Thread Rating:
  • 7 Vote(s) - 3.86 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wielrennen
En Jorgenson die dan toch nog de bloemen pakt voor Visma, toch wel de revelatie van dit voorjaar tot nu toe.
Reply
Van Aert met meerdere breuken voorlopig aan de kant helaas.

Je zou zeggen dat Van der Poel De Ronde en Roubaix al bijna binnen heeft, maar het tegengestelde is waar denk ik. Met een onthoofd Visma en gemankeerd Lidl-Trek zal vooral Alpecin de wedstrijd moeten dragen. Ideale situatie voor vrijbuiters, tenzij Matje er zelf aan wil beginnen op 100km van de finish.
Reply
Maar een Visma of Lidl zouden Matthieu kunnen roosteren, vrijbuiters moeten zelf heel sterk zijn op die dag. Zo maar winnen doet niemand, ook VdP niet.

Ik snapte de gok van Wout al niet zo, maar nu is het hele voorjaar in 1 klap mislukt.
Reply
Tja vallen kunnen je natuurlijk overal, sla je DdV over ga je op training tegen de grond. En voor Visma was het sowieso lastig geweest de koers te controleren, want Van Baarle, Laporte en Tratnik komen waarschijnlijk al niet aan de start.

Laten we vooral hopen dat er zondag een paar mannen in hun beste vorm zijn, want zonder Wout en Pogi is de spoeling al dun.
Reply
Ah shit. De gok was niet DdV, maar je hele seizoen afstemmen op 2 wedstrijden.

Ben benieuwd of hij de focus weet te verleggen en de Spelen en het WK als nieuwe doelen kan stellen.
Reply
Giro en wellicht Vuelta waren nog twee concrete doelen op zijn programma. Giro zal al krap worden, al kun je met deze breuken snel weer trainen dacht ik.
Reply
Over een half uur Vive la Velo, ben benieuwd wat er allemaal ter sprake komt, of bijvoorbeeld de beruchte slechte toestand van de Belgische wegen nog genoemd gaat worden.
Reply
(27-03-2024, 21:01)Gunnar Wrote: Van Aert met meerdere breuken voorlopig aan de kant helaas.

Je zou zeggen dat Van der Poel De Ronde en Roubaix al bijna binnen heeft, maar het tegengestelde is waar denk ik. Met een onthoofd Visma en gemankeerd Lidl-Trek zal vooral Alpecin de wedstrijd moeten dragen. Ideale situatie voor vrijbuiters, tenzij Matje er zelf aan wil beginnen op 100km van de finish.

Bijna binnen is in ieder geval overdreven inderdaad, maar zeker in De Ronde is hij nu wel de grote favoriet. Juist ook omdat er nu geen sterk blok meer tegenover hem lijkt te staan dat het ploegenspel kan spelen. Alpecin kan nu met 5/6 man tempo rijden tot welke kopgroep dan ook tot de tweeke keer Kwaremont en dan kan Van der Poel zelf iedereen uit het wiel kletsen. Al is dat allemaal veel makkelijker gezegd dan gedaan. Van der Poel kan pech tegenkomen, kan ook door zijn eigen kracht tactisch onhandig rijden (zou niet de eerste keer zijn) of hij kan gewoon een mindere dag hebben. Als er dan ook iemand een superdag heeft a la Bettiol of Asgreen een paar edities geleden (die twee doen zelf ook gewoon nog mee), dan weet je het nooit.

Roubaix is weer een ander verhaal. Daar zou het wegvallen van Van Aert er misschien wel voor kunnen zorgen dat niet Van der Poel, maar Philipsen de grote favoriet wordt (omdat Van der Poel dan niet meer iemand heeft met wie hij 'wel mee moet' om het Philipsen gemakkelijker te maken).
Reply
(27-03-2024, 21:23)Willie Wrote: Maar een Visma of Lidl zouden Matthieu kunnen roosteren, vrijbuiters moeten zelf heel sterk zijn op die dag. Zo maar winnen doet niemand, ook VdP niet.

Ik snapte de gok van Wout al niet zo, maar nu is het hele voorjaar in 1 klap mislukt.

Een met dat eerste. Over die gok van Wout: vorig jaar in Wevelgem werd denk ik al wel duidelijk dat voor Wout maar twee races in het voorjaar nog écht tellen: de Ronde en Roubaix. Stel dat hij nu wel een Strade, E3 of zelfs Milaan-San Remo weer had gewonnen, dan had dat de huidige situatie voor hem amper beter gemaakt denk ik.
Reply
Hij mag dat doen en ik betaal zijn salaris niet, maar bij mij krijg je daar de handen niet voor op elkaar. Net alsof hij zegt dat hij nooit van Mathieu kan winnen, tenzij hij alles op 2 wedstrijden kan zetten.

En de druk in België is debiel, maar dat lijkt me ook niet minder worden als je zelf alles op alles zet en alles moet wijken voor deze wedstrijden. Kun je nagaan als Mathieu hem er 2 keer af had gereden dan wordt het bijna leedvermaak, zeker nadat je vorig roept dat je niets moet en het jaar er op toch wel laat blijken dat het commentaar uit België je wel erg geraakt heeft. Volgens mij is het kaliber van Wout van Aert dusdanig groot dat hij er gemakkelijker mee om had moeten kunnen gaan. Maar goed, ik denk dat ik het kutte deel van de Vlaamse wielerfans ook onderschat.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)