Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Big Thief
#51
Nieuwe 2023 datums:

Sat. Apr. 15 - Rotterdam, NL @ Rotterdamse Schouwburg
Sun. Apr. 16 - Groningen, NL @ De Oosterpoort
Tue. Apr. 18 - Antwerp, BE @ De Roma
Reply
#52
In Rotterdam op Motel Mozaïque, benieuwd of ze dan een hele set mogen spelen. Ga ik wel bij zijn.
Reply
#53
ik ga proberen voor de roma show te gaan
Reply
#54
Gisteren gezien in een uitverkocht Radio City Music Hall. Het was opnieuw sterk.

Eerste keer sinds NIN in 2018 dat ik weer in Radio City was, en wat blijft het een prachtige iconische zaal. Wij zaten op het bovenste balkon waar iedereen bleef zitten, en waar de stoelen zo zacht en comfortabel zijn dat je heel gemakkelijk in slaap kan sukkelen. Voorprogramma was de band's gitarist Buck Meek die doodleuk zijn eigen solo-werk speelde met een begeleidingsband. Bleef voor mij niet hangen, maar het was objectief niet verkeerd en ik was blij dat we niet hierbij hoefde te staan. Al was het jammer dat er niet weer een ambient act als support was, want deze zaal zou daar echt ideaal voor zijn geweest.

Big Thief's minimalistische podiumopzet was niet veranderd tegenover vorig jaar waar ik het te kleinschalig vond. En toch vulde ze deze keer voor mijn gevoel de ruimte volledig. Muzikaal weer top, inclusief twee nieuwe nummers, en met twee overduidelijke hoogtepunten achter elkaar: een versie van Sparrow die eindigde in screamo en grunts van Adrianne, en Dried Roses met een gastmuzikant op viool die niet goed naar boven kwam in de mix. Gevolg was dat de band heel zachtjes begon te spelen zodat de viool hoorbaar zou worden, en nog een niveau hoger steeg qua onderlinge chemie en improvisatie zonder dat ze de essentie van het nummer verloren. Echt indrukwekkend.

Tegen het einde kwamen ze met een lange dank-je-wel speech over hoe ze de band waren begonnen in NYC en hoe dankbaar ze voor alles zijn en een hoop namen en positieve dingen begonnen op te noemen. Wat sympathiek overkwam en gepast was gezien de context dat dit de grootste zaalshow uit hun carrière was. Maar het ging uiteindelijk voor zo'n tien minuten door, waardoor twee nummers uit de setlist werden geschrapt (uiteindelijk maar 14 tracks gespeeld) en wat tot overmate van ramp een trigger bleek voor wat totaaldebielen achter in ons vak om retardelijk te gedragen en verzoekjes te schreeuwen. Wat zelfs nog af en toe doorging tijdens de twee laatste nummers, die los van de idioten ook minder hard binnen kwamen vanwege de eerdere lange pauze.

Dat terzijde, maakte de band het alles bij elkaar weer waar. Ik zie ze graag een derde keer.

[Image: FqRIJF8XgAAnFMg?format=jpg&name=large]
[+] 9 users say Thank You to hythloth for this post
Reply
#55
Iemand er bij vanavond?
Reply
#56
ADRIANNE LENKER KOMT BRUSSEL EN AMSTERDAM BETOVEREN MET CONCERTEN IN MEI 2024

https://www.podiuminfo.nl/news/53902/Adr...-mei-2024/
[+] 1 user says Thank You to Po91 for this post
Reply
#57
Daar wil ik wel bij zijn.
Reply
#58
(05-12-2023, 14:07)Empty030 Wrote: Daar wil ik wel bij zijn.
https://tix.concertgebouw.nl/nl/specialo...tzfccte5s6, code is donutseam.
[+] 1 user says Thank You to Martijn for this post
Reply
#59
Thanks! (Ik had m'n kaartjes al binnen Wink )
Reply
#60
Zo zijn er voor de start van de officiële verkoop al behoorlijk wat kaarten verkocht. Ben er zelf ondanks het forse prijskaartje ook bij.
Reply
#61
OLT Rivierenhof 14 augustus
https://www.oltrivierenhof.be/nl/program...0014YXBMA2

Hopelijk een losse Nederlandse show en geen lowlands
Reply
#62
Lowlands lijkt mij een inkopper, om aan het festival's indie-quota te kunnen voldoen. Bijvoorbeeld op de slot waar boygenius afgelopen editie stond, met opnieuw maar een halfvolle tent.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)