Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 1 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parkpop
#1
Waar eerder nog internationale bands op het
gratis Parkpop stonden (menig maal geweest) staat er
dit jaar echt alleen nog maar nederlandse meuk.
Bevrijdingspop is er niets bij. Wat is dit festival afgeroomd zeg!!!
Reply
#2
En die zaterdagavond dan?
Reply
#3
Dat is betalen jonge
Reply
#4
Parkpop was altijd gratis met internationale allure.
Sinds dat zaterdagavond (commercie) gebeuren staat er alleen nog maar
meuk op de 38 jarige gratis zondag.
Reply
#5
Ooit nog Fish en Mano Negra gezien, kwam ik 's morgens om 5 uur thuis, meteen erna de kranten bezorgen en daarna als stratenmaker aan de gang als vakantiebaan. Was wel zwaar en zwaar klote door de NS.
[+] 1 user says Thank You to pudpong3 for this post
Reply
#6
Festival landschap is laatste 10-20 jaar dusdanig veranderd dat het oude concept van Parkpop niet meer haalbaar is.
Reply
#7
Maar op zich ziet die zaterdag er best aardig uit, met Skunk Anansie en Tears for Frears. Had heb best overwogen als ik niet al naar Werchter ging. Echte knallers zijn er op zondag niet meer, al zullen een hoop mensen het alsnog een prima dag vinden. De vrijdag is trouwens ook gratis.
Reply
#8
ook naar 2022
Reply
#9
Ik denk dat Graz nu diep teleurgesteld is. We keken hier allemaal massaal naar uit.
Reply
#10
(23-03-2021, 18:29)Indiaantje89 Wrote: Ik denk dat Graz nu diep teleurgesteld is. We keken hier allemaal massaal naar uit.
Dan wordt de spanningsboog nog groter door een jaar langer te wachten.
Reply
#11
Parkpop gaat niet door, grote verliezen doen gratis festival de das om

Parkpop gaat volgend jaar zomer niet door. Dat zegt directeur Guus Dutrieux in een interview met deze krant. Of het gratis muziekfestival ooit nog terugkeert, is de vraag nu partner Mojo zich heeft teruggetrokken.

Het Haagse festival heeft al jaren moeite om het hoofd boven water te houden. Daarom strikte organisator Dutrieux in 2018 het kapitaalkrachtige Mojo als partner. De concertpromotor investeerde aanzienlijk in het gratis toegankelijke evenement, maar kon nieuwe verliezen niet voorkomen.

De omstreden verhuizing van het Zuiderpark naar het Malieveld vorig jaar heeft dus niet mogen baten. Wat heet: het verlies van de veertigste editie van Parkpop liep weer in de tonnen. En dus pakte Mojo teleurgesteld haar biezen. ,,Ik begrijp de keuze van Mojo volledig”, zegt Guus Dutrieux die er met zijn Ducos Productions nu weer alleen voor staat. ,,We hebben heel lang de tekorten gepakt en Mojo deed dat ook. Maar dat houdt natuurlijk wel een keer op.’’

Of de veertigste editie met Haagse acts als de Kraaien, en Golband, gouwe ouwe-band UB40 en popzangeres Maan de laatste Parkpop zal zijn geweest, moet nog blijken. Dutrieux gaat zijn festival ‘heroverwegen’. Volgens de organisator heeft hij te lang vastgehouden aan een festival dat qua concept ‘een beetje over zijn datum heen was’.

Oud-partner Mojo draagt het Haagse Parkpop nog steeds een heel warm hart toe, benadrukt directeur John Mulder. ,,Maar gratis muziekfestivals organiseren is financieel gewoon extreem moeilijk. Guus is een geweldig mens en Parkpop is een geweldig festival, daarom hebben we twee jaar op fifty-fifty-basis meegedaan in het Zuiderpark. We moeten er niet te moeilijk over doen. Er is daar heel veel geld verloren. Parkpop kon er niet bloeien.”

Met de omstreden verhuizing naar het Malieveld deed de organisatie nog een ultieme poging om Parkpop overeind te houden en een nieuw gezicht te geven. De directeur wil niet spreken van een mislukking: ,,Voor een eerste editie vond ik het fantastisch goed, maar helaas, helaas, leden we opnieuw een zeer groot verlies. En dat is niet vol te houden.”

Spijt heeft Mojo niet. ,,We hebben dit met opgeheven hoofd gedaan”, zegt John Mulder. Wel is de vraag: wat nu? Hij heeft er zo zijn gedachten over. ,,Als je alle kosten bekijkt, denk ik: misschien moet het festival meer gaan leunen op vrijwilligers. Dat is aan Guus, natuurlijk. Maar ik weet niet of het haalbaar is om dit festival gratis te houden.”

De gemeente vindt het ’jammer’, maar ook ‘begrijpelijk’ dat Parkpop volgend jaar niet doorgaat. ,,De sector heeft te maken met stijgende kosten’’, zegt verantwoordelijk wethouder Saskia Bruines. ,,Dit komt onder andere door een tekort aan materialen en personeel. Daarnaast gaat de sector ook gebukt onder de gevolgen van de inflatie en energiecrisis.”

En dan te bedenken dat het boeken van bands de laatste jaren veel duurder is geworden. In het tijdperk van streamingdiensten als Spotify verdienen artiesten die zich onder het absolute topniveau begeven, veel minder aan het uitgeven van muziek dan in de tijd van de cd en de elpee. Bands moeten het het nu veel meer hebben van hun optredens.

Parkpop heeft tijd nodig om na te denken over de toekomst. En de gemeente Den Haag ook, ‘gezien alle ontwikkelingen en het veranderde festivalklimaat’, zegt de wethouder. Volgend jaar moet dat leiden tot een nieuw evenementenbeleid.

https://www.ad.nl/binnenland/parkpop-gaa...a1dd6efb2/
Reply
#12
Quote:Het festival Parkpop Den Haag stopt definitief. De organisatie kan het financieel niet meer realiseren, zo werd vrijdag bekendgemaakt. Dit jaar ging het muziekfestival, dat al zo'n veertig jaar bestaat, al niet door in verband met "een rustpauze". Parkpop was een van de grootste gratis festivals van Europa.

Het evenement draait al langer verlies en het is niet gelukt om die ontwikkeling te doorbreken. Ook de stijgende kosten door de coronacrisis, voor artiesten, de productie en de hoge energieprijzen spelen een rol in het besluit.

De afgelopen tijd heeft de organisatie gekeken of een betaald Parkpop vanaf volgend jaar mogelijk is. Dat is niet gelukt. "De viering van 40 jaar Parkpop in 2022 was een goede afsluiting van een mooie traditie; wellicht een goed moment om op zoek te gaan naar nieuwe Haagse tradities."

De directeur van het festival meldde in december dat het Haagse festival dit jaar niet door zou gaan en het niet duidelijk was of het gratis muziekevenement nog zou terugkeren, gezien concertorganisator MOJO zich als partner had teruggetrokken. Het kostte Parkpop voor de coronapandemie al moeite om financieel overeind te blijven. Het festival verhuisde in 2022 na veertig jaar van het Zuiderpark naar het Malieveld.
Reply
#13
Was er eenmalig in 2007, prima instapfestival voor n00bs. Jammer dat het niet meer verder kan.
Reply
#14
In de jaren '90 een paar grote en toffe artiesten gezien daar. Was toen al veel te massaal en bovendien teveel agressieve motorbendes.
Reply
#15
(21-07-2023, 17:38)Timothy's Monster Wrote: en bovendien teveel agressieve motorbendes.

Hell Angels ofzo? Moet meteen denken aan Altamont.
Reply
#16
Onder andere. Hing altijd een grimmige sfeer als die gasten zich verzamelden.
Reply
#17
2007 had ook een ander element van kutvolk dat problemen zocht, en in 2010 werd de organisatie zelfs gedwongen om headliner Snoop Dogg te cancelen omdat justitie rekende op bende-oorlogen. Heeft ze dus nooit meegezeten.
Reply
#18
M'n eerste (wat grotere) festival ervaring voor mij in '05. Elvis Costello toen gezien. Daarna Pukkelpop nog eind zomer dat jaar. Good times.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)