Thread Rating:
  • 11 Vote(s) - 4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Politiek en opinie
https://twitter.com/lientje1967/status/1...ajvIA0ASxA

Caroline gaat nog eens vol op het grootheidswaanzin orgel. Lekker zo door gaan Lientje, dan implodeert die giertank vanzelf.
Reply
Deze is ook mooi: https://twitter.com/lientje1967/status/1...1145368581

Komt de verantwoordelijke van de EU betreft de stikstof naar NL om te lunchen. Kan mevrouw die haar hele partij om deze issue heeft heen gebouwd niet omdat ze dat niet kan verantwoorden in een tijd waarbij mensen hun rekening kunnen betalen wegens de stikstof. Nog even en de tweede kamer moet maar naar Caroline komen omdat ze niet kan verantwoorden om naar Den Haag te komen in deze tijd waarbij mensen hun rekening niet kunnen betalen.

Ik hoop dat ze beetje fatsoenlijke bestuurders kunnen laten aanhaken anders dreigt dit harder te imploderen dan FvD. Zeker als ze er achter komen dat ze onder krimp niet kunnen uit komen want tjah wetgeving en rechters enzo... Rutte hoopt dat dit eerder dan later gaat gebeuren. Issie straks gewoon weer de grootste.
[+] 1 user says Thank You to Loov for this post
Reply
BBB en fatsoenlijke bestuurders. Provinciale Staten en fatsoenlijke bestuurders tout court.

Imploderen zal het; de onderstroom verdwijnt evenwel niet zomaar. Rutte blijft de grootste; het fascistoïde Nederland dat hij mee op poten heeft gezet, wordt uiteindelijk zijn ondergang. En ik zou niet uitsluiten dat de krimp gewoon niet zal gebeuren. Het aantal afspraken dat niet wordt nagekomen door EU-landen is momenteel exponentieel aan het stijgen.
Reply
Dat denk ik ook. Hoewel de EU eigenlijk vroeger nooit op de VS wilde lijken, gaat 't wel gestaag zo 'n kant op. De verdeeldheid in de samenleving heeft exact de zelfde oorsprong. Pioniers en gelukszoekers worden bv te vaak op een zelfde niveau gezien. Veel mensen uit andere culturen afkomstig zijn wel degelijk goed ontwikkeld en hebben vaak 't beste met ons voor. BBB en FvD aanhangers zijn over 't algemeen witte conservatieven die liever niet zoveel ontwikkelingen zagen ontstaan. Hun oude kapitaal komt bv op een dergelijke wijze teveel onder druk te staan.
Reply
https://nos.nl/artikel/2469307-hoekstra-...cda-en-bbb

Wopke Hoekstra, het prototype van de mislukkeling die machtspoliticus werd. Bart Dewever deed hem dat 16 jaar geleden al voor in Vlaanderen, met dat verschil dat BDW een persoonlijkheid heeft.

Maar ik zou dus nog steeds geen geld inzetten op het intact blijven van dit kabinet.
Reply
Dit kabinet wat eigenlijk met geld en slijm aan elkaar werd gelijmd laat aan alle kanten los. Alleen 't stuk VVD/D66 zit nog enigszins aan elkaar omdat die dezelfde lobby 's volgen. Nog steeds niet die van de vooruitgang overigens. De (Arabische)olielobby en de (Chinese) zonnepanelenpropaganda drukt bv nog steeds 't hele waterstof project aan de kant. En: In die richting moesten we i.m.o. nu juist laveren.
Reply
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek...ommissaris

Lientje doet nog maar eens Thierrytje.
Reply
Maar dan in opdracht van de agrimiljardairs (die weliswaar dezelfde NSB achtergrond hebben).
Reply
Ik hoorde laatst iemand in de supermarkt zeggen: "dat het klimaat moet worden aangepakt, geef ik toe. Maar stikstof, daar geloof ik niet in!"

Wat moet je dan nog.
Reply
Zeg dat. En zogenaamde 'geïnformeerde' mensen die de verschuiving van de polen erbij pakken als hoofdoorzaak, maar eigenlijk vooral geen enkel privilege willen opgeven.
Reply
Het gaat natuurlijk verder dan dat; het overgrote merendeel van de samenleving, ook zij die progressief denken en weten dat het kllimaat (maar vooral de biodiversiteit) naar de kloten gaat, zijn niet echt tot grote opofferingen bereid. Waarmee ik niet 'vliegschaamte' (wat betékent zoiets, als je net zo goed een nieuwe Tesla voor de deur hebt staan) bedoel, maar wel het opgeven van persoonlijke rijkdommen in een samenleving die meer met minder doet, i.e. echt socialisme. Want dat is wat er nodig is - objectief gezien - als je op een duurzame manier op deze planeet wil leven. Een groot deel van die eerder progressieve middenklasse zou in no time in BBB-achtige invloedsferen komen zodra er aan hun spreekwoordelijke achtertuintje wordt geraakt. Begrijp me niet verkeerd, we leven allemaal in dit systeem en dus zijn we er logischerwijs tot op zekere hoogte aan aangepast. Ik ben ook op veel vlakken een kleinburger. Maar de vraag is: hoe ver wil je gaan voor een betere en meer rechtvaardige wereld? Als ik kijk naar Nederland: bijna niemand lijkt hier bereid tot grote opofferingen; de woon- en klimaatprotesten zijn superkleinschalig, politiek wordt veelal gereduceerd tot verkiezingen en de vorming van coalities, sociale strijd is nooit algemeen, maar altijd sectorieel en compleet utilitaristisch. Wederom kijk in naar Frankrijk als voorbeeld.
[+] 9 users say Thank You to Uplift for this post
Reply
Stikstofimpasse? WTF.
Reply
(31-03-2023, 08:18)Uplift Wrote: Het gaat natuurlijk verder dan dat; het overgrote merendeel van de samenleving, ook zij die progressief denken en weten dat het kllimaat (maar vooral de biodiversiteit) naar de kloten gaat, zijn niet echt tot grote opofferingen bereid. Waarmee ik niet 'vliegschaamte' (wat betékent zoiets, als je net zo goed een nieuwe Tesla voor de deur hebt staan) bedoel, maar wel het opgeven van persoonlijke rijkdommen in een samenleving die meer met minder doet, i.e. echt socialisme. Want dat is wat er nodig is - objectief gezien - als je op een duurzame manier op deze planeet wil leven. Een groot deel van die eerder progressieve middenklasse zou in no time in BBB-achtige invloedsferen komen zodra er aan hun spreekwoordelijke achtertuintje wordt geraakt. Begrijp me niet verkeerd, we leven allemaal in dit systeem en dus zijn we er logischerwijs tot op zekere hoogte aan aangepast. Ik ben ook op veel vlakken een kleinburger. Maar de vraag is: hoe ver wil je gaan voor een betere en meer rechtvaardige wereld? Als ik kijk naar Nederland: bijna niemand lijkt hier bereid tot grote opofferingen; de woon- en klimaatprotesten zijn superkleinschalig, politiek wordt veelal gereduceerd tot verkiezingen en de vorming van coalities, sociale strijd is nooit algemeen, maar altijd sectorieel en compleet utilitaristisch. Wederom kijk in naar Frankrijk als voorbeeld.

Juist. De spijker op zijn kop.
Reply
(31-03-2023, 20:16)Timothy\s Monster Wrote: Stikstofimpasse? WTF.
Was te verwachten toch? Nog een maandje doormodderen en dan de stekker eruit. Hilarisch toch dat ze dit bij de provincie neer proberen te leggen terwijl zij daar niet over gaan in een week dat ze weer (al dan niet geïnstrueerd) door europa op het matje geroepen zijn.

Classic Rutte dit, problemen weer lekker doorschuiven naar de volgende generaties. Wie dan leeft die dan zorgt.
Reply
Dit is inderdaad een prelude op vervroegde verkiezingen. De partijen nemen een paar maanden om hun strategie te bepalen. Voorlopig verliest iedereen, maar straks zal Rutte ongetwijfeld weer de minste schade ondervinden.
Reply
Ik geloof er nog steeds niks van dat het kabinet snel zal vallen. Ik snap die strategie van sit back and watch best vanuit politiek belang; eerst maar eens zien hoe de BBB zich provinciaal vastloopt. Wordt het land daar nu beter van? Nee absoluut niet, maar met nu nieuwe verkiezingen kan het alleen nog maar erger worden.
Reply
Ik vind het wel een meesterzet van het kabinet, en je zag meteen de paniekerige reactie van Van der Plas in haar amateuristische webcam filmpje.
Het kabinet moet het huidige beleid uitvoeren, en doet dat ook. Dat de provincies eerst maar eens gaan onderhandelen en zien wat er uit de koker gaat komen met de BBB. Pas dan kan er eventueel het regeerakkoord open worden gebroken mocht dat nodig zijn.

Nu verkiezingen zou rampzalig zijn, dan krijg je Van der Plas als premier en dat wil niemand.
Reply
CDA heeft z'n kaart al gespeeld, met relatief succes. D66 weet dat het de stekker eruit zal moeten trekken om niet geannihileerd te worden bij de volgende verkiezingen. Nu heeft het even tijd om daar een strategie voor te bedenken en de overige kabinetapartijen weten ook dat ze hun campagneteams van onder het stof kunnen halen. Ruttes discours zal het aloude 'dit is een centrumrechts land' zijn terwijl D66 en GL/PVDA elkaar gaan opzoekken maar nooit in de buurt zullen komen van een meerderheid. Dus als we tegen eind 2023 een coalitie BBB/VVD/CDA/JA21/CU krijgen, wees dan nier verrast. Want alles wijst momenteel in die richting. BBB zal op provinciaal niveau niet falen in de machtspolitieke zin, zolanf het kabinet zich zo opstelt zal de steun voor BBB en ander extreemrechts enkel toenemen, dus dat is niet houdbaar. Rest alleen nog de vraag wat dit land aan Europa zal vertellen wanneer het de stikstofdoelen definitief loslaat. Andere landen de les spellen over begrotingstekorten wordt dan al wat moeilijker. Op dat vlak betreden we onbekend terrein, maar laat net dat hét kenmerk van de periode 2020-heden zijn. Niets hoeft nog te verbazen.
Reply
Ik betwijfel of D66 hier nou zo slecht uitkomt hoor. Het zou me niet verbazen als de meeste D66-kiezers liever deze situatie hebben dan een D66 dat eruit stapt en voor vervroegde verkiezingen zorgt.
Reply
(01-04-2023, 13:59)matthijs603 Wrote: Ik betwijfel of D66 hier nou zo slecht uitkomt hoor. Het zou me niet verbazen als de meeste D66-kiezers liever deze situatie hebben dan een D66 dat eruit stapt en voor vervroegde verkiezingen zorgt.

Deze situatie is per definitie tijdelijk en niet vol te houden tot 2025, wat ook mijn hele punt is. CDA heeft gedaan wat het moest doen om te overleven. Elke partij die nu z'n kak intrekt, staar er per definitie slechter voor.
Reply
Het enige strak gestrekte been om de coalitie te laten struikelen (wanneer tenminste de BBB implodeert) zou i.m.o. de combi GL/PVDA kunnen zijn. Kuiken en Klaver acteerden deze weken nogal opvallend sterk argumenterend betreffende de huidige hekele onderwerpen. Of zoiets ook nog breder opgemerkt wordt valt tegelijkertijd wel enigszins te bewijfelen. Mensen hebben(nemen) te weinig tijd om de politiek te volgen. helaas...
Reply
(01-04-2023, 13:09)BigBird Wrote: Nu verkiezingen zou rampzalig zijn, dan krijg je Van der Plas als premier en dat wil niemand.

Waarom niet, we hebben nu een randdebiel als premier die na 12 jaar gewoon concludeert dat de overheid er niet voor iedereen is en dat dat o.a. komt door het vreselijke drama in Groningen en de staatsontvoeringen van kinderen. Gewoon alsof hij na 50 jaar in het buitenland heeft gewoond en na een weekje vakantie hier tot deze conclusie is gekomen.

James Cameron is nog steeds op zoek naar de lat die Rutte heeft neergelegd.

[Image: hqCEiZ88v48jHkajMcXQ3KAgZqeZDcfnpSNbfaSE...1fece823ac]
Reply
En ik hoor van van der Wulp en Vullings dat de BBB een inboeringscursus wil, lijkt me leuk. Ik hoop dat we dan ook vragen kunnen stellen over waarom ze toch zo voor dierenmishandeling zijn en waarom ze dieren dood maken omdat ze van het verkeerde geslacht zijn. Of waarom ze toch zo fucking arrogant zijn dat ze denken dat stadsmensen wel moeten weten hoe boeren werken, maar tegelijkertijd niet willen weten hoe de stad werkt, tiefstraal toch een end op.
Reply
Ik maak gemeentepolitiek vaak van dichtbij mee, onvoorspelbaar en onbetrouwbaar maar ook achterdeurtjes. Als de belangen veel groter zijn (lees landsbelang) dan ga ik ervan uit dat dat dus hetzelfde zo niet erger is. Misschien ga ik een denkstap te ver, maar, hoe toevallig is het dat Rutte gisteren een dagje ziek was op een moment dat een debat gepland stond waar stikstof veelvuldig aan de orde zou zijn. Vandaag is hij weer beter en wordt het debat ingehaald, toevallig ook een uitspraak van de RvS die het kabinet eens een keer een zuchtje in de rug geeft ipv keihard afstraft op dit vlak. https://nos.nl/artikel/2470234-milieuclu...ls-negeren We zullen zien hoe vaak er vandaag naar deze uitspraak en dit ‘succesje’ verwezen wordt.
Reply
Ik ben er steeds zekerder van dat het kabinet dit niet meer overleeft, maar itt vorige week krijg ik de indruk dat het CDA linksom of rechtsom harakiri heeft gepleegd. En dat is net zo leuk als Berlusconi op de IC zeg maar.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 9 Guest(s)