Thread Rating:
  • 3 Vote(s) - 3.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Belgische politiek en andere grappen
#1
Omdat er toch een verkiezingsjaar aankomt zal dit topic wel van enig nut kunnen worden (voor die 5 Belgen op dit forumà.

SP.A wil minimumpensioen van 1.500 euro per maand
De sp.a wil dat iedereen die lang genoeg gewerkt heeft een pensioen krijgt van minstens 1.500 euro. Dat heeft voorzitter John Crombez zondag gezegd op de nieuwjaarsreceptie van de partij. Hij wil ook dat de uren waarop iemand voor een ziek familielid zorgt, meegeteld worden in de pensioenberekening.

Net als elders in Europa maken de socialisten in Vlaanderen moeilijke tijden door. Maar op de sp.a nieuwjaarsbijeenkomst in Bredene klonk voorzitter Crombez fier en strijdvaardig: "Het nieuw socialisme zullen jullie niet stoppen. Jullie zullen ons niet temmen", klonk het voor de meer dan 2.000 aanwezige militanten.


Dat "nieuw socialisme" van de sp.a wil "dat elk uur werk telt voor loon, sociale bescherming en pensioen". Ook mantelzorgers, die voor een ziek familielid zorgen, moeten daar volgens de socialisten pensioen voor verdienen.

"Vandaag is socialisme weer heel erg nodig", zei Crombez. "Voor zij die nu al op ons stemmen, voor zij die eventjes niet meer op ons stemmen, voor zij die nooit op ons zouden stemmen. Zelfs zij die zeggen dat alles onze schuld is hebben nood aan nieuw socialisme".

http://www.knack.be/nieuws/politiek/sp-a...53727.html
Reply
#2
'Nieuw socialisme' says it all.
Reply
#3
2001 heeft gebeld. Achja, dat ze maar snel verdwijnen. En de illusies die in Groen bestaan, zullen ook als sneeuw voor de zon smelten.

Probleem blijft dat N-VA in een zetel zit en zelfs eraan mag denken om Francken te groomen voor minister-president. En dat hebben we voornamelijk aan de zwakte van onze oppositie -met name Sp.A- te danken... maar ook aan de fucking vakbonden, die al drie jaar geen poot uitsteken. Smdh
Reply
#4
Drugsbende gaat vrijuit: “Maar DVD was wel degelijk leesbaar”
De Brusselse correctionele rechtbank heeft woensdag de strafvordering tegen een vermoedelijke drugsbende onontvankelijk verklaard, omdat het niet mogelijk bleek een DVD met afgeluisterde telefoongesprekken te beluisteren, maar die DVD was wel degelijk leesbaar. Dat meldt de FOD Justitie. “Er zou een verkeerd programma gebruikt zijn om de bestanden correct af te spelen”

http://www.gva.be/cnt/dmf20180125_033207...k-leesbaar
Reply
#5
Niet enkel ons justitiegebouw komt uit de 19de eeuw, ook ons personeel zo blijkt.
Reply
#6
(26-01-2018, 11:26)1996Customer Wrote: Niet enkel ons justitiegebouw komt uit de 19de eeuw, ook ons personeel zo blijkt.

wie gebruikt er nu nog een dvd...
gewoon streamen Big Grin
Reply
#7
(26-01-2018, 11:33)reaper Wrote:
(26-01-2018, 11:26)1996Customer Wrote: Niet enkel ons justitiegebouw komt uit de 19de eeuw, ook ons personeel zo blijkt.

wie gebruikt er nu nog een dvd...
gewoon streamen Big Grin

Zoals zo 'n 4gb stickie kan men een dvd simpel van encryptie voorzien, maar antiek is het.
Reply
#8
VRT gaat zwaar uit de bocht met ‘bloemenhoeren’: “Wat scheelt er toch met jullie?”
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180223_03373325

Is niet echt een politiek item, maar dit topic gaat over alle grappige falende Belgische dingen, de VRT mag dan niet ontbreken.
Reply
#9
Ik vind die spekberg wel een leuke verschijning als minister van gezondheidszaken.
Reply
#10
Vroeger was er vanuit Nederland nogal wat cabareteske spot over de Surinaamse minister van verkeer - en waterstaat.
drs Cadillac Wieldop.
Reply
#11
Vlaams restaurant haalt “rijpe negerin” van menukaart na storm van kritiek

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180304_03388794

Ik ga dit topic gewoon gebruiken om typisch Vlaamse dingen te posten. Zo die dingen waar de lijn tussen 'In de gloria' en de werkelijkheid moeilijk te zien is.
Reply
#12
(04-03-2018, 20:23)1996Customer Wrote: Vlaams restaurant haalt “rijpe negerin” van menukaart na storm van kritiek

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180304_03388794

Twee bollen, hahahahaha!
Reply
#13
http://www.standaard.be/cnt/dmf20180415_03463183
https://www.raaskalderij.be/2018/04/dedi...pagnefoto/

Een artikel is iets grappiger dan het andere...
Reply
#14
De Raaskalderij.be/ lijkt me a la draadstaal (tv cynisme) humoristisch bedoeld.
Die over een sociale woonwijk in Anderlecht is een stuk kwalijker.
Ik was overigens de link erbij vergeten.
Sorry...

Quote:http://www.standaard.be/cnt/dmf20180417_03468874
Reply
#15
"Al die Belgische tricolore vlaggen, truitjes en pilsjes zijn een marteling!"

We zouden gewoon een algemeen zeikers topic moeten hebben.
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/06/14/...-geef-mij/
Reply
#16
De N-VA heeft een onlinecampagne tegen het VN-Migratiepact gelanceerd, maar na forse kritiek van oppositie én meerderheid heeft de partij de omstreden beelden weer offline gehaald. "De campagne is haar doel voorbijgeschoten", zegt woordvoerder Joachim Pohlmann.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/12/04/...ratiepact/
Reply
#17
Afschrikwekkend (alhoewel, worden we het ziekelijke gedrag van N-VA niet al bijna gewoon?) bijna hoe bitter weinig verschil er nog nodig is om van een N-VA-'campagne' een VB-campagne te maken. Iedereen schiet de campagne af nadat chief Deewee naar buiten is gestapt met een verklaring en toch is die campagne vanochtend online gezwierd.. Intern overleg much? Of toch perfect geënsceneerd? En ondertussen doen we weer lekker verder met het normaliseren van extreemrechts gedachtegoed, Demir vindt zelfs die vergelijking niet op z'n plaats maar vertelt er wel nog even bij dat het allemaal in het belang van de 'kiezer' is.
Reply
#18
Dit is allemaal voorbereid en doordacht gebeurd. Geloof geen woord van de officiële versie. N-VA wil net zo ver gaan als ze kunnen; telkens de grenzen pushen, dingen beetje bij beetje normaliseren, etc. Dat is de essentie van die partij. Het zijn vuile zwartzakken, punt.
Reply
#19
Natuurlijk, blij dat de grens eindelijk bereikt lijkt te zijn. Michel stapt niet mee in de figuurlijke boot van N-VA, moest de partij nu de stekker uit de regering trekken is het in mei helemaal afgelopen lijkt me, maar dat zullen ze wel niet doen..
Reply
#20
Hangt ervan af welke partij je bedoelt; N-VA is wel al een tijdje met redelijk veel risico aan het gokken. Probleem is dat ze eventuele mindere resultaten perfect weten te compenseren met schaamteloosheid/gortigheid/ranzigheid, net omdat ze op te weinig weerstand botsen van de traditionele partijen en media. Enerzijds omdat de klassieke argumenten van de burgerij niets meer waard zijn, anderzijds omdat N-VA voor een groot stuk diezelfde burgerij inmiddels vertegenwoordigt. En dat laatste is waar het nu écht gevaarlijk wordt.
Reply
#21
Ja, die bedoelde ik inderdaad. Men mag ook niet vergeten dat België samen met Tsjechië de enige twee landen waren die tegen dat plan van de EU waren om meer ambitie te tonen re: energiebesparing en groene stroom, een rookgordijn was die campagne gisteren maar wel eentje die hopelijk een aantal mensen hun ogen heeft doen open gaan. Bij de resultaten van de verkiezingen zag je trouwens heel netjes waar N-VA zijn stemmen verloor dus dit extreme gedrag is dus vanuit dat opzicht niet eens zo heel vreemd. Volgens mij zijn trouwens die gemeenteraadsverkiezingen, vooral in de kleine gemeentes, geen goede afspiegeling van het stemgedrag van het 'volk'. Men stemt vaak voor wie men kent of herkent op de lijst, stemt op de grootste partij uit die gemeenteraad en wil gewoon hetzelfde beleid. Al zijn er natuurlijk uitzonderingen (Ninove). De grote steden waar er een aantal kopstukken opkwamen zijn dan denk ik beter en daar stelt eigenlijk de N-VA wat voor in Antwerpen en het nieuw gewonnen Hasselt van Demir. Of is dat een naïeve redenering?
Reply
#22
Volg ondertussen hier hoe en waarom NVA een gortige, parasitaire kutpartij is die enkel maar wil verrotten: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/12/05/...-regering/

Ik interpreteer de lichte achteruitgang van NVA in de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen eerlijk gezegd niet zoals de meeste politicologen. De achteruitgang is veel te gering en verhoudingsgewijs (dus t.o.v. de traditionele partijen) gaan ze er zelfs op vooruit. Bovendien is zo'n lichte achteruitgang na zes jaar beleid en letterlijk nazis op kieslijsten echt veel minder dan waar we op hadden kunnen hopen. Dankzij onze extreem zwakke media.
Reply
#23
Wees gerust Uplift, vanaf komend weekend is kritiek op migratie bij de wet verboden, dat wordt namelijk gelijk gesteld aan haatspeech:


De eerste 4.25 minuten:
https://multimedia.europarl.europa.eu/sv...62456-V_rv
Reply
#24
Klinkt heel erg als iets wat de gemiddelde alt right fucktard zou zeggen, but that's none of my business.
Reply
#25
Het was dan ook cynisch. Maar dat verbod is gewoon heel erg eng, pure censuur, los wat iemands mening is over een standpunt.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)