Thread Rating:
  • 8 Vote(s) - 3.38 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Het grote culinaire topic
(02-03-2022, 14:43)Fenderboy Wrote: Ik weet niet of Italiaans restaurant Pinoccio nog bestaat of onder een andere naam... Ik zag nu slechts een ander adres met de zelfde naam opduiken. De zaak waar wij destijds weleens zaten te eten was meer in/bij 't centrum dacht ik. Die zette versies van pasta op tafel waar je u tegen zei. Aan 't plafond hingen honderden lege Chianti mandflessen. Tig jaar geleden natuurlijk.
Helaas...

@Gunnar: Fijn dat de seksuele spanning tussen jou en Uplift tot deze lunch gaat leiden. DOWN TOWN en Fika zijn momenteel wel hip en in de Lange Hezelstraat zit ook een hoop leuks, al ken ik daar een hoop persoonlijk niet van. Mocht je iets anders willen dan is Made in Asia bij het station echt super lekker. Verder een beetje de standaard stadstip: beter niet op de Grote Markt en in de uitgaansstraat (de Molenstraat).
[+] 1 user says Thank You to kurtje for this post
Reply
Bier op wijn geeft venijn.

Dan lees ik het volgende artikel en dan denk ik, "is er niemand die denkt van, zal ik even googlen"?

https://www.ad.nl/koken-en-eten/welke-dr...~ae7786f6/

Welnee denken wetenschappers van gerenommeerde universiteiten, laten we 90 studenten lekker 2x dronken worden. Ach die studenten hebben 2 leuke dagen gehad, maar iedereen weet toch dat het niets te maken heeft met hetgeen dat je bier drinkt, meteen na wijn te hebben gedronken.

Voor degene die nog steeds in die oude spreuk geloven, zoals de wetenschappers, hieronder de herkomst van de spreuk.

https://isgeschiedenis.nl/nieuws/herkoms...ft-plezier
Reply
Ik kreeg nog deze tip, Zuid-Afrikaanse Chardonnay uit een koel klimaat. Prijzig, maar schijnt goed te zijn https://www.vanlieverlee.nl/hamilton-rus...onnay.html#

Verder nog twee doosje witte Bourgogne Blanc 2020 besteld. Geen appellation, maar schijnt wel erg goed te zijn:

https://www.vinoblesse.nl/frankrijk/bour...-2274.html

https://www.vinoblesse.nl/frankrijk/bour...-2020.html


Met de tekorten van oogstjaar 2020 (Bourgogne) en de stijgende prijzen toch maar wat inslaan nu. Ook wijn gaat per fles stuk duurder worden.
[+] 1 user says Thank You to BigBird for this post
Reply
Afgelopen woensdag aantal glazen van hoogwaardige wijnen gedronken tijdens een etentje in een voorheen-voor-mij onbekend restaurant.

de Trebbiano van onderstaande link:
https://www.stappato.be/collections/pepe

en ook deze witte rioja:
https://www.wine-searcher.com/find/r+lop...in/2007/uk

uiteraard hoog prijssegment, maar gelukkig ook zeker spectaculair qua smaak
Reply
(01-04-2022, 10:06)BigBird Wrote: Ik kreeg nog deze tip, Zuid-Afrikaanse Chardonnay uit een koel klimaat. Prijzig, maar schijnt goed te zijn https://www.vanlieverlee.nl/hamilton-rus...onnay.html#

Verder nog twee doosje witte Bourgogne Blanc 2020 besteld. Geen appellation, maar schijnt wel erg goed te zijn:

https://www.vinoblesse.nl/frankrijk/bour...-2274.html

https://www.vinoblesse.nl/frankrijk/bour...-2020.html


Met de tekorten van oogstjaar 2020 (Bourgogne) en de stijgende prijzen toch maar wat inslaan nu. Ook wijn gaat per fles stuk duurder worden.

Is een mooie wijn ja.
Als je van deze stijl houdt kan ik ook zeker de Chardonnay van Leeu Passant aanbevelen.
Reply
Hier in 't Noorden een super de Poiesz had een rode Chileense Cabernet Sauvignon in de aanbieding. Maar eens zo 'n doosje voor 23,95 besteld. Met de Nederlandstalige naam Noorderster dacht ik aanvankelijk met een Zuid Afrikaanse rode te maken te hebben. Deze (2020 versie) smaakt (al) tamelijk karaktervol.
Reply
En wat verwachten we straks? Ik ben zelf een paar weken geleden bij Tryptique geweest in Wateringen en dat was van hoog niveau, ze staan al op de radar van Michelin dus ik ben benieuwd of dat beloond gaat worden. Voor Rotterdam verwacht ik niet zo veel
Reply
Atelier in Gulpen heeft 1 ster ontvangen. Kan ik iedereen aanraden om keer te eten. Mooi restaurant in een fijne en rustige setting. Om de hoek ligt de Gulpener brouwerij, en natuurlijk prachtig fietsen. Mooi excuus voor weekendje Zuid-Limburg.

Julemont in Wittem meteen 2 sterren, ligt om de hoek bij Gulpen voor wie dubbel wilt genieten.
Reply
Recensie van Snackbar van Jin Poo Wok in Hulsberg. Gebroeders J. zijn natuurlijk mijn broer en ik. Morgen gaan we er weer naartoe en kijken of ze er blij of heel blij mee zijn.

https://m.limburger.nl/cnt/dmf20220602_93184206
[+] 1 user says Thank You to pudpong3 for this post
Reply
Helaas achter betaalmuur. Aan te raden om te gaan eten?
Reply
Is een wok, maar wel een met restaurant uitstraling. Fatsoenlijke stoelen, lekkere wijnen en een grote keuze aan gerechten en ingrediënten. Vlees en vis te over en heerlijk vers. Samen met mijn broer hebben we diverse wok restaurants geprobeerd in Parkstad ivm sluiten De Lange Muur en Jin Poo staat wat ons betreft er met kop en schouders boven. Ook het publiek is er netjes.
Reply
Morgen staat het artikel overigens in de papieren versie.
Reply
(02-06-2022, 14:42)pudpong3 Wrote: Is een wok, maar wel een met restaurant uitstraling. Fatsoenlijke stoelen, lekkere wijnen en een grote keuze aan gerechten en ingrediënten. Vlees en vis te over en heerlijk vers. Samen met mijn broer hebben we diverse wok restaurants geprobeerd in Parkstad ivm sluiten De Lange Muur en Jin Poo staat wat ons betreft er met kop en schouders boven. Ook het publiek is er netjes.

Kodoo bij het Fortuna stadion is ook een aanrader. Wel iets duurder als je graag bier of wijn tijdens het eten wilt.
[+] 1 user says Thank You to Timothy's Monster for this post
Reply
(02-06-2022, 16:57)Timothy\s Monster Wrote:
(02-06-2022, 14:42)pudpong3 Wrote: Is een wok, maar wel een met restaurant uitstraling. Fatsoenlijke stoelen, lekkere wijnen en een grote keuze aan gerechten en ingrediënten. Vlees en vis te over en heerlijk vers. Samen met mijn broer hebben we diverse wok restaurants geprobeerd in Parkstad ivm sluiten De Lange Muur en Jin Poo staat wat ons betreft er met kop en schouders boven. Ook het publiek is er netjes.

Kodoo bij het Fortuna stadion is ook een aanrader. Wel iets duurder als je graag bier of wijn tijdens het eten wilt.

Zal het onthouden, dank voor de tip!
Reply
Librije geweest. Was lekker.
[+] 1 user says Thank You to Willie for this post
Reply
Geld waard?
Reply
Volgend weekend met mijn ouders naar Brut172. Cadeau voor mijn 40e verjaardag vorige week. Ben benieuwd.
Reply
(24-09-2022, 21:32)Fitz Wrote: Geld waard?

Dat is een goede vraag en het ligt er aan waar je naar kijkt. Objectief is het natuurlijk nooit het geld waard; het is een beetje als met horloges, een horloge van 20.000 euro is niet 20 keer beter dan een horloge van 1000 euro en dat is met eten ook, het is niet 3 keer lekkerder dan wanneer je bij een 1-sterrenzaak gaat eten. Maar het geld gaat op aan andere zaken, per gast is er denk ik anderhalf personeelslid, het pand is wreed en alles is piekfijn geregeld. Pure decadentie dat er zes mensen in een treintje naar je tafel paradeert met allemaal een bord in het hand, zodat het voor alle zes tegelijk op tafel staat.

Maar het is wel een ervaring, het eten is fantastisch, we hadden een hele fijne tafelheer die onze groep perfect aanvoelde. Therese neemt zelf de bestelling op, Jonnie stond bij de tweede ronde amuses al aan de tafel. Aan het einde nog de keuken in mogen lopen en wat meer van het pand kunnen zien (o.a. Jonnie zijn eigen kruidenhoekje), het is een ervaring waar ik over 10 jaar nog met plezier op terug zal kijken. Vooral dat ik het heb kunnen delen met 2 goede vrienden maakt het nog iets specialer. Maar het is wel ontzettend veel geld.
[+] 6 users say Thank You to Willie for this post
Reply
(24-09-2022, 21:41)Timothy's Monster Wrote: Volgend weekend met mijn ouders naar Brut172. Cadeau voor mijn 40e verjaardag vorige week. Ben benieuwd.

Gezellig, wel eerst eten en dan pas Hiske Versprille lezen Big Grin
Reply
(25-09-2022, 17:17)Willie Wrote:
(24-09-2022, 21:32)Fitz Wrote: Geld waard?

Dat is een goede vraag en het ligt er aan waar je naar kijkt. Objectief is het natuurlijk nooit het geld waard; het is een beetje als met horloges, een horloge van 20.000 euro is niet 20 keer beter dan een horloge van 1000 euro en dat is met eten ook, het is niet 3 keer lekkerder dan wanneer je bij een 1-sterrenzaak gaat eten. Maar het geld gaat op aan andere zaken, per gast is er denk ik anderhalf personeelslid, het pand is wreed en alles is piekfijn geregeld. Pure decadentie dat er zes mensen in een treintje naar je tafel paradeert met allemaal een bord in het hand, zodat het voor alle zes tegelijk op tafel staat.

Maar het is wel een ervaring, het eten is fantastisch, we hadden een hele fijne tafelheer die onze groep perfect aanvoelde. Therese neemt zelf de bestelling op, Jonnie stond bij de tweede ronde amuses al aan de tafel. Aan het einde nog de keuken in mogen lopen en wat meer van het pand kunnen zien (o.a. Jonnie zijn eigen kruidenhoekje), het is een ervaring waar ik over 10 jaar nog met plezier op terug zal kijken. Vooral dat ik het heb kunnen delen met 2 goede vrienden maakt het nog iets specialer. Maar het is wel ontzettend veel geld.

Puur voor de ervaring zoals jij beschrijft zou ik dit ook wel eens willen doen. Mijn beeld bij dergelijke restaurants is dat de wijn een wezenlijk onderdeel zijn van je (smaak)beleving. Ik drink alleen geen wijn en vraag mij af of het dan de moeite nog is. Of is er ook een speciaalbierarrangement?
Reply
(25-09-2022, 17:18)Willie Wrote:
(24-09-2022, 21:41)Timothy\s Monster Wrote: Volgend weekend met mijn ouders naar Brut172. Cadeau voor mijn 40e verjaardag vorige week. Ben benieuwd.

Gezellig, wel eerst eten en dan pas Hiske Versprille lezen Big Grin

Ja, die was niet zo mals. Gelukkig hoor ik voor de rest alleen maar positieve reacties. Van Wolde is en blijft uiteraard een klootzak, maar zo zijn wel meer chefs.
Voordeel bij Brut172 is dat ze een sterk plantaardig aanbod hebben.
Reply
Ik drink geen wijn, maar de tafelheer (hij heeft een chique naam, maar zo ver zit ik niet in die wereld) informeerde mij wel dat ze ook veel bier hadden en in overleg hebben we wat bier er bij gekozen, ik hoef ook geen 5 verschllende, maar ik wist wel dat mijn laatste een donkere moest zijn en hij kwam zelf aan met hel en verdoemenis van de molen, dus dat kwam goed uit (ik heb ook bier gedronken wat in mijn hoofd is blijven hangen als Sant Cuvee, maar die heb ik nog niet terug gevonden).

Wijn arrangement is wel iets waarvan ik mij afvraag of het voor de gemiddelde mens wel iets doet, mijn tafelgenoten zijn geen wijnkenners en komen niet verder dan een chardonnay qua kennis (beetje gechargeerd) , het grappige is dan wel dat een afwijkende wijn het gewoon niet goed doet, terwijl die mij dan juist bevalt, terwijl de dure, vettige wijn uit de Bourgogne dan "het summum" is, terwijl ik dan nog liever azijn drink (die eerste heb ik gedronken, omdat er wat overbleef op tafel en ik dan die er na ook maar heb geproefd, omdat ik dacht dat mijn smaak misschien veranderd was, wat dus niet zo bleek).
[+] 1 user says Thank You to Willie for this post
Reply
Met de redactie van Vegatopia was ik een tijdje geleden naar Puur Sanh geweest, waar we een erg lekker plantaardig menu kregen:

https://www.vegatopia.com/vega/restauran...erg-en-dal
[+] 1 user says Thank You to meisbaer2 for this post
Reply
Om binnen het bierthema te blijven; ik was afgelopen zaterdag op Borefts bierfestival van De Molen.
Veel toffe dingen kunnen proberen. Vooral veel mooie Wild ales kunnen drinken.
Reply
Gisteren wagyu gegeten bij een Japanse tent. Lekker spul, maar na afloop wel zoiets van "was dit nou echt de veels te dure prijs waard?". Nu weet ik hoe de klanten van luxe escorts zich voelen.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)