusland nog steeds L's aan het incasseren.

Zonder verandering stort Poetins regime vroeg of laat in. Niemand die weet wat er dan zal gebeuren.

Maar dat zoiets na meer als 100.000 Russische oorlogsslachtoffers een keer staat te gebeuren begrijpt ook iedereen inmiddels, hoe groot de angst ook leek ontstaat er toch revolte. En ja, misschien was 't wel veiliger geweest om de huidige beer in deze eigen omgeving te accepteren... Links kapitalistisch is namelijk nooit meer gematigd gebleken helaas.
Reply
Ik zal het maar proberen: wàt?
[+] 1 user says Thank You to Uplift for this post
Reply
Paus deed uitspraken richting Russische toehoorders en plaatste zich definitief op 't Sinterklaas niveau.


Quote:Paus Franciscus heeft zich de woede van Oekraïners op de hals gehaald door uitspraken over het Russische imperialistische verleden. Hij hield vorige week in het Spaans een videotoespraak voor Russische jongeren, maar op het einde besloot hij over te schakelen op het Italiaans en te improviseren. Hij zei dat de jongeren hun afkomst niet moeten vergeten.

"Jullie zijn de erfgenamen van het grootse Rusland, van de heiligen, van koningen, van Peter de Grote, van Catharina II", sprak de paus. "Het grote Russische rijk, met al die cultuur en menselijkheid. Jullie zijn de erfgenamen van Moeder Rusland." In de officiële tekst van de toespraak, die het Vaticaan heeft vrijgegeven, stond deze passage niet.

Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken vindt de uitspraken "zeer betreurenswaardig". "Het is juist met deze imperialistische propaganda - de 'spirituele banden' en de 'noodzaak' om 'Moeder Rusland' te redden - dat het Kremlin het doden van duizenden Oekraïners en het vernietigen van Oekraïense steden en dorpen goedpraat", schrijft een woordvoerder van het ministerie op Facebook. De aartsbisschop van de Oekraïense katholieke kerk zegt dat de uitspraken van de paus "veel verdriet en zorgen" hebben veroorzaakt en vraagt opheldering aan het Vaticaan.

In een verklaring zegt het Vaticaan vanochtend dat paus Franciscus niet de intentie had om Russisch imperialisme te verheerlijken. "Hij wilde jonge mensen aanmoedigen om alle positieve zaken van het Russische culturele en spirituele erfgoed te behouden en uit te dragen." Het Kremlin is op zijn beurt "zeer verheugd" over de uitspraken van de paus.
Reply
https://time.com/6329188/ukraine-volodym...interview/
Reply
Quote:Nederland zegt half miljard aan munitie voor Oekraïne toe

De Nederlandse regering maakt 500 miljoen euro vrij om munitie aan te kopen voor Oekraïne. Dat heeft ontslagnemend minister van Defensie Kajsa Ollongren donderdag aangekondigd bij een bezoek aan het land.

De munitie zou tussen nu en midden volgend jaar geleverd worden. Den Haag wil een 'constante stroom aan bepaalde munitie' blijven leveren, want 'je kunt het gevecht alleen maar volhouden als ze weten dat wij dit soort dingen door blijven sturen', aldus Ollongren.

De Nederlandse defensieminister ontmoette donderdag in Oekraïne de president Volodimir Zelenski in de hoofdstad Kiev. Nederland maakte in totaal al meer dan 2 miljard euro vrij voor militaire steun aan Oekraïne in de strijd tegen Rusland.


Nog meer geld stoppen in een oorlog die niet gewoon gaat worden door Oekraïne.
Reply
De onvoorstelbaar veel slachtoffers kostende strijd lijkt op een punt gekomen dat 't aan beide kanten aan wilskracht begint te ontbreken. Maar onderhandelingen zien te starten via een afwijkende (onverwachts bege)leidende onderhandelaar? Iemand die zogeheten zoveel meer duidelijke argumentaties in z 'n vocabulaire denkt te bezitten?

Quote:https://www.theguardian.com/world/2023/n...on-day-621

Zelenskiy die Trump tracht te adviseren...


Quote:Zelenskiy also urged Donald Trump to visit Ukraine, where he said it would take minutes to show the war-sceptic former US president his errors about the conflict.
Reply
Amerikaans geld voor oorlog in Oekraïne bijna op, druk op Europa neemt toe
https://www.ad.nl/buitenland/amerikaans-...~afec36f6/
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)