Thread Rating:
  • 7 Vote(s) - 4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toekomst?
(10-03-2023, 13:59)Uplift Wrote: Wat ik bedoel met minder toegang is letterlijk zoiets als 10 minuten bij de huisarts krijgen en vervolgens je klacht niet vanzelf zien verdwijnen, wat nogal logisch is. Efficiëntie in zorg heeft namelijk niets te maken met tijdswinst.

De zorg in Nederland is een kapitalistische shitshow.
[+] 1 user says Thank You to Timothy's Monster for this post
Reply
De boer is troef (Joling). Klaverjassen, zwikken of toepen?
Reply
[Image: confused-confused-lady.gif]
[+] 1 user says Thank You to halfempty/full for this post
Reply
Blinde mulle?
Reply
https://twitter.com/mauricedehond/status...2UFOw&s=08

Een gemaakte peiling tijdens een goede drugstrip de werkelijkheid?
Reply
https://twitter.com/bydonkeys/status/163...5dO9HmCxZQ

De wereld is naar de kloten
[+] 1 user says Thank You to Schobbeyak for this post
Reply
De wereld is vooral naar de kloten omdat dit niet leidt tot een politieke ommezwaai, laat staan een revolutie.

Reden te meer om te juichen voor de Fransen die hun eigen land in de fik steken. Er is niet echt een andere manier, ben ik bang.
Reply
(27-03-2023, 13:25)Uplift Wrote: De wereld is vooral naar de kloten omdat dit niet leidt tot een politieke ommezwaai, laat staan een revolutie.

Reden te meer om te juichen voor de Fransen die hun eigen land in de fik steken. Er is niet echt een andere manier, ben ik bang.

Valt nog wel te bezien hoor. Over naar de kloten gaan of armoe lijden gesproken: in een tijd dat ik nog als 8 jarig Rotterdammertje met m 'n step in oud Noord 10 kg antraciet bij de kolenboer moest halen hadden we alleen een kachel in de woonkamer en de ijsbloemen zaten letterlijk op m 'n slaapkamerraam. We hadden destijds zelfs last van een rattenplaag in onze wijk. In die tijd had je i.d.d. nog activisme en werd je ook letterlijk nog tot bloedens toe van de straat gemept. Echter: Dat 't in de huidige tijd achteruit gaat is absoluut een feit. De enige harde activisten zitten tegenwoordig aan de kant van 't F.v.D. en ander omgekeerd vlaggenvolk.
[+] 3 users say Thank You to Fenderboy for this post
Reply
Een wat LAKSe houding jegens sociale strijd als enige manier voor een organisatie om aandacht te krijgen?
Reply
Ze zullen er alles aan doen binnen onderwijsland om het maar niet over klassen (haha) te hebben.
[+] 2 users say Thank You to ijskolibrietje for this post
Reply
Ben je links en streef je naar betere sociale omstandigheden; slaag je er zelfs in om enkele duizenden mensen op de been te brengen of maak je deel uit van een succesvolle staking? Wees maar zeker dat je maar 1% van de aandacht zal krijgen als iemand die als 'links' wordt bestempeld en iets 'woke' doet. Waarop 'woke' nog meer gedemoniseerd wordt.

Klein voorbeeldje [kutkrant]:

https://www.gelderlander.nl/home/storm-v...~a274fbf2/ (inclusief 31 comments)

en deze parel: https://www.gelderlander.nl/home/dat-inc...~a4d53b2c/

Game is rigged.
Reply
Ik ga echt zo slecht op al die gore rechtse politici die meteen iets denken te weten over de dagelijkse praktijk van lesgeven. Ik heb ook op boeren- of christelijke basisscholen kinderen in de klas gehad die ondanks een superrechtse omgeving zich niet identificeerden als jongen of meisje, gewoon omdat ze zichzelf zo voelden. Gelukkig zijn de "kindjes" niet "verward" over dit soort dingen want ze houden zich bezig met dingen die veel belangrijker dan dit zoals buitenspelen, voetballen en brawl stars. Dat ze ook nog een het lerarentekort durven aan te halen gaat al helemaal te ver. LAKS heeft nul autoriteit en leerkrachten kunnen nog gewoon lekker praten in de klas hoe ze ook maar willen, jammer dat iedereen er zo debiel op reageert.
[+] 2 users say Thank You to ijskolibrietje for this post
Reply
(12-04-2023, 14:00)Uplift Wrote: Ben je links en streef je naar betere sociale omstandigheden; slaag je er zelfs in om enkele duizenden mensen op de been te brengen of maak je deel uit van een succesvolle staking? Wees maar zeker dat je maar 1% van de aandacht zal krijgen als iemand die als 'links' wordt bestempeld en iets 'woke' doet. Waarop 'woke' nog meer gedemoniseerd wordt.

Klein voorbeeldje [kutkrant]:

https://www.gelderlander.nl/home/storm-v...~a274fbf2/ (inclusief 31 comments)

en deze parel: https://www.gelderlander.nl/home/dat-inc...~a4d53b2c/

Game is rigged.

Ik vond dit een goeie draad over waarom links de term "woke" beter niet meer kan gebruiken.
Reply
De term 'woke' is per definitie een kaart van extreemrechts; extreemrechts infiltreert de samenleving altijd op zo'n manier: door een deel van z'n discours en terminologie in het dagelijkse taalgebruik te implementeren. Vandaar dat ik 'woke' ook altijd tussen aanhalingstekens zet.
Reply
Volgens mij is 't begrip 'woke' afkomstig uit de transgender wetenschap, dat ieder mens er toe doet. Ik ben daar overigens niet altijd zo zeker van, echter leven - en laten leven vormt wel doorgaans één van m 'n hoofdmotto 's.
Reply
(13-04-2023, 08:26)Fenderboy Wrote: Volgens mij is 't begrip 'woke' afkomstig uit de transgender wetenschap, dat ieder mens er toe doet.

Eh, nee.

https://nos.nl/collectie/13919/artikel/2...de-in-2022

Wat jij bedoelt lijkt meer op het begrip "inclusiviteit", wat trouwens lang niet alleen over trans mensen gaat en al helemaal niet door de "transgender wetenschap" (je bedoelde gemeenschap?) is bedacht.
Reply
Eén grote fictie. De samenleving en de politiek is meer bezig met een imaginaire ideologie dan met de werkelijkheid.
Reply
(13-04-2023, 08:52)Uplift Wrote: Eén grote fictie. De samenleving en de politiek is meer bezig met een imaginaire ideologie dan met de werkelijkheid.

Daar gaat het artikel m.i. ook over, dat het hele begrip "woke" door rechts is gekaapt en een stok is om de zgn. "cancelcultuur" mee te slaan. Met als extreme voorbeelden o.a. wat DeSantis in Florida uitvreet. Of begrijp ik je reactie nou verkeerd?
Reply
Ik zie dat artikel eerlijk gezegd als onderdeel van het probleem. Er staan geen onwaarheden in, maar een fictie aandacht geven is net zoals aandacht geven aan bepaalde samenzweringstheorieën: door deze op een genuanceerde manier te ontkrachten, geef je ze alsnog bestaansrecht.

De kwestie is fundamenteler: hebben we het wel of niet over echte problemen. Daar moet de NOS ook een keuze in maken imo.
Reply
Nederlanders de nieuwe lads on tour?
Reply
(22-07-2023, 13:14)hythloth Wrote: Nederlanders de nieuwe lads on tour?

Las dit ook net. Maar niks nieuws toch dit gedrag? Gewoon die fijne BBB-mentaliteit die we zo graag exporteren.
Reply
Aldus een kop van het huidige AD...

Quote:https://www.ad.nl/buitenland/cocainehaai...a4f5a580c/
Reply
Mona Keijzer als nieuwe premier? Tijd om voor de trein te springen dan?
Reply
Keijzer die de kar voor BBB gaat trekken? Dat zal ze meer stemmen kosten dan opleveren. Ik zie eerder Bruls het CDA groter dan BBB maken.
Reply
Ik zie vooral een grote puinzooi op komst. Mona Keijzer als premierskandidaat, hoe was het leven in Duitsland ook alweer, toch eens over beginnen nadenken.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)