Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Voorprogramma's die memorabeler waren dan de hoofdact
#26
The Dillinger Escape Plan als voorprogramma van SOAD in HMH ik vermoed in 2002. Dat lag echter niet aan Dillinger maar aan het beroerde optreden wat SOAD toen neerzette.
Reply
#27
Ik heb juist System of a Down als memorabel voorprogramma gezien, bij het concert van Slayer in de Statenhal. Ik had nog nooit van ze gehoord en was positief verrast door het optreden. Toen ze later doorbraken met Toxicity duurde het nog best een tijdje voordat ik me realiseerde dat ik ze al eens live had gezien.
Slayer was het eerste halfuur best indrukwekkend, maar na een tijdje vond ik het lachwekkend worden. Na elk nummer ging al het licht uit, een paar seconden later werd de zanger weer aangelicht, die grunte dan een onzinnige tekst als "death is not the end, death is just the beginning" of "this next song is for all the fucking cunts who like to spread their legs in the evening", gevolgd door instemmend gebrul van het publiek, en dan begon er weer een amper van het vorige te onderscheiden nieuw nummer.
Jaren later speelde Slayer tegelijkertijd met Mikal Cronin op Lowlands, heb geen moment getwijfeld om voor de tweede te kiezen.
Reply
#28
(17-04-2021, 23:48)hythloth Wrote:
(17-04-2021, 23:00)Locor Wrote: Holly Herndon voor Radiohead in de HMH 2016 (deze zal wel discutabel zijn, maar ik vond Radiohead tegenvallen)

Was dat de eerste of tweede avond? Hoorde dat er een groot verschil was qua niveau.

Verder terugdenkend: ik had een gratis ticket voor My Chemical Romance in de HMH 2007 waarbij Billy Talent en Paramore support waren (was van tevoren nauwelijks bekend met al die acts). Paramore vond ik uiteindelijk de leukste act van de avond, vanwege Hayley Williams' aanstekelijke energie en door de aanstellerij van die andere twee bands.

Nee ik was de tweede avond, en daar vond ik Radiohead eigenlijk ook maar gezapig overkomen.

(18-04-2021, 21:16)Koen Wrote: Colleen in het voorprogramma van Laurel Halo in Korzo, 2018.

Ha, deze doet me aan nog een denken: Ariel Kalma voor Jenny Hval in Korzo, 2018
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)