Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rock Werchter 2019
(29-06-2019, 16:15)Flair Wrote:
(29-06-2019, 16:11)pudpong3 Wrote: Ik post de link ook maar hier.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%...e9eB4kjqCh

Hier de link om het concert ven The Cure van Rock Werchter te downloaden. Bij mij werkt het perfect.

Ik laat ff optreden van gisteren inwerken. Het was fantastisch.
Mss kijk ik het later terug. 
Ik ga wel de show van Glastonburry bekijken.

Gewoon downloaden en opslaan. Geen idee hoelang dit beschikbaar blijft.
Werchter 2019, lang, heet, gezellig en magie in het donker

Net na negen uur stappen Wailer en ik de auto in, wetende dat we pas dik twintig uur later wederkeren, dit is hoe ik het beleefde.
Muziekje aan, en in relaxstand glijden de kilometers soepel onder ons door. Net over de grens mogen we de door iedereen zo gewaardeerde Belgische binnenwegen op en met twee uurtjes zijn we in Werchter. We mogen echter niet de parking op, geen contant geld bij… Kneuterigheid ten top, na een paar plaagstootjes zetten we de auto enkele honderden meters verder neer, geen probleem en nog gratis ook (we blijven Nederlanders he).
Pendelbus in en ruim voor de start zijn we binnen.
We zijn zo vroeg voor Whispering Sons, de band van front vrouw Fenne Kuppens welke vorig jaar met Image een verpletterend debuut maakte.
Zelden heb ik Joy Division zo dicht horen benaderen, maar waar Ian een poëet was die vaak veel ruimte liet voor eigen interpretatie is deze dame boos. Heel boos, en dat werkt. De nummers vliegen voorbij, en net als het toch wat eentonig dan wel vlak dreigt te worden, brengt ze, in voor mij als Nederlander, in vertederend vlaams een dankwoord uit naar het publiek. Ineens is ze aaibaar om vervolgens met de storm in haar ogen, razend af te sluiten, wat een start!
We lopen naar Klub C, even spieken bij Denzel Curry, maar hiphop, ook live, jeetje wat erg. Het is tof om te zien hoe het publiek voorin mee springt en zingt, maar die tien minuten binnen voelde als een uur.
We lopen door De Barn in, waar het verrassend koel is, even lekker zitten en wachten op Kurt Vile.
In een ramvolle tent komt deze qua uitstraling wereldvreemde man schoorvoetend op en zijn eerste woorden zijn “I love you guys”. Vreemde woorden aan het begin van de set.
Ze beginnen te spelen, het voelt als complete desinteresse aan. Gemompelde zang van een getormenteerde man die continue in gevecht is met zijn haar.
Na vier nummers maak ik me uit de voeten, ik raak er oprecht depressief van. Jammer, Bottle It In vond ik een sterke plaat, live klonk het voor mij leeg.
Nog even Nothing But Thieves een half uurtje meepikken, prima festival bandje op de middag, een beetje baby Muse.
Even wat eten en op naar de Graz meeting, want The 1975, dat is niet aan de meeste Grazzers besteed.
Lastig zoeken wel als je mensen zoekt waarvan je niet weet hoe ze eruit zien of hoe ze heten, maar Wailer staat erbij en een iconisch bordje met “waar is Uplift” doen de rest.
Een uurtje kennismaken en bij kletsen met andere leden van dit uitermate elitair en snobistisch forum laat echter al snel zien dat het vooral liefhebbers zijn, alternatievelingen die hun passie graag delen, vaak met een buitengewoon hoog niveau (in mijn ogen, ik heb niet gestudeerd, na 2x van school gestuurd te zijn ben ik er maar mee gestopt), en prachtig verwoord.
Na een uur raak ik mijn aandachtspanne kwijt, neem afscheid (voor de foto nog), en wandel de wonderlijke wereld van Khruangbin binnen.
Laura Lee, een prachtige sensuele bassiste vraagt de aandacht maar gitarist Mark Speer steelt de show. Hij zou zo de tweelingbroer van Rick James kunnen zijn, met lang haar wat op zijn minst op pruik lijkt, pony over zijn ogen, pornosnor, strakke kleding en witte cowboy boots, maar wat een virtuoos.
Vette funk, soul, broeierig tot op het geile af, voor mij het tweede hoogtepunt van de dag.
Wat ik van Weezer nog zag raakte me ook niet. Leuk bandje met een paar heerlijke hits dat je er prima bij kunt hebben, al mogen al die “hits van een ander” achterwege blijven. Als je zo goed kunt schrijven, waarom jezelf dan als een coverbandje presenteren, jammer wel eigenlijk.
Nog even terug naar de meeting plek waar Wailer, Flair en Jizzlobber nog staan te ouwehoeren, het is meteen weer gezellig.
Dat blijft het tot Bring Me The Horizon begint, Linkin Park on acid?
Er gebeurt van alles op het podium, Sykes is een flamboyante voorman, compleet volgetekend met tatoeages die meer van een 3 jarige die los is gegaan met een doos viltstiften weghebben, maar een grote dosis werkethos.
Veel vuur, geschreeuw, meisjes met maskers die dansen en springen, maar het kan niet verbloemen hoe matig dit is.
Alhoewel, het publiek vreet het, en dat telt, maar het wringt aan alle kanten.
Anyway, Pudpong is binnen met de hele bubs en de komende uren brengen we met hen door, er wordt veel gelachen en we genieten van The Cure.
Jeetje, Robert Smith, hij lacht, hij danst, hij kijkt het publiek in, en straalt uit: “ik heb er zin in”.
Hij zit duidelijk geweldig in zijn vel en dat mag iedereen zien. Het plezier spat er vanaf. The Cure werd op Pinkpop door het AD en De Telegraaf weggezet als te lang, saai, niet meer relevant enz. Reviews waar iedere muziekliefhebber om moest schaterlachen.
Op Werchter was het prachtig om te zien dat er een siddering over het veld ding bij hun opkomst, en na het intro van Plainsong is het meteen feest met Shake Dog Shake.
De tijd vliegt voorbij, mooie visuals, fenomenaal geluid en een gemotiveerde Smith laten zien waarom ze al jaren bij de allerbeste live acts ter wereld horen.
We nemen afscheid van Pud en Co, eten nog wat en lopen het voorvak in voor Tool, wat een super plek.
Even voor half één gaan de lichten uit, een oorverdovend applaus maakt plaats voor een alles weg trillende hartslag welke ons daadwerkelijk doet trillen.
En met z’n allen worden we meteen gek als Ænema wordt in gezet.
Tool, het is knetterhard zo dichtbij, enorm intens en Maynard wordt omringt door muzikanten van een andere planeet.
Net als in de Ziggo (“Amsterdam”), komt er wel geteld één woord uit zijn mond (“Belgium”).
Het hoort erbij, of misschien weet hij zijn plek wel, omring door zoveel kwaliteit, maar daar zal hier op Graz (bijna) niemand het mee eens zijn.
Anyway, ook al is het tussen de nummers vrij rommelig dit keer, Tool speelt Werchter rete strak en knetterhard helemaal kapot.
Met Descending en Invincible zijn er weer twee parels toegevoegd aan de discografie wat verwachtingen schept voor 30 augustus.
Voldaan en met een piep in onze oren lopen we terug naar de auto.
Wailer sluit zijn ogen, en we zoeven rustig naar huis. In de ochtendschemering komen we aan, hij naar bed, ik tanken en naar huis.
Zachtjes de auto parkeren, zachtjes met de deuren, om vervolgens mijn vrouw wakker te bellen, want in al mijn chaos ben ik de huissleutel vergeten…

De Werchter vrijdag was lang, heet, gezellig en onvergetelijk, thx all!
[+] 13 users say Thank You to wil'm for this post
(29-06-2019, 16:02)Flair Wrote:
(29-06-2019, 15:42)hythloth Wrote:
(29-06-2019, 14:28)Melliw Naj Wrote:
(29-06-2019, 12:08)Flair Wrote:
(29-06-2019, 11:24)pudpong3 Wrote: Wie waren er allemaal bij de meet, dan kan het raadje plaatje beginnen. Natuurlijk ken ik er een aantal, maar er waren ook Grazzers aanwezig die ik nog niet heb ontmoet.

Ff wqchten Pud, dr zijn grazzers op Graz die sommige herkennen, maakt
het leuker. Gewoon raden.

Voorste: Customer - Reaper- Flair - Meisbaer
Achter: ?? - Maynjard - Wailer - ?? - Sphinx - ???

Voorste: Customer - Reaper- Flair - Meisbaer
Achter: Jizzlobber - Maynard - Wailer - ?? - Sphinx - Dave

Bijna Hythloth. Bijna.

De laatste aan de rechterkant is unknown aspirant lid.
Hij leest altijd mee en daarom kwam hij op de meet kijken.
Dave is 3e van rechts staand.

Ah, nice. En aan de unknown aspirant lid: don't be shy!
De Jan Smeets zou trots zijn
Smeren
Smeren
Smeren
Wat is dit vandaag
leuk om te lezen.
leuke pic
gelukkig staan er de forum namen bij,

baal als een stekker dat ik er niet bij was
Ik ben niet zo'n lange verhalenschrijver...

Heb gewoon een mooie dag gehad. Gezellig met Wil'm. Leuke grazzers ontmoet...

En weliswaar van grote afstand, maar ik vond the Cure echt goed. Robert had er zin in, lachen en was wat losjes naar mijn idee.

Dan Tool.. tsja, man, ben omver geblazen! Echt te gek!

Vanmorgen 5 uur thuis, maar gelukkig wat bij Wilm in de auto kunnen tukken.

Nogmaals dank Wil'm! Hartstikke mooie dag!

De weekenders nog veel plezier!
[+] 3 users say Thank You to Wailer for this post
Leuke foto's en verslagen guys (en dame)!
Balen dat ik er niet bij kon zijn. Na het werk verdomme 4u in de file gestaan, waardoor ik maar binnenkwam als Weezer bezig was.

M’n vriendin en ik hadden een waterflesje of 3 mee. Die we hebben opgevuld, wat pintjes meegenomen en ons vanvoor geïnstalleerd. Bring Me The Horizon was niet meteen mijn ding, maar ze krijgen alleszins een A for effort. Daarna echt genoten van een prachtset van The Cure. Vond ze beter als op Pinkpop. Ook een beter publiek. Goed gezinde Robert Smith die af en toe echt zeer verliefd naar Simon Gallup stond te kijken. Hadden er zo veel zin in, fijn om te zien.

Daarna in het eerste vak geraakt voor Tool, and let me tell you: wat was dat bruut. Hallucinant goed bijna. Heb vorige concerten niet gezien deze tour, maar snap niet dat er gezegd werd dat Maynard niet geïnteresseerd of nonchalant leek? Gisteren alvast niet het geval. Fuck wat was ie intens. Heel de band trouwens. Waanzinnig luid, enorm enthousiast publiek en een super setlist (Part of Me!).

Daarna nog een pint of twee gedronken om te bekomen en op het gemak mee gereden met onze Bob-chauffeur (die geen bier lust Big Grin). Fantastische avond gehad.
[+] 2 users say Thank You to Aron for this post
Mijn beleving van 1 dag Werchter:

20 jaar geleden was de laatste keer voor mij. Samen met mijn ouders en onze Duitse herder toen. In een busje met matrassen camping A1 op. Ik verheugde me altijd op TW (naam toendertijd) vanwege de gemoedelijkheid en altijd goede acts. Hier zag ik David Bowie, Metallica, Neil Young, Pearl Jam, Radiohead en Björk in de hoogtijdagen.
Daarna toch afgehaakt, omdat Lowlands leuker was en ik klaar was met de grote mensenmassa. Helaas bleek dat bij Lowlands ook onvermijdelijk te zijn.
Enfin, nu toch weer de kleine route naar Werchter gemaakt voor TOOL en The Cure.

Donderdagavond vertrokken vanuit Geleen. Uurtje later helaas de aanwijzingen gevolgd op de snelweg (beter bij afrit 21 eraf gegaan) en daardoor op parking C16 aanbeland. Met een pendelbus 15 minuten rijden naar de laatste stop en dan nog 2km lopen naar Camping A1. Redelijk afgepeigerd op de camping terecht gekomen, maar gelukkig nog fijne plekken nabij de ontbijttent gevonden. Paar koude tripelkes gevat en daarna rondgewandeld. Paul Kalk renner klonk lekker via de livestream. Pink klonk plichtmatig en te gemaakt voor mijn doen. Klein en kort feestje daarna op de camping en eigenlijk alleen maar gezellige mensen ontmoet.

De hoofddag dan; heerlijk uitgeslapen, aangezien het 's nachts goed afkoelde. Top ontbijt op de camping en daarna vrij snel binnen geraakt om Whispering Sons te zien. Ik zag ze eerder op een new wave festival in thuisstad Geleen (Geleen Calling) en was toen al fan. Bizar hoe ze nu de gehele festivalweide meekregen. Ontzettend van genoten, ondanks de vroege ochtendhitte.
Hierna het (voor mij) nieuwe terrein ontdekt en absoluut mijn ogen uitgekeken. Heel ruimtelijk, mooi aangekleed en overal is wel iets te doen. Paar koude Karmelieten gepakt bij Apero en afgekoeld onder de sprinklers.
Op tijd naar The Barn voor Kurt Vile. Als bijna veertiger gekozen voor de zittribune. Goede beslissing, want geluid was hier perfect en er was een aangenaam briesje. Optreden begon wat onwennig, maar werd met ieder nummer gemoedelijker en strakker. Toch na driekwart van het optreden richting de weide gelopen om een stukje Nothing But Thieves mee te pakken. Viel me 100% mee. Lekker opzwepend, veel interactie en een fantastische strot van de zanger.
Hierna afgedwaald richting de andere Apero spot en daar een groep Brabanders en Walen getroffen, waarmee het goed klikte. Hier toch zeker anderhalf uur gebleven.
Bij The 1975 en Jungle kreeg ik spontaan last van jeuk (en dan niet vanwege een rups), dus dan maar shameless naar The Brewery. Heerlijk platvloers plekje! Hier met een groep locals goed geamuseerd!
Stukje Weezer meegepakt. Erg veel covers en geouwehoer wat mij betreft. Hoge amusementswaarde, maar het oor wilt ook wat.
Tijdens Bring Me Back The Horizon even moeten liggen vanwege de hitte (en Karmelieten). Op een afstandje vermakelijk en oppeppend.
Hierna koffiepauze en de geweldige Vega tentjes bezocht (kunnen NL festivals iets van leren). Merch van TOOL en The Cure gescoord en op weg richting mainstage.
Eerste anderhalf bij The Cure met de bek open gekeken en wederom kippenvel en tranen in de ogen. De band genoot en het publiek ook. Helaas kakte het voor mij ietwat in (ben ook geen diehard The Cure fan), dus richting het einde de tocht naar The Barn gemaakt.
Daar speelde voor mij de verrassing van de dag: Kylie Minogue! Geweldige show met veel jeugdsentiment. Net niet over de top en een zichtbaar genietende artieste. Past wat mij betreft op een divers festival.
Hierna solo verdergaan, omdat mijn wederhelft hoofdpijn had en vrienden het niet meer vol konden houden tot 2 uur
Tussen 0.30 uur en 2 uur zag ik in mijn uppie de beste TOOL show ooit. Ja, zelfs beter dan in de Ziggodome en Pinkpop 2001. Ik realiseerde me opnieuw dat dit mijn zielsverwant band is: dynamisch, psychedelisch, complex, soms zwaarmoedig, maar vooral bedwelmend. Visuals kwamen nu nog beter over en het geluid wasbijna perfect. Mooiste wat mij betreft: ik was niet in mijn uppie. Iedereen om heen genoot net zo intens en er was een hoog familiegevoel. Ik zag TOOL ooit voor het eerst op Werchter (op een campingfestival) en nu, 25 jaar later, zie ik de volwassen perfectie. Deze ga ik nooit meer vergeten.

Nacht afgesloten in de camping tent op A1 met de Brabanders, Vlamingen en Walen, die ik gedurende de dag heb getroffen. In 20 jaar is voor mij de sfeer van Werchter bewaard gebleven en het terrein alleen maar verbeterd.
Met een heerlijke koude (en van een goed jaar) fles Pinot Gris geniet ik nu in mijn zwembadje in Geleen. Ondanks de gruwelijke hitte van vandaag, was ik toch graag daar gebleven. Volgend jaar wellicht de volle 4 dagen.
Dan probeer ik wel bij de meeting te zijn ?.
[+] 12 users say Thank You to Timothy's Monster for this post
Paul Kalk renner vind ik wel een mooie verbastering cq automatische spelling check haha
Nice man! Goed om te horen dat je zo genoten hebt. Vertelt ook wel een stuk van mijn Werchter-beleving.
The Good, The Bad and the Queen was echt top. Die afsluitende spot in The Barn staat bijna garant voor succes. Het marginale volk staat dan bij main en in de sfeervolle Barn alleen maar een enthousiast en aandachtig publiek.

Albarn had het ook goed naar z'n zin. Daarnaast is de band van hoge klasse en wat is het fijn om zo'n nummer als Herculean dan eens live te zien in perfecte uitvoering.
[+] 2 users say Thank You to Sphinx for this post
(29-06-2019, 16:52)wil'm Wrote: Na een uur raak ik mijn aandachtspanne kwijt, neem afscheid (voor de foto nog), en wandel de wonderlijke wereld van Khruangbin binnen.
Laura Lee, een prachtige sensuele bassiste vraagt de aandacht maar gitarist Mark Speer steelt de show. Hij zou zo de tweelingbroer van Rick James kunnen zijn, met lang haar wat op zijn minst op pruik lijkt, pony over zijn ogen, pornosnor, strakke kleding en witte cowboy boots, maar wat een virtuoos.
Vette funk, soul, broeierig tot op het geile af, voor mij het tweede hoogtepunt van de dag.

Zowel Lee als Speer dragen allebei een pruik, wat ik ook niet meteen doorhad. Volgens mij zou je ze moeilijk herkennen zonder die dingen. Idd een geile band, zou ze graag op een festival willen zien.
[+] 1 user says Thank You to hythloth for this post
Heeft Uplift het beste Tool-concert van deze zomer gemist? Zou zo eventjes kunnen Big Grin.
(30-06-2019, 06:59)hythloth Wrote:
(29-06-2019, 16:52)wil\m Wrote: Na een uur raak ik mijn aandachtspanne kwijt, neem afscheid (voor de foto nog), en wandel de wonderlijke wereld van Khruangbin binnen.
Laura Lee, een prachtige sensuele bassiste vraagt de aandacht maar gitarist Mark Speer steelt de show. Hij zou zo de tweelingbroer van Rick James kunnen zijn, met lang haar wat op zijn minst op pruik lijkt, pony over zijn ogen, pornosnor, strakke kleding en witte cowboy boots, maar wat een virtuoos.
Vette funk, soul, broeierig tot op het geile af, voor mij het tweede hoogtepunt van de dag.

Zowel Lee als Speer dragen allebei een pruik, wat ik ook niet meteen doorhad. Volgens mij zou je ze moeilijk herkennen zonder die dingen. Idd een geile band, zou ze graag op een festival willen zien.
Thx!

Op de plaat klinkt het vooral heel relaxt, chill en ontspannen. Live zorgen ze vanaf het begin voor een erotisch geladen spanning die zich tijdens de set alleen maar doorontwikkeld, heerlijk hoe die twee jouw aandacht blijven vragen, terwijl de drums ze alle ruimte geeft om het publiek te voeden, dat vond ik echt te gek.
The Good The Bad & The Queen.

Godverdomme ja. Beste show van het weekend tot nu toe.
[+] 1 user says Thank You to mattman for this post
(30-06-2019, 11:19)mattman Wrote: The Good The Bad & The Queen.

Godverdomme ja. Beste show van het weekend tot nu toe.

Bijna. En dan heb ik ook niet over tool. ?
(30-06-2019, 11:19)mattman Wrote: The Good The Bad & The Queen.

Godverdomme ja. Beste show van het weekend tot nu toe.

Was na Florence nog even de Barn ingelopen, maar die was niet eens half gevuld en kon nog zo naar de voorste tribune doorlopen. Was dat al vanaf het begin?
(30-06-2019, 12:04)meisbaer2 Wrote:
(30-06-2019, 11:19)mattman Wrote: The Good The Bad & The Queen.

Godverdomme ja. Beste show van het weekend tot nu toe.

Was na Florence nog even de Barn ingelopen, maar die was niet eens half gevuld en kon nog zo naar de voorste tribune doorlopen. Was dat al vanaf het begin?

Ik schat 400 man in de Barn 10 minuten voor aanvang
(30-06-2019, 12:04)meisbaer2 Wrote:
(30-06-2019, 11:19)mattman Wrote: The Good The Bad & The Queen.

Godverdomme ja. Beste show van het weekend tot nu toe.

Was na Florence nog even de Barn ingelopen, maar die was niet eens half gevuld en kon nog zo naar de voorste tribune doorlopen. Was dat al vanaf het begin?

Nee, die Barn was inderdaad heel matig gevuld. Maar dat maakte het bijna nog beter. Alleen mensen die het echt wilden zien en een moment die je weinig meemaakt op RW.

Ja @reaper, dit was wat mij betereft beter dan Tool. ;-) Ben ook geen uberfan. Zou ook The Cure en Janelle (!) boven Tool zetten eigenlijk.
[+] 3 users say Thank You to mattman for this post
(30-06-2019, 12:12)mattman Wrote:
(30-06-2019, 12:04)meisbaer2 Wrote:
(30-06-2019, 11:19)mattman Wrote: The Good The Bad & The Queen.

Godverdomme ja. Beste show van het weekend tot nu toe.

Was na Florence nog even de Barn ingelopen, maar die was niet eens half gevuld en kon nog zo naar de voorste tribune doorlopen. Was dat al vanaf het begin?

Nee, die Barn was inderdaad heel matig gevuld. Maar dat maakte het bijna nog beter. Alleen mensen die het echt wilden zien en een moment die je weinig meemaakt op RW.

Ja @reaper, dit was wat mij betereft beter dan Tool. ;-) Ben ook geen uberfan. Zou ook The Cure en Janelle (!) boven Tool zetten eigenlijk.

Bij staat ook tool niet op 1. Of cure. Of the good the bad. ?
[+] 1 user says Thank You to reaper for this post
Mooi om te lezen dat The Cure zo'n verpletterende indruk heeft achter gelaten.
(30-06-2019, 12:37)pudpong3 Wrote: Mooi om te lezen dat The Cure zo'n verpletterende indruk heeft achter gelaten.

Heb The Cure nu 3 keer gezien (I know, voor jou klein bier Pud). Dit was veruit de beste keer van de 3, wetende dat Sportpaleis 16 ook al fantastisch was.

Alles viel zo goed op z'n plek. Robert was in heel goede doen, je zag de band genieten. Ik denk dat dit een show was die eruit sprong in de tour, door de energie vanop het veld. Want de band kreeg het enthousiaste publiek die het verdient. Stond zelf tussen veel grote fans en stond niet eens in het voorvak (vlak voor de geluidstoren).

2.15 uur die aanvoelde als een dik half uur.
[+] 2 users say Thank You to mattman for this post
(30-06-2019, 07:33)Aron Wrote: Heeft Uplift het beste Tool-concert van deze zomer gemist? Zou zo eventjes kunnen Big Grin.

Zou kunnen want echt: ik ben nog steeds lichtelijk van de kaart. Denk oprecht dat dit de meest indrukwekkende show was die ik ooit zag.
[+] 1 user says Thank You to dave for this post
kunnen jullie aub stoppen met het ophemelen van Toolen the cure!!

ik baal als een stekker.


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)