Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 3.75 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Belgische politiek en andere grappen
Kutstad.
Reply
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/12/29/...ht-op-won/

Brought to you by N-VA, van de hand van Vlaams Belang. Kutland dat we zijn.
Reply
https://www.knack.be/nieuws/belgie/maats...gaan-zien/

https://www.demorgen.be/nieuws/af-en-toe...~b3c1751a/

Must reads over het onmenselijke asiel- en opvangbeleid in ons land.
Reply
Hier in NL gaan ze er vanuit dat vluchtelingen over enkele maanden weer buiten moeten slapen. Ik word hier echt enorm pissig van. Wat een rotvolk hebben we hier toch in de Benelux.
Reply
In België slapen sinds september 2021 op straat. Zonder ook maar één gevolg voor deze regering - of mja, als je veroordelingen door de Arbeidsrechtbank, de dwangsommen die de regering moet betalen, de uitspraken van het EHRM etc. etc. Koppen rollen niet en structureel verandert er niets.
Reply
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/01/17/...tel-weyts/

Welkom in Vlaanderen, waar je de ene dag dronken in het parlement kunt zitten en de andere dag met dit ballonnetje het iedereen weer kunt doen vergeten.
Reply
https://www.tiktok.com/@memes.van.belgie...7028076806

Conner Rousseau hou uw bek challenge. Elke keer als er iets uit die van zijn mond komt is het bruinigheid.
Reply
Ik weet niet wat erger is: zijn algemene Rousseauheid of gewoon het feit dat hij dit aan het improviseren is en hier in feite niet eens een standpunt over heeft en zich gewoon aanpast aan de gortige rechtse cafépraat die de Tafel van Vier is.
Reply
Wacht, vergeet het woord 'aanpast'
Reply
(24-01-2023, 22:50)Uplift Wrote: Ik weet niet wat erger is: zijn algemene Rousseauheid of gewoon het feit dat hij dit aan het improviseren is en hier in feite niet eens een standpunt over heeft en zich gewoon aanpast aan de gortige rechtse cafépraat die de Tafel van Vier is.

Het frappante is dus dat ie de week voordien dat idee van Weyts nog falikant afknalde - en vanavond gingen die twee pipo's dan nog 's in debat bij Terzake. De moeite, I know. Om op je comment te antwoorden; absoluut het tweede.
Reply
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230126_94320969
Reply
Baudet en Torfs. Toonbeelden van klassiek liberalisme.
Reply
Regeringsdeelname is weer een stap dichterbij voor VB in 2024.
Reply
Rousseau aast dus op een coalitie met een partij die - mits de uitspraak van Theo Francken werkelijkheid wordt - een fascistische partij als eerste keus heeft.

NVA is geen pure fascistische partij en zal dat ook nooit worden, maar zit wel binnen de 'margin of error' van pakweg de GOP of zelfs de Lega. Dat opzichzelf zou al een reden moeten zijn voor Vooruit-leden om hun eigen voorzitter de defenestreren.
Reply
Yup. De enige manier voor Rousseau om Vooruit groter te maken is om flinkser te worden en samen te werken met N-VA om hen en VB op te eten ipv consequent links te zijn en Vivaldi ook in Vlaanderen in '24 te planten. Het werkt wel, maar at what cost. Zucht.
Reply
'Consequent links' en 'Vivaldi' gaan natuurlijk niet echt samen.

Rousseau is gewoon een Macron van de Zeeman, altijd al geweest. En Vooruit is een zwakzinnige partij bestaande uit carrieristen, dus die laten begaan. De PVDA is het enige linkse alternatief in België en heeft het potentieel om 20% te halen (en dat is dan enkel het electorale aspect). Dat is de positieve takeaway van vandaag en daar moeten we op bouwen. De rest is tijdverlies. In die zin heeft Vlaanderen/België wel iets voor op Nederland: het is politieker, of op z'n minst vatbaarder voor (linkse) politiek. Hier stemmen mensen D66 en denken ze dat ze progressief of links zijn.
Reply
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/02/04/...befilmpje/

Kennelijk staan de mensen van BKS op de payroll van Schild & Vrienden
Reply
(04-02-2023, 15:33)Uplift Wrote: 'Consequent links' en 'Vivaldi' gaan natuurlijk niet echt samen.

Rousseau is gewoon een Macron van de Zeeman, altijd al geweest. En Vooruit is een zwakzinnige partij bestaande uit carrieristen, dus die laten begaan. De PVDA is het enige linkse alternatief in België en heeft het potentieel om 20% te halen (en dat is dan enkel het electorale aspect). Dat is de positieve takeaway van vandaag en daar moeten we op bouwen. De rest is tijdverlies. In die zin heeft Vlaanderen/België wel iets voor op Nederland: het is politieker, of op z'n minst vatbaarder voor (linkse) politiek. Hier stemmen mensen D66 en denken ze dat ze progressief of links zijn.

Nee, wat ongelukkig misschien maar ik bedoelde vooral het niét meegaan in rechtse retoriek. 

Nu Groen compléét zijn momentum kwijt is van de klimaatmarsen en naast de heisa omtrent openhouden kerncentrales waar ze nog steeds dat achterlijke standpunt innemen als de manier hoe er met een Ecolo-minister het OV nog steeds fokking kut is (en kut blijft), slinkt hun positie zienderogen. Want ja. Veel andere ideeën lijkt die partij nu ook weer niet te hebben (wat ook gewoon hun probleem is waarmee ze electoraal altijd een aanhangsel zullen blijven). 

Vooruit is een beetje zoals cd&v, zeggen dat ze iets zullen doen en dan in de praktijk iets anders doen. Ze gaan zich net zoals cd&v in 2018 gewoon laten nekken door extreemrechts. Waarom de retoriek overnemen (die nieuwjaarsperso van Rousseau gezien?) als je de OG op de troon kunt heisen? Echt. Ben niet graag een doomer maar fuck.
Reply
[Image: FoXxcTNX0AAF5Gh?format=jpg&name=medium]

Stel je voor dat je wakker wordt 's ochtends en bij jezelf denkt; "nou, vandaag ga ik eens een manifestatie houden bij een kraakpand waar mensen in mensonterende toestanden moéten overleven omdat onze overheid ze weigert onderdak te bieden. Dat lijkt me bijzonder zinvol!".

Fakking ratten.
Reply
Dat is een belediging voor ratten.
Reply
https://twitter.com/Nicole_demoor/status...9076289536

On god, kan zij al ontslag nemen jfc.
Reply
Politici strompelen elkaar niet voor de voeten omwille van de schande dat mensen op de vlucht al anderhalf jaar geen garantie op een dak boven hun hoofd krijgen, niét omwille van dat er al twee mensen zijn gestorven in de Paleizenstraat, niet omwille van de duizenden veroordelingen door de arbeidsrechtbank noch door die van het EHRM of de vingertikkingen van verschillende nationale en internationale mensenrechtenorganisaties, ook niet door de tientallen minderjarigen die vorig jaar simpelweg zijn verdwenen. Nope. Allemaal mis. De Moor, Somers, Weyts.. Vinden het allemaal vreselijk dat het Brussels gewest een honderdtal mensen heeft onder gebracht in een hotel aka een fakking dak boven hun hoofd, eten, een bed. Hun RECHT dus. Echt. Waar de fuck is de ondergrens en waarom de fuck boeit het echt niemand ene reet. Vlaams Belang? Alsof ze in plaats van stokken een fucking duw in de rug en wat meewind krijgen. Deze politieke generatie zo beu. Useless zijn ze.

Einde rant.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/02/15/...ntruiming/

https://twitter.com/Nicole_demoor/status...7896998923

https://twitter.com/BenWeyts/status/1625931284173160459

https://twitter.com/BartSomers/status/16...4695781378
Reply
krankzinnig taalgebruik gedeeld voor een gigantische following. En die mag dan wekelijks komen leuteren over hoe hij het allemaal beter weet.

https://twitter.com/FranckenTheo/status/...5119376385
Reply
Praat hier echt soms tegen mezelf heb ik het gevoel, ma bon. Rechten afschroeven en "structurele oplossingen" aanbieden die er eigenlijk geen zijn. Op KT geen oplossingen. Weer niet.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/03/09/...angcrisis/

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/03/09/...-reacties/

Zucht. Deze politieke generatie moet echt asap afgescheept worden.
Reply
Schrijnend
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)