Thread Rating:
  • 11 Vote(s) - 4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Politiek en opinie
Verbaas me steeds meer over alle naïviteit in de huidige westerse media en politiek, die massaal onder druk van lobby 's staat. E.U. leiders waarschuwen bij herhaling slechts Poetin - maar eigenaardig genoeg Biden en Zelenski niet. De bijna seniele Biden denkt Poetin te kunnen bedreigen, waardoor er steeds meer overleg mogelijkheden voor Europa en energie voorzieningen dreigen te verdwijnen. En dan Zelenski die in z 'n legergroene T - shirt luid roept zelfs de Krim te willen heroveren, wanneer de VS + de EU maar meer zware wapens blijven aanvoeren. Er worden momenteel in Engeland zelfs Oekraïense militairen opgeleid zodat er meer zware westerse wapensystemen kunnen worden ingezet. Dat de Europese Unie zelf door dit gevaarlijke spel een soort van sitting duck dreigt te worden, drong klaarblijkelijk nog niet bij Europese premiers of machtige CEO 's door. Zoveel domheid tegelijkertijd waar te nemen, terwijl vele wetenschappers en politicologen toch bij herhaling ander beleid adviseren is i.m.o. zeer eigenaardig te noemen. Over 't democratisch/bestuurlijk gezien bijna vleugellamme Den Haag zou ik normaal ook al voldoende hebben geschreven. Echter: Omdat de NL MKB tot aan de jaarwisseling gerust verder mag omvallen, groeien we volgend jaar naar een miljoen mensen zonder baan. Met zo 'n 50 miljard meer aan staatsschulden duiken we daarnaast verder de recessie tegemoet. Nog een gevolg van maatregelen:. Na de jaarwisseling wordt er bv helemaal geen diesel meer uit Rusland ingevoerd. Ons vrachtverkeer ten behoeve van supermarkten en winkels dreigt op dergelijke wijze danig te stagneren. Dit: terwijl de bevolking in onze polders de komende jaren naar 20 miljoen zou groeien en we inmiddels een miljoen woningen tekort komen. Is men zo in paniek door net zoveel Amerikaanse als Russische groeiambities - of is men van 't padje omdat de aandelen verder dreigen te kelderen? De wereld economie kon toch niet verder groeien en zoveel oplossingen liggen er dan ook vrij simpel voor de hand.
Reply
Of er ooit oplossingen kunnen ontstaan, wanneer er zoveel onenigheden blijven aanhouden?
Het is een zwaar dossier echter kan men in deze tijden ook niet ontkennen dat 't wel triest gesteld moet zijn met de verbindende factor in de politiek.

Quote:https://www.nu.nl/politiek/6231372/staat...inden.html
Reply
Quote:Inwoners van de Verenigde Staten gaan op 8 november naar de stembus voor de tussentijdse verkiezingen. Kleuren het Huis van Afgevaardigden en de Senaat de komende jaren rood of blauw? En wat betekent dat voor president Joe Biden?
Quote:https://www.nu.nl/296272/video/wat-je-mo...de-vs.html

Wanneer één van beiden in handen van de republikeinen belandt heeft zoiets enorme invloed op de toekomstige geopolitiek. Denk hierbij bv even aan situaties in Zuid Amerika, Hongkong of de Oekraïne.
Reply
Zal niet de enige zijn echter maak ik me al wel een tijdje zorgen. Oplossingen kunnen tamelijk voor de hand liggen en juist daarom worden overzien. Bezit en macht van die zaken zijn die velen verblinden.
Biden, zo 'n driekwart van de EU politici en diverse multinational leiders zijn tot nu toe slechts (met rampzalige resultaten tot gevolg) op provocerende wijzes bezig gebleven hun machten blijvend te tonen. Infrastructuur t.b.v. van brandstoffen, elektriciteit, watervoorzieningen vernietigend en daarna ook nog 't graan akkoord uitstappend is Poetin ondertussen natuurlijk net zo op verder gaande escalaties uit. De daaropvolgende mogelijke moves van Zelenski 's zouden weleens raketaanvallen vanuit de Oekraïne op Russische steden kunnen zijn. Wanneer we nu niet per direct in een meer volwassen vorm van dialoog geraken, dan zal deze strijd niet alleen daar, echter en in de toekomst ook hier gestreden dienen te worden. Op zowel 't Amerikaanse als - 't Britse nieuws tv hoort men vooraanstaande politicologen/economen hierover al maandenlang waarschuwen. Gaan 'onze leiders' nog bijtijds dit soort dreigingen trachten te beteugelen, of houdt dergelijk stelselmatig dreigen/dwingen dan voortgaand zo aan? De huidige massamedia weet er ondanks alle nog meer mogelijke gevolgen (hongersnood, een crisis a la 30 er jaren) wereldwijd nog altijd niet objectief over de al lang bekende feiten te berichten. Gelijk (bijna) een staatsomroep vervolgt men quasi blindelings 't uitgestippelde beleid. En: al lijkt 't natuurlijk ook zo massaal dreigend allemaal - zo moeilijk hoeft 't eigenlijk in de praktijk helemaal niet te blijven. De huidige problemen zijn eigenlijk in 6 alinea 's op een A4tje samen te vatten. Macht zal zonder tegenmacht slechts onmachtig - en ook nooit een verbindend iets kunnen vormen. Slechts lobby 's volgend: zal er, met 't oog op klimaat en andere globale uitdagingen geen enkele creatieve of duurzame visie staande kunnen blijven. Met weinig historisch besef en i.d. weinig wederzijds respect een politieke discussie starten bewerkstelligd slechts overeenkomsten waaronder altijd dreigingen verder kunnen existeren. Slechts een open confrontatie brengt overzicht en waardering voor elkaars standpunten te weeg. Zonder tegenstellingen vooraf zal 't stukken eenvoudiger zijn een voor meerdere partijen gunstige route uit te stippelen. Waaronder bv: Een koers naar balans.
Reply
Op Twitter (b)lijkt Atje Kuiken momenteel nogal de kop van jut te spelen. Voor de zoveelste keer gaan er enkele zaken tegelijk mis bij de PVDA. Daarnaast: Geruchten spraken inmiddels zelfs over Timmermans die waarschijnlijk weer terug de kamer inkomt om de partij weer enig cachet te geven. In een tijd dat bv ik nog FNV lid was en in de ondernemingsraad van onze firma zat was 't i.d.d. nog die gekende arbeiderspartij. De laatste decennia struikelde men echter keer op keer over allerlei liberale problematiek. Men worstelt inmiddels al decennialang met allerlei compromis. Het is de VVD die ondertussen in 't midden tevreden toekijkt hoe fijn verdeeld de kamer tegenwoordig voor ze werkt. Dit: terwijl alle herrie in 't minstens zo verdeelde rechtse compartiment politiek gezien minstens zo weinig hout snijdt. Rutte en co consolideren klaarblijkelijk als enigen een stabiele factor in onze 2e kamer + de gemeente politiek. Ons landje lijkt ondertussen wel steeds meer van haar democratische karakter verloren te hebben. Een toegevoegde vraag betreffende dit euvel zou derhalve kunnen luiden: wie vinden zoiets in een huidige samenleving eigenlijk nog zo 'n probleem?
Reply
Omtzigt deed een ruim van argumenten voorziene voordracht betreffende z 'n aversie voor de voorgenomen coalitiepensioenplannen. Ego 's botsen terwijl ons landje ondertussen onbestuurbaar dreigt te worden. Nu is gokken met een ander z 'n inkomen in een tijd van naderende recessie ook nooit zo 'n goed idee, echter wat wacht wat er voor een toekomst, wanneer men totaal niets weet te actualiseren?
Reply
O.M.F..G. Dodgy    

Quote:https://www.nu.nl/buitenland/6234666/tru...redirect=1
Reply
Deze kerel is een meme toch? Hoe krijg je het je bek uit.

Quote:Rutte op de klimaattop: Landen moeten sneller hun beloftes nakomenhttps://www.trouw.nl/klimaattop/rutte-op...b216e4db4/
[+] 1 user says Thank You to Willie for this post
Reply
Dat deze MP 't Noorden zo 'n beetje kwijt zal zijn sinds zovele terechtwijzingen van collega 's en landgenoten. Ik gun normaliter niemand zoiets, echter na al dit soort hoogmoed...
Reply
(08-11-2022, 11:19)Fenderboy Wrote: O.M.F..G. Dodgy    

Quote:https://www.nu.nl/buitenland/6234666/tru...redirect=1

Geen verrassing gezien de Democraten en de DOJ verzuimd hebben om hem strafrechterlijk te vervolgen.
Reply
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/11/08/...er-de-opv/

Precies Van Grieken die retoriek.
Reply
Net als de VVD vandaag.
Reply
Blue wall?
Reply
Hoorde via een goede kennis dat de VVD bimnenkort een grote ledensamenkomst heeft en dat 't daar na deze plotselinge ommedraai behoorlijk zal gaan stormen. Daarna: de extra instroom te beteugelen, nog zo 'n probleem.
Reply
(09-11-2022, 10:29)Fenderboy Wrote: Hoorde via een goede kennis dat de VVD bimnenkort een grote ledensamenkomst heeft en dat 't daar na deze plotselinge ommedraai behoorlijk zal gaan stormen. Daarna: de extra instroom te beteugelen, nog zo 'n probleem.

Niets nieuws. Dat is op 19 november.
Reply
Fender geeft een inkijk op hoe een laag van de bevolking pure desinformatie/nonsens/reeds bekende informatie verwart met insider informatie, terwijl informatie in theorie meer dan ooit voor het oprapen ligt (in theorie, want het internet is vandaag wat het is). Dat is echt zorgwekkend.
Reply
Vormt DeSantis al een bedreiging voor Trump tijdens de komende republikeinse kandidaatsverkiezingen? Sommigen bronnen klonken daar al tamelijk stellig in. DeSantis is als senator populair in Florida. Trump natuurlijk ook in veel meer andere staten.
Reply
Het ontbreekt zowel in Den Haag - als in Hilversum aan precisie en visie. Het rommelt daardoor momenteel fiks in ons democratische systeem en de media draagt daarbij dan ook actueel haar steentje bij. Vanochtend werd via NPO de stelling gedeponeerd: Kan een partij na vermeende opruiing al buiten de kamer geplaatst worden? Volgens mij dient zoiets pas na een voltooid debat en niet als stelling vooraf. Eerst zal zo 'n beschuldiging door een kamer meerderheid bewezen geacht moeten worden. Waar vervolgens de NL grens tussen stellingmakerij en opruiing ligt? BV in Duitsland bestaat hiervoor natuurlijk wel een strakker geformuleerde wet. Misschien is 't eens tijd om in onze 2e kamer hierover ook directer overleg te gaan plegen. Er worden al te regelmatig NL politici, journalisten en wetenschappers bedreigt. Dergelijk geweld ondermijnd nu juist onze vrijheid van meningsuiting + de democratie. Sinds ON in ons media landschap opereert is de polarisatie alleen maar erger geworden. Hier heeft de NPO inmiddels al wel zo 'n controlerende taak te verrichten. Actueel gezien loopt NPO nu bij de veroordeling van een politieke partij wel degelijk te ver de parade vooruit. Haar objectiviteit wordt hierdoor onnodig in twijfel gebracht. Hoor en wederhoor vormden altijd de basis van een integere journalistiek. Derhalve pleitte ik tijdens politiek geladen discussies altijd voor controle eerst, voordat men überhaupt een stuk hardere opinie overweegt.
Reply
Fijn toch hè, de EU op zo 'n koers!


Quote:https://www.nu.nl/economie/6236745/infla...oogte.html


De oplossing vanuit Brussel welke simpel voor handen ligt: De multinationals en hun beleggers via taksverhogingen aanpakken en de privatiseringen direct terug draaien. Men riskeert met dit kapitalistische geklooi actueel gezien gewoon een volksopstand, meer Europese instabiliteit en een nog diepere crisis. Iets dergelijks wilde men tussen pakweg 1945 en 1990 toch nooit meer meemaken? Nu kan men nog op een enigszins diplomatieke wijze forse stappen zetten. over 1 - 2 jaar wellicht niet meer.
Reply
Amerikaanse politiek blijft fascinerend; dan voer je campagne op de economie en stel je Biden verantwoordelijk voor de inflatie en dan win je het huis en heb je de kans om voorstellen te doen om te proberen de situatie voor jouw kiezers beter te maken en het enige wat je de eerste dagen hoort is dat ze onderzoeken gaan instellen naar een laptop en de oorsprong van Covid.

Maar dat Ivanka en Jared met een Saoedische cheque van 2 miljard het Witte huis uitlopen, ach.
Reply
Quote:https://www.nu.nl/wk-voetbal/6238178/gee...gezet.html

De nieuwe M.P.?
Reply
Hoor de laatste tijd telkens dat we maar blij mogen zijn dat er nog een eerste kamer naast de tweede bestaat. Je hoort momenteel o.a. dat men tijdens een opkomende recessie nog meer met de pensioeninleg van werknemers wenst te gaan beleggen. Verder over een digitale euro Op den duur onontkoombaar wellicht, echter tijdens de huidige crisis een totale no go.
Reply
14-jarige die zichzelf verwond heeft met een scherp object in het huis van Ted Cruz.

https://news4sanantonio.com/news/local/h...-teds-home

Edit: andere nieuwssites berichten dat het om zijn dochter gaat.
Reply
(07-12-2022, 15:57)Willie Wrote: 14-jarige die zichzelf verwond heeft met een scherp object in het huis van Ted Cruz.

https://news4sanantonio.com/news/local/h...-teds-home

Edit: andere nieuwssites berichten dat het om zijn dochter gaat.

Ik gun Ted Cruz alle pijn van de wereld, maar zijn kinderen kunnen er ook niks aan doen dus hopelijk komt het goed.
Reply
Over corruptie en allerlei andere vertrouwenskwesties gaat 't ongeveer overal momenteel. Daar de vroeger zo betrouwbaar geachte NPO, de al jaren minstens zo gevestigde politiek dankzij populisme of Lobbyisme onder druk komen te staan, wordt 't eigenlijk steeds ingewikkelder nog een correcte/realistische weergave, of een duidelijkere opinie te formuleren. Je ziet bv steeds meer emoties/belangen existeren in de huidige politiek. Dit: in een wereld die zo massaal om meer objectiviteit en solidariteit schreeuwt. Ik gooi niet bepaald gaarne de deur hard in politici/journalisten hun gezichten, maar de media, overheden en kamerleden doen dat wel steeds meer stelselmatiger richting publiek, de tv of dagbladjournalist. Men krijgt vervolgens aanwijzingen hoe, wat - en wanneer aan 't publiek te presenteren. Het publiek voelt zich vervolgens natuurlijk belazerd. Dat commercie heerst behoeft men inmiddels aan niemand meer uit te leggen. Belangrijke informaties (b)lijken steeds beperkter of later voor handen te (mogen?) zijn. Een reden waarom ik dikwijls een steen in een te gladde vijver probeer(de) te gooien. Wanneer ik (symbolisch gezegd) te hard aanhaalde kwam ie vervolgens weleens aan de overkant terecht. Maar ja: Volgens datgene wat ik nog eens ooit in Haarlem geleerd heb, moest altijd ieder individu actueel en punctueel op de hoogte kunnen zijn. Voor de tijd van 't internet (b)leek zoiets stukken simpeler,, de politici toegankelijker en qua belangen was alles ook gematigder. In de huidige tijd gaat alles op slot tijdens conferenties en er is steeds meer achterkamertjes overleg waarneembaar. Denk maar eens aan coalitie overleg of een zakelijke ontmoeting in 't buitenland. Kortom: openlijker onderhandelen, debatteren, vervolgens beslissen, dat is wat een overgrote meerderheid tijdens huidige crisis waarneembaar wil hebben. Dat zal spanningen opleveren en lastige dilemma 's echter: zulke moeite doen, 't vertrouwen in een democratie terug te winnen lijkt me de enige weg voor 't gemankeerde Amsterdam, Den Haag of Hilversum. Zonder zo 'n omslag worden de weerstanden tijdens een evt. komende recessie, de lastige transitie of diverse standpunten tijdens compromis alleen maar ingewikkelder. Wanneer men nu eens bv vanaf 2023 besloot een meer solidair en open beleid te gaan voeren, zou zoiets bij velen weleens meer begrip betreffende situaties kunnen bewerkstelligen. Een grote winst tegenover het huidige gemor over 't stiekeme gedoe en al 't gedraai. Op een dergelijke wijze naar een samenleving groeien, waar 't voor een beslissing eerst over diplomatie of de nuances van 't desbetreffende besluit gaat. Richting een wereld die er voor iedereen is - en niet slechts als strijdtoneel van een huidige elite of de klassieke bourgeoisie.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)