Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Best Kept Secret 2022 - 10 t/m 12 juni
Ik vraag me bij Westrik sterk af in hoeverre hij echt zakelijk directeur is, hij komt meer over als een soort inspirator en artistiek boegbeeld van het festival.
Reply
Iemand die Phoenix als droomheadliner noemt, heeft het zakelijke aspect in ieder geval niet voorop staan.
[+] 5 users say Thank You to greenlander for this post
Reply
Artistiek gezien past dat prima, maar die kunnen Paradiso niet eens uitverkopen.
Reply
Hij zat zelf in een bandje dat enig succes had tot 2011, misschien dat zijn referentiekader daar op houdt
Reply
(13-06-2022, 09:10)eloelo Wrote:
(13-06-2022, 01:05)Maynard-J Wrote: Cave was goed hoor! Maar niemand anders bij het fenomeen Jehnny Beth geweest? Had als een soort vrouwelijke Trent Reznor (incl cover van Closer) zeker net zo veel fysiek contact met het publiek. Hoop dat de foto's nog ergens opduiken.

2manydjs tenslotte als volmaakte afterparty met Running up that hill als uitsmijter.

https://youtu.be/HJ_chn6PKUk

lekker in beeld maynard Big Grin
[+] 2 users say Thank You to kesselman for this post
Reply
https://youtu.be/EUAFo_XJtMc

Mijn moment van BKS22. Wat op dat moment met de TWO gebeurde, die mate van euforie heb ik sinds David Byrne op Werchter in 2018 niet meer meegemaakt.
[+] 3 users say Thank You to eloelo for this post
Reply
(13-06-2022, 17:22)eloelo Wrote: https://youtu.be/EUAFo_XJtMc

Mijn moment van BKS22. Wat op dat moment met de TWO gebeurde, die mate van euforie heb ik sinds David Byrne op Werchter in 2018 niet meer meegemaakt.
 
Ja dit was hem precies <3
Reply
(13-06-2022, 17:22)eloelo Wrote: https://youtu.be/EUAFo_XJtMc

Mijn moment van BKS22. Wat op dat moment met de TWO gebeurde, die mate van euforie heb ik sinds David Byrne op Werchter in 2018 niet meer meegemaakt.

Eén van mijn meest emotionele concertervaringen ooit. Mede mogelijk gemaakt door een oetlul van een Belg die met zijn geklooi en gepraat had gezorgd dat ik nogal hoog in mijn emotie zat. Nadat die door wat van mijn groepsgenoten vakkundig verwijderd was helemaal stuk gegaan door die emotie van Adrienne... prachtig!
Reply
Mijn top 10 trouwens:

1. Nick Cave
2. Big Thief
3. Beach House
4. KGLW
5. The Strokes
6. Fontaines D.C.
7. Genesis Owusu
8. DIIV
9. Black Midi
10. Mavis Staples

Heerlijk weekend gehad. Ik hoop dat BKS in ieder geval nooit de capaciteit opschroeft. Ook hoop ik dat ze na zich geldtechnisch weer een beetje bij elkaar kunnen rapen, om gewoon weer minstens 1 extra livemuziekpodium te hebben volgend jaar. Die area's waren natuurlijk onzin...
Reply
Zo, ook eindelijk tijd om nog even wat neer te typen. Grotendeels eens met wat Matthijs al schreef. De eerste dag was nog wat onwennig voor mij. Veel indrukken, veel prikkels, weer veel mensen om je heen en daarom ook (deels onterecht) wat gezeik hier bij iedereen vermoed ik: een soort van her-festival-ontmaagding. Ik vermoed dat dat gevoel bij meer mensen heerste en er zelfs een groter deel dan normaal is geweest dat nooit eerder een festival had meegemaakt.

Heb desondanks zo ontzettend genoten van dit weekend. Wat was het fijn om eindelijk weer een festival mee te kunnen maken. Dat merkte je ook echt aan de artiesten. Ze zijn ontzettend dankbaar om weer te kunnen spelen en dat resulteert in bijna alleen maar goede shows. Dus mocht je twijfelen om te gaan naar een festival (zoals ik deed) of die ene artiest, niet doen, gewoon gaan. Dit is echt het moment om artiesten op hun best te zien.

Complimenten kunnen ook niet uitblijven aan de organisatie van Best Kept Secret. Het festival was prima geregeld ondanks de algehele tekorten aan personeel en materialen in de evenementenbranche en de onzekerheid mbt afzeggingen. Nergens een spoor van amateurisme geroken als ik dat zo vergelijk met de verhalen rondom Primavera.

Top 10:
1. Big Thief
2. Amenra
3. Nick Cave
4. Nilüfer Yanya
5. Black Midi
6. King Gizzard & The Lizard Wizard
7. Altin Gun
8. The Strokes
9. Beach House
10. Gustaf

Dank ook aan alle aanwezige Grazzers bij de meet! Was ook leuk om weer een aantal leden te hebben gesproken en altijd gezellig om vervolgens weer die bekende gezichten te zien voordat een show begint.
[+] 12 users say Thank You to Sphinx for this post
Reply
Zondag was een van de beste festivaldagen die ik heb mogen meemaken. Een blokkenschema dat op papier al perfect is qua mogelijkheid tot het zien van volledige sets en dan ook nog eens zulke shows voorgeschoteld krijgen. Dat terwijl ik initieel alleen zat te twijfelen over wel of geen zaterdagkaart... Ben echt blij dat ik een volledig weekend ben geweest.
Reply
Ik dan ook maar een kleine duit in het zakje:

De nieuwe opzet is geslaagd: de secret in die hoek. De 1 en 2 als vaste stuiver wissel. The Floor als variant middel punt. Enigste wat ik niet zo geslaagd vond was Radio Radio. Op zondag zag ik daar voornamelijk vrienden van de dj's daar rondhangen en bier drinken. Dan is dat podium echt te groot, terwijl de Cashbah geen doorkomen aan was. 

Dat The Floor geluid lekt naar de 1 is natuurlijk wel kwalijk. Maar geluid zachter daar gaat niet, dan krijg je Primavera taferelen. Zeker omdat het programma voor mij gewoon ruk was dit jaar ben ik vrij veel op The Floor geweest en daar heb ik echt mooie dingen gezien. Daarnaast mag je er ook wel blij mee zijn als muziek elite want het houdt al het feest publiek weg bij de Big Braves van deze wereld. Wink Dit kan eventueel ook een verklaring zijn voor wat Matthijs opmerkte: respectvol publiek bij de optredens. 

Voor de rest miste het in de nacht echt wel wat live elektronica en overdag wat bandjes. Maar het zal me verbazen als ze dat zelf ook niet hebben gezien. 

Meest opzienbarende was wel de gemiddelde leeftijd van het publiek. Niet echt jong publiek gezien. Het is echt de generatie die is opgegroeid met het festival, dit kan wel zorgen baren voor de toekomst. Want er gaat een generatie opgroeien zonder festivals (geen geld etc.) waarbij je nieuwe aanwas kwijt gaat raken. Als je beetje lange termijn visie hebt moet je echt wel daar je focus naar verleggen. Ik weet het antwoord alleen ook echt niet... Het voorspeld best wel 'n duistere toekomst. 

Persoonlijk was voor mij het programma alleen echt te dun. Maar ik besef me al langer dat ik me minder kan vinden in traditionele festivals. Ook zo'n PS zou ik me niet echt kunnen vermaken. Dus dat verwijt kan ik niet echt maken naar het festival. Voor de rest dat 3 dagen lang heel veel mensen op een kleine ruimte niks meer voor mij is.
[+] 8 users say Thank You to Loov for this post
Reply
Thanks voor de fijne ontmoeten met Grazzers trouwens! Ik vond de volgende optredens heel erg goed (willekeurige volgorde):

- Beach House
- Diiv
- black midi
- Amenra
- King Gizzard & The Lizard Wizard
- Fontaines D.C.
- Die klere disco van The Floor tijdens Nick Cave Wink
[+] 1 user says Thank You to Loov for this post
Reply
Vrijdag:
Helaas door de verkeerschaos (moest nog nooit zo lang wachten om te parkeren bij BKS) had ik Wies en 4B2M helaas gemist. De eerste acts waar ik belande was Giant Rooks. Deden het ok maar het werd ook niet heel bijzonder, daarom snel doorgelopen om het terrein een beetje te verkennen.

Vervolgens heb ik de opening gezien van Mavis Staples, wil ik toch een klein stukje van meepakken. Ze deed het prima, maar muzikaal was niet helemaal mijn ding. Maar alle respect voor wat ze doet op haar leeftijd. Vervolgens doorgelopen naar Iceage in The Secret en daarmee kwam ik wel tot de conclusie dat tussen de ONE en de The Secret te ver uit elkaar liggen om goed tussen te pendelen. De zanger band wist me niet echt te overtuigen. De zang was niet goed en de show kwam eigenlijk nooit van de grond. Jammer want op plaat zijn ze een stuk toffer.

Daarna was het tijd om The Casbah van binnen te zien bij Gustaf, maar toen stond er al een hele bups buiten waardoor we niet naar binnen konden. Heb even aan de buitenkant gestaan maar te weinig impressies gekregen om een goed oordeel te hebben. Daarna was het de beurt aan Genesis Owusu, en dat was dan de eerste goede show van het weekend. Op plaat wist het mij niet veel te doen maar live bracht meer euforie waardoor het erg vermakelijk was.

Talk Show was de volgende act op mijn lijstje. Ik kon net achterin in The Casbah terecht, en zelfs met mijn lengte (ik steek er al snel bovenuit) was er amper wat te zien op het podium. Dat moet echt gewoon beter. Muzikaal was het best tof, maar de drukte en capaciteit van The Casbah zorgde er wel voor dat ik niet met volle teugen kon genieten van deze show.

Toen zijn we vertrokken om een stukje Jessie Ware te gaan kijken in de TWO. Ja dat klonk ook leuk en aardig, maar zoals vaker met dit soort acts vind ik het niet slecht klinken. Maar ik kan muzikaal ook te weinig mee. Dus we zijn weer terug gewandeld naar The Casbah, want ik wilde Traumhaus wel aan het werk zien. Maar bij aankomst was The Casbah wederom overvol, en opnieuw konden we nog net achterin ergens een plaatsje bemachtigen. Jammer want de show klonk echt wel tof, en er gebeurde wel wat in die Casbah. Maar ondanks dat kon ik hier nog wel enigszins van genieten. Leuke show.

Daarna was het tijd om door te lopen naar DIIV. En die zetten wat mij betreft de show van de dag neer en dat had ik op dat moment best wel nodig. Dit was muzikaal het meeste mijn ding wat ik gezien had die dag, en daarna was het nog prima uitgevoerd. Had een mooi plaatsje in de tent en heb echt van de hele show kunnen genieten.

De dag heb toen afgesloten bij Jamie XX. Tsja iedere lul de behanger kan dit. Weinig interessants en hoewel ik als lid van The XX hem hoog heb zitten is het solo geen ene *piep* waard.

Zaterdag:
Wederom weer enige vertraging gehad met het verkeer, maar het ging al iets beter dan de vrijdag. De eerste act voor mij was Jensen McRae. Ze deed het niet slecht, maar ik vond The Casbah een beetje misplaatst. Zoiets had ik nou juist graag gezien aan het strand op een mooie stage waar bijv. The Floor stond.

Daarna even lekker op een afstand Boy Pablo gekeken. Het deed mij een beetje denken aan de slechtere versie van Two Door Cinema Club. Maar anderzijds vond ik het best wel passen bij het sfeertje en het zonnetje op het strand om even laidback naar te luisteren. En weer terug naar The Secret door gegaan voor The Goa Express. Het klonk best aardig, maar op den duur werd het een beetje teveel van het zelfde waardoor de show niet lang zal blijven heugen vrees ik.

Toen eindelijk mijn eerste act waar ik persoonlijk echt naar uitkeek, namelijk dEUS op de ONE. Ik had ze al een flinke poos niet gezien, maar ik blijf enorm fan van hun werk. De band speelde gewoon met veel beleving en het klonk allemaal gewoon erg strak. Lekker dansen bij Fell Of The Floor Man, en Instant Streets kwam een beetje vroeg in de set. Maar die outro blijft zo geweldig, boh mien merk. Hotel Loung en Bad Timing was ook weergaloos mee, en dan even de set uitgeknald met Suds & Soda. Ik heb met een euforisch gevoel de ONE verlaten.

Vervolgens gelijk doorgelopen Big Thief in de TWO. En daar werd mijn euforisch gevoel nog eens extra aangewakkerd. Een hele mooie ingetogen show, maar muzikale mooie uitbarstingen. Wel jammer dat 3x iemand heb moeten toezeggen dat ze even stil moeten zijn. Maar ondanks dan dat wel genoten van de show.

Het was daarna weer tijd voor The Secret om een kijkje te nemen bij Beach Bunny. Het is een beetje zoete poprock, maar het klonk toch best wel aangenaam. Ze had mijn sympathie en klonk vrijwel hetzelfde op album (en dat is positief bedoeld). Vervolgens een rustmoment bij The Casbah met wat eten en drinken (Nacho’s waren heel lekker) en daar konden nog flink wat volume van Fontaines meekrijgen.

De volgende show van de dag was van Porridge Radio. Ook hier weer enorm van kunnen genieten. Heel strakke set met een heel goede performance. Die kunnen wel wat groter gaan worden als je het mij vraagt. Hou ze in de gaten!

En toen was het zo ver. Na jaren wachten was het eindelijk de beurt aan The Strokes. Ik heb een mooi plekje vooraan opgezocht en kan met trots mededelen dat ik naast niemand minder dan Kluun in het vak stond. Jaja, niet de minste. Enfin, volgens mij is er alles al wel gezegd over deze show. De Trainwreck wie Casablancas was deze avond vond ik stiekem ook wel weer wat hebben. Maar heel slecht vond ik het nooit klinken (vooral de band was gewoon erg strak). Het was echt niet de beste show uit mijn leven ofzo (die was een dag later). Maar het was toch wel gewoon een show lang genieten van de hits.

En toen was het tijd voor Beach House. En nu ook weer een hele mooie show mogen zien. Prachtige visuals en de moeheid die een beetje was toegeslagen past voor mij wel bij mooie show. Het was een prima afsluiter van de dag, een prachtige dag overigens.

Zondag:
Geen parkeer problemen gehad de zondag, sterker nog we konden gewoon onze auto neerzetten waar we zaterdag ook stonden. Zonder een parkeerwachter gezien te hebben? Nouja het zij zo. Amenra dus. Goed zoals altijd, maar misschien wel het nu wel iets te vroeg? Het kwam naar mijn idee niet helemaal los en zowel de band als het publiek was het elkaar aan het aftasten had ik het idee, waardoor de show nooit echt helemaal van de grond kwam. Niet dat het slecht was, maar het was ook niet super.

Vervolgens even gechilled en blijven wachten op Black Midi. Plekje vooraan gehad en dat ramde lekker door. Ik miste eerlijk gezegd wel wat nummers in de setlist (bmbmbm en Of Schalgenheim), maar goed dat mocht de pret niet drukken. Leuke show.

Novastar had de eer om de ONE deze dag te openen, en daar heb ik even bij gekeken. Het was een kleine mismatch wel. Hoewel ik de band best kan waarderen stond het op BKS gewoon niet op hun plek. Ok maar niet meer dan dat. En door naar Cassandra Jenkins, op plaat vond ik het best geinig klikken maar wist niet wat ik live moest verwachten. Het was vooral ontspannend maar nooit spannend.

Op de ONE stond ondertussen Wolf Alice weer op de planken. Ik vond de gehele show zo zijn pieken en dalen hebben. Maar overall gezien was het wel ok, maar werd nooit echt bijzonder. Toen was het tijd voor de Sky Ferreira, het was dusdanig slecht dat ik een beetje medelijden kreeg. Het was echt een drama en de slechtste act van het festival

King Gizzard & Lizard Wizard is bij velen populair. Ik heb ze al vaker gezien maar ik wilde ze opnieuw een kans geven. En it’s not working for me. Het is allemaal niet slecht maar het kan mij niet raken in euforie of in verhaal en daardoor wordt het voor mij wel snel saai. Sorry voor de fans, but not for me.

En door gegaan naar Jehnny Beth. Wat een topper is dat zeg. Was al best wel fan van Savages, maar solo staat ze ook gewoon haar mannetje. Helaas wel op tijd vertrokken voor niemand minder dan…..

Nick Cave & The Bad Seeds. Goh, ik kan hier hele boeken over schrijven hoe goed ik het vond. Maar eigenlijk is het ook weer niet met een pen te beschrijven. Nu vind ik hem kwa zang niet eens zo super super (gewoon goed). Maar goh wat een performer en persoonlijkheid. Zo sterk komt hij bij je binnen. Mensen stonden om mij heen te huilen van genot, en hier was soms ook een brok in de keel te spotten. Goh wat hebben we dit bijna 3 jaar lang moeten missen. Maar dit was gewoon ongekend goed.

En het weekend nog even afgesloten met 2 Many Dj’s. Toch wel fan hoor, fijne set en met lekker knallen. Wel een omschakeling na Nick Cave, maar dat ging toch wel prima.

Top 5:
1. Nick Cave & The Bad Seeds
2. dEUS
3. Beach House
4. Big Thief
5. Porrdige Radio

b
- The Floor is te prominent aanwezig voor het terrein. De locatie is veel beter te benutten voor andere acts.
- Parkeren was slechter dan andere jaren, met vooral de vrijdag (bijna 1,5 uur gedaan om te parkeren).
- Sommige paden waren slecht belicht (ook richting het parkeerterrein).
- The Casbah is te klein.
- Het pad naar The Secret was soms best vervelend aangelegd. Kameraad van me verzwikte bijna zijn enkels op het pad aan de rechterkant.
- De bekers. We zijn van mooie bekers met de line-up nu doorgegaan naar plastic bekertjes die je opnieuw moet inleveren. Terwijl de prijzen enkel maar omhoog gaan. Toch jammer hoe dat proces is gegaan de afgelopen jaren.
[+] 14 users say Thank You to Indiaantje89 for this post
Reply
Alleen zaterdag geweest om foto's te nemen, was fijn om terug op een festival in full force rond te lopen.
Mijn hoogtepunt was Fontaines D.C., die zijn op weg richting headlinerstatus.
Porridge Radio en Big Thief waren ook heel vet.
En met The Strokes en Big Thief weer 2 bands kunnen shooten, die nog op het verlanglijstje stonden.

[Image: 288067546_10158817672721238_880237834841...e=62AD01E9]

[Image: 287846764_10158817673886238_826613477604...e=62AD5D94]

[Image: 287766568_10158817675031238_289094086862...e=62ADF468]

[Image: 287962178_10158817675676238_183819991658...e=62AD955D]

[Image: 288048259_10158817672456238_769440617796...e=62ADE5D7]

[Image: 287813092_10158817671136238_117875423640...e=62AD4551]

[Image: 288190067_10158817677981238_737020949540...e=62AC4249]

[Image: 288167033_10158817678091238_630687518847...e=62AD1DBF]

[Image: 287804814_10158817674001238_248442743191...e=62AD06F3]
[+] 4 users say Thank You to VDB for this post
Reply
[Image: 287886084_10158817671491238_659836187183...e=62AD93A8]

[Image: 288126388_10158817678136238_662738551991...e=62ACEAB9]

[Image: 287777020_10158817671916238_264376172330...e=62ACC3A4]

[Image: 287977466_10158817671701238_360159723378...e=62ADA948]

[Image: 287842849_10158817671181238_243545249954...e=62AD19B8]

[Image: 287842707_10158817673016238_864746768878...e=62AD61DC]

[Image: 287851214_10158817673721238_634835077473...e=62AE1746]

[Image: 288099045_10158817674621238_275986069844...e=62AD9185]
[+] 2 users say Thank You to VDB for this post
Reply
[Image: 288194611_10158817672436238_864770084252...e=62ACFC18]

[Image: 287792577_10158817674246238_777006039013...e=62ADD069]

[Image: 287954447_10158817675051238_851084736660...e=62AC6F47]

[Image: 288016099_10158817675281238_505808124853...e=62AE2074]

[Image: 287825511_10158817671456238_809151015374...e=62ACE143]

[Image: 288070592_10158817675541238_423046654176...e=62AD4BC3]

[Image: 288197146_10158817672166238_609754718333...e=62AD4114]

[Image: 287933123_10158817675351238_427962549834...e=62ACA7F5]

[Image: 288189829_10158817679086238_745788637909...e=62AC8F73]

[Image: 287772358_10158817671341238_162543088144...e=62ACFE45]
[+] 10 users say Thank You to VDB for this post
Reply
Een klein verslagje mijnerzijds: de bks22 triptiek

Afgelopen weekend weer eens sinds lange tijd bks bezocht. En ik moet zeggen dat het me niet meeviel. Ik merkte dat ik worstelde met het programma.
Een van de redenen was dat het gebodene te sterk afwijkt van wat ik luister op dagelijkse basis. Voorheen was dat ook vaker zo bij dergelijke zomerfestivals, maar nu voelde de kloof groter dan anders. Muzikaal was de vervlakking in de breedte, diversiteit en kwaliteit te groot zo gezegd.  Om maar wat te noemen: Lightning bolt stond afgelopen weekend in Antwerpen en die had ik toch graag erbij gehad voor een portie broodnodige spanning.  En dan hebben we het nog niet eens over verkennen van andere muziekstromingen. Een paar spannende electronische artiesten had voor mij echt toegevoegde waarde gehad.  Het was het allemaal wel erg middle of the road op cruise control.

Uiteindelijk toch een paar mooie optredens gezien. Maar ik was niet zo euforisch als ik normaliter ben na een paar dagen muziek.

Afijn, de triptiek van best kept secret: de hoogtepunten ingedeeld in quasi categorieën

Op de achterpanelen - kleine hoogtepunten:
* The wizard kings,  the strokes
* Tramhaus, gustaf

Op het linker- en rechterbinnenpaneel - middelgrote hoogtepunten:
* Black midi, big thief
* Amenra, beach House

Op het middenpaneel - in goud uitgewerkt:
* N. Cave and the bad S.

Netjes op hun knietjes voor het paneel vinden we artiesten als Jessie Ware, cero ismael, fontaines dc, altin gun, ice age en genisis owasu. Niet eens in de buurt van het altaarstuk waren figuren als de afgeschuimde Sky Ferreira rond.

Al met al is een weekendbezoek aan bks voor mij onder de benoemde (ook eerder uitvoering door andere besproken) condities niet snel weer aan de orde.
[+] 8 users say Thank You to nam-tso for this post
Reply
De heenreis ging zaterdagochtend sneller dan verwacht, dus ik was eerder binnen dan gepland en had even tijd om het terrein een beetje te verkennen. Het terrein is vergroot richting de camping, waardoor een mooi stukje terrein erbij is getrokken, met twee kleine meertjes en o.a. The Secret. Doordat de zijkanten van de tent zo laag waren gaf het een intieme sfeer. Was het te vroeg voor de (voor BKS-begrippen) experimentele muziek van L'Rain? Of misschien juist het perfecte, want ze droeg ons op om mindfull te ademen om daarna rustig te beginnen. Ik vroeg me af hoe ze haar muziek, die ze volgens mij in haar eentje in elkaar heeft geknutseld, zich naar een live-situatie zou vertalen. Maar met een hele band werkte het goed, al werd het af en toe verstoord door aanhoudend gedoe met een geluidsman. Graag meer van dit soort acts op BKS.

Daarna gelunched met Sef op de achtergrond, wat ongelofelijk slecht was. In elk saai nummer werd meerdere keren gevraagd om mee te klappen, dansen, rappen, etc. etc. Terug naar The Secret voor Walt Disco: een paar non-binaire kunststudenten die maar een bandje zijn begonnen om hun ontluikende coke-verslaving te bekostigen. De zanger zong zo theatraal over de muziek dat ik (iemand die vrijwillig naar Xiu Xiu luisterd) het slecht trok. Ze waren wel enthousaist. Maar dat kan ook de coke geweest zijn.

Pip Blom kreeg de Two mee, ook al was de muziek redelijk standaar indie, en de niet zo heel bijzondere podium-presentatie. dEUS heeft spannendere nummers, maar het optreden begon nogal stroef. Het enorme ONE leek de band letterlijk en figuurlijk een maatje te groot (de band bezette maar de helft van het podium), en er waren te veel praters, ook in het voorvak. Dus nog verder naar voren, en zo bij Instant Street kwam het toch goed. Maar wat was precies de reden van dit optreden? Als het nieuwe album bijna klaar is, waarom geen voorproefje?

Snel de oversteek gemaakt naar Two, waar Big Thief inmiddels begonnen was. Ik luister af en toe wat van ze, maar vind ze op plaat soms te beetje te twee of yee haw. Maar live was het net een stukje steviger, en dat beviel goed. Sterk optreden. Waar dEUS worstelde met de ONE, lukte het Fountains D.C. wel vanaf het eerste nummer om een strak optreden neer te zetten.

Ik heb echt weinig met The Strokes, maar na alle onheilspellende berichten vooraf vond ik het eigenlijk best goed klinken van een afstandje, en had ik spijt dat ik niet wat eerder was gaan kijken. Maar goed, op tijd naar TWO voor een mooie plek voor de middenachtshow van Beach House. Vanwege de betere plek was het als geheel immersiever, maar als geheel toch iets minder dan de show in Keulen. Het geluid was op sommige momenten iets te bassig. Maar alsnog sleepte de Teen Dream en OTM nummers me mee.

Er zijn nu inderaad redelijk wat dans podia erbij, maar ik denk niet dat het fissa publiek (uit de randstad) hier nou massaal op af gaat komen. De muziek op Coney Island van Kiosk Radio was meer achtergrond muziek voor het speciaalbier dan een podium, op Lake Disctrict heb ik nooit meer dan 100 man zien staan. Bij The Floor (mooie tent) was het wel druk, met voornamelijk flauwe muziek. Het podium van The Cashbah was inderaad te laag, tenzij je vooraan staat kan je nauwelijks zien wie er staat. Daartegenover is de ONE juist weer eigenlijk te groot. Eigenlijk hebben alleen de dagheadliners die ruimte nodig, de andere bands zouden net zo goed of zelfs beter op een kleiner podium kunnen staan. Daarnaast vind ik hem door het felle zonlicht een groot deel van de dag minder sfeervol dan de tenten. Dus het is een interessant gedachte-experiment om een BKS zonder ONE te bedenken. Je hebt dan goedkopere tickets, maar hoeveel mensen komen er dan nog op af? En dat je op een strandje aan het water een bandje kan kijken op een groot podium hoort toch ook wel bij BKS.


Verder heb ik nergens lang moeten wachten of problemen met terrein-opbouw gemerkt. Het terrein was niet uitbundig aangekleed, maar met als terrein een mooi recreatiegebied ipv een saaie graspolder is dat ook niet echt nodig. Er was in samenwerking met De Pont wat kunst te zien, en ook al waren de werken niet aan mij besteed, zou het tof zijn om hier in de toekomst meer van te zien. Bijvoorbeeld ook met licht of videokunst of beeldende kunstenaars/architecten die een podium bouwen (zoals op Horst).
[+] 12 users say Thank You to halfempty/full for this post
Reply
Nou, ook maar een duit in het zakje doen dan. Derde keer Best Kept Secret, een verhaal in drie delen.
 
Vrijdag
Niet geweest.
 
Zaterdag
In de ochtend rond een uur of half 11 vertrokken richting Tilburg. Daar aangekomen even kort in een rij gestaan, maar vrij snel kunnen parkeren. Daarna met alle rotzooi naar de camping gelopen. Alvast een biertje gekocht bij een hele ordinaire villa en snel door de kaartcontrole. Om 14.00 uur stond mijn tent en kon mijn festival beginnen. Sixpackje gekocht voor een schamele 21 euro en richting het terrein gelopen.
 
Eerste act was Pip Blom. Gewoon oke zonder een moment uit te blinken. Toch blijft het wel een fijne tent met goed geluid. Daarna zijn we gaan kijken bij Boy Pablo, volgens iemand uit het gezelschap wel wat Beatlesque. Ik vond het vooral heel erg zoutloos. Zelf leken ze het wel echt te gek te vinden. Nog even bij Froukje gestaan, wat bij mij eigenlijk het ene oor in, het andere oor uit ging. Ze heeft een paar leuke liedjes, maar een heel uur volmaken vind ik nog wel wat veel gevraagd. dEUS was eigenlijk de eerste act waar mijn hart wat sneller van ging kloppen. Een rommelig begin deed me besluiten om maar even in het water te gaan liggen en het vanuit het meertje te volgen. Gaandeweg werd het toch steeds beter. En die jaren 90 dEUS is gewoon een hele sterke band. Wat me wel opviel: die Mauro is toch ooit binnengehaald als een sexsymbool? Daar is wel weinig van overgebleven.
 
Hierna hebben we kennelijk een grote fout gemaakt door niet naar Big Thief en Fountains DC te gaan. Wij wilden The Secret wel eens zien en zijn naar Beach Bunny geweest. Mooie tent, band geen fuck aan. Ik ben het overigens wel met Loov en HE/F eens dat het juist wel fijn is dat die tent wat verder weg staat. Er komt weinig zwervend en de tent zelf maakt het toch snel intiem. Bij terugkomst nog even bij Metronomy wezen kijken. Die zaten er lekker in. Ik vind het op plaat altijd wat te gezapig/blij, maar hier was niks mis mee.
 
Dan de headliner van de zaterdag. Ik was redelijk op tijd en kon lekker in het voorste vak gaan staan. Ondertussen kreeg ik een gifgeel pilletje toegestopt waarover ik al een tijdje aan het prakkiseren was. De 2cb wilde ik goed timen voor Beach House. Ik besloot hem net voor The Strokes te nemen. The Strokes zelf waren best in vorm. Casablancas goed bij stem, band strak en de visuals helemaal on point. Geen Last Nite, maar wel een stomend Reptillia. Toch kreeg ik medelijden met Julian die er heel slecht uitziet en volgens mij doodongelukkig is. En het moet toch wel een beetje van hem komen, want de rest van de band heeft de presentatie van een bingo-avond. Desalniettemin heb ik genoten van hun nummers.
 
Na afloop ben ik zo snel mogelijk naar TWO gegaan voor wat voor mij het hoogtepunt moest worden. Bij The Strokes merkte ik al de eerste effecten in mijn brein ontstaan, dus ik had er helemaal zin in. En eigenlijk ben ik vanaf het begin to-taal weggeblazen. De eerste paar nummers (ik kan ze echt niet meer opnoemen) heb me vooral vergaapt aan de visuals maar na een kwartiertje heb ik gewoon met mijn ogen dicht heerlijk staan wegdromen. Af en toe een vuistje in de lucht als blijk van goedkeuring. Ik heb wel eens gehoord dat mensen met 2cb de muziek kunnen proeven, dat had ik niet, maar ik voelde het wel als een soort warme gloed door mijn lijf pulseren. Ik had ook twee keer bijna een paniekaanval omdat ik dacht dat het afgelopen was, maar dat bleek gewoon een pauze tussen de nummers te zijn. Op een gegeven moment keek ik om me heen en zag ik alleen maar jonge mensen. Op dat moment was ik er heilig van overtuigd dat dit een schoolreisje van een Havo-5 klas moest zijn. Ik heb ze ook de rest van het festival niet meer gezien, dus waar ze wel vandaag kwamen is me nog steeds een raadsel. Toen het uiteindelijk wél afgelopen was moest ik echt even met de handen op mijn knieën uitrusten van deze intense ervaring. Het voelde echt alsof er trein over me heen was gereden. Toen ik weer een beetje bij zinnen was heel de tent leeg. Zonder meer een van mijn meest intense muziekbelevingen ooit. Nu blijkt uit jullie verhalen dat het eigenlijk helemaal niet zo bijzonder was. Het zal wel.
 
Hierna was mijn energielevel wel een beetje uitgeblust. Ik heb nog tot 4 uur bij Joost van Bellen gestaan, maar meer om alles ter kennisgeving aan te nemen. Er zaten heel veel 90’s classics bij.
 
Zondag
Omdat ik na 12 uur eigenlijk niet meer gedronken had werk ik vrij fit wakker. Om 9 uur had ik de tent al weer ingepakt en ben ik naar de parkeerplaats gelopen om mijn spullen weer in de auto te leggen. Het gezelschap wilde graag naar Meskerem Mees in The Secret. Een ontwapende verschijning met fragiele liedjes die het publiek lekker meekreeg. En een Cello is een mooi instrument, maar iets meer pit mag van mij wel.
 
Ik ben nog even bij Black Midi geweest om me nog even te vergapen aan die drummer. Wat een dikke baas is dat toch. Novastar was inmiddels begonnen om weer helemaal Novastar te zijn. En over 5 jaar is Novastar nog steeds helemaal Novastar. Cassandra Jenkins in The Secret heb ik ook nog gezien. Net als een stukje Wolf Alice. Het werd weer interessant bij Nilufur Yanya. Fijn optreden. En toen kwamen de acts waar de zondag toch wel een beetje om draaide. Ik was sceptisch of King Gizzard wel tot zijn recht zou komen op ONE wat toch eigenlijk veel te groot is voor 90% van de acts die er staan. Maar niks was minder waar. Kennelijk heb ik hun fanbase wat onderschat want het was behoorlijk druk en iedereen had er zin in. Strak optreden met weer een ronkend Rattlesnake, net als de vorige keer. En je ziet een band die er, in tegenstelling tot The Strokes, wel gewoon heel veel zin in heeft. Het is gewoon een hele goede band.
 
En toen de apotheose. Ik zag dat er op het podium al plaatsgemaakt werd voor de achtergrondzangers. Dus ik kreeg al snel hoge verwachtingen voor nummers als Get ready for Love en There She Goes, My Beautiful World. Nick had er duidelijk zin in en ook Warren Ellis was in grootste vorm. Een intens Shipping Song en een weergaloos Tupelo en Red Right Hand. Maar toch was het hoogtepunt voor mij Carnage. Op plaat heb ik er niet zoveel mee, maar hier was het echt schitterend. Een van de beste Nick Cave concerten die ik heb gezien.
 
En zo kon ik om half 1 nog even terugrijden naar Noord-Drenthe. Uiteraard via Amsterdam want de A27 lag er uit. Volgende dag zat ik helemaal scheef in de panty terwijl ik toch wel een belangrijke dag op werk had. Ook de reden waarom ik lang getwijfeld heb om zondagavond te blijven, maar het was het dubbel en dwars waard.  
 
Edit: Ik heb dus uiteindelijk die donderdag nog voor 120 euro een weekendticket gekocht. Daarmee was ik wel spekkoper, want 230 euro vind ik wel fors. Zeker als je in ogenschouw neemt wat je verder nog uitgeeft aan eten en drinken op zo'n festival. Dat is toch ook de reden waarom het toch vooral de hasbeen hipsters aantrekt.  
 
[+] 13 users say Thank You to Schobbeyak for this post
Reply
Nice, kan niet wachten op deel 2 en 3.
[+] 1 user says Thank You to TheUncleG for this post
Reply
Heerlijke Beach House-passage.
Reply
https://www.npostart.nl/best-kept-secret...ON_1341460
Reply
Best Kept Secret 2022 :: Minder drank, meer aardrijkskunde

https://www.enola.be/2022/06/13/best-kep...happening/
[+] 1 user says Thank You to BigBird for this post
Reply
(16-06-2022, 19:45)BigBird Wrote: https://www.npostart.nl/best-kept-secret...ON_1341460

Met 'Not' <3
[+] 1 user says Thank You to timvank for this post
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)