Thread Rating:
  • 11 Vote(s) - 4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Politiek en opinie
#1
Deel 1 hier https://wattes.nl/forum/showthread.php?tid=836
Reply
#2
Bernie lijkt de handdoek te gaan gooien
Reply
#3
Net wanneer het ideale tijden zijn om campagne te voeren voor Medicare-4-All...
Reply
#4
Ik verwacht dat Trump martial law gaat afkondigen ergens in de komende tijd, en de verkiezingen daardoor in de ijskast komen te staan.

Wie zal de vrouwelijke running mate gaan worden van Biden? Toch Clinton?
Reply
#5
Tuurlijk niet. Zal wel Klobuchar of Harris worden.
Reply
#6
Verder hoeft Trump de verkiezingen in November niet te cancellen om aan de macht te blijven in deze tijden...
Reply
#7
Trump blijft idd voorlopig stevig in 't zadel. Misschien dat z 'n paard door een steekvlieg...
Reply
#8
Goed leesvoer: https://www.themuckrake.com/main/authoritarian
Reply
#9
(20-03-2020, 19:12)hythloth Wrote: Goed leesvoer: https://www.themuckrake.com/main/authoritarian

Linke soep voor de gehele vrije wereld daarnaast.
Een tandem Trump and Fox News oogt in dit verhaal zo'n beetje als de volgzame communistische staats tv zenders + hun machthebbers.
Die vanouds zo kritische Amerikaanse journalist met idem dito vragen, bestaat deze volgens jouw inzichten nog hythloth?
Reply
#10
Niet in de MSM.
Reply
#11
Beste hythloth,
Zie behoudens BRT, NPO, RTL + NBC, ook ABC7, Fox en CNN. Beluister o.a. NPO 1, BNR, the Voice of Amerika en de BBC world - service.
Ik kan 't desondanks bij 't verkeerde eind hebben of me bij al uitgesproken zaken vanuit een hele andere invalshoek uiten.
Elke vorm van opinie kan voor diepere inzichten zorgen.
Reply
#12
Voice of America en BBC World zijn op het buitenland gericht, en vallen IMO niet onder de Amerikaanse MSM.
Reply
#13
https://twitter.com/NikkiMcR/status/1242231879488716800

Helemaal de weg kwijt die clown, zelfs jaren therapie is hier niet aan besteed.
Reply
#14
(24-03-2020, 19:09)BigBird Wrote: https://twitter.com/NikkiMcR/status/1242231879488716800

Helemaal de weg kwijt die clown, zelfs jaren therapie is hier niet aan besteed.

Hij speelt het redelijk slim op het moment. Fauci en andere experts worden, geheel tegen de gewoonte in, naar voren geschoven, omdat hij nu zo ver out of his depth is dat zelfs hij beseft dat dat beter is. En dan komt natuurlijk straks het spelletje dat wanneer het snel bergafwaarts gaat deze mensen de schuld krijgen (Fauci heeft hem al een keer tegengesproken dus die is sowieso de sjaak) en vervangen worden en bij elk succesje staat hij weer vooraan de successen op te eisen. Snel de economie weer op gang proberen te helpen, alles op alles voor een werkend medicijn en het moet heel rap want zijn bedrijf krijgt ook klappen en de verkiezingen komen eraan.
Reply
#15
Relevante quote:

Quote:“You know what solves it?” Trump asked, referring to Obamacare. “When the economy crashes, when the country goes to total hell and everything is a disaster — then you’ll have riots to go back to where we used to be when we were great.”
Reply
#16
Deze gast!!
Quote:https://www.lc.nl/buitenland/Bolsonaro-w...00065.html
Reply
#17
Wisten we al natuurlijk al, dat deze coalitie zich gaarne in mistbanken beweegt en dus de nodige moeite met duidelijke communicatie heeft.
Ook in de link hieronder echter:
LC kun je tijdens deze periode tijdelijk gratis lezen.

Quote:https://www.lc.nl/binnenland/Juist-in-cr...04717.html
Reply
#18
https://www.vox.com/2020/3/27/21195935/j...allegation

Dus ehhh, gaat de DNC Biden binnenkort vervangen met Cuomo?
Reply
#19
https://www.bloomberg.com/news/articles/...rgency-law

Tijd voor de EU om Hongarije te strippen van stembevoegdheden.
Reply
#20
De EU haalt 2025 niet. Nu is het echt klaar.
Reply
#21
(31-03-2020, 07:42)Uplift Wrote: De EU haalt 2025 niet. Nu is het echt klaar.

Dit is wellicht de druppel maar de rol van de EU vanaf het begin van de coronacrisis heeft al laten zien, of nog meer laten zien, dat het een gekunstelde maar verder weinig nuttig verband is in zware tijden.
Reply
#22
(31-03-2020, 07:58)Enzo Wrote:
(31-03-2020, 07:42)Uplift Wrote: De EU haalt 2025 niet. Nu is het echt klaar.

Dit is wellicht de druppel maar de rol van de EU vanaf het begin van de coronacrisis heeft al laten zien, of nog meer laten zien, dat het een gekunstelde maar verder weinig nuttig verband is in zware tijden.

Yep, ook meer een monetaire unie dan wat anders.
Reply
#23
Mm niet echt. De EU is het meest uitgebreide vrijhandelsakkoord tussen natiestaten ooit. De monetaire unie is een monetaire unie van met name de kernlanden uit dat vrijhandelsakkoord, 'kern' in de zin dat de zeer hoge graad van onderlinge handel (los van handelsbalansen) zo'n monetaire unie nuttig maakt en bovendien versterkt het de positie in de wereldeconomie. Maar dat een land als Zweden of Denemarken daar niet instapt, zegt natuurlijk ook veel.
Reply
#24
Quote:Woeste Italiaanse politici in advertentie aan Duitsers: ’Wees geen Nederland’

Italiaanse politici en bestuurders gaan dinsdag in een paginagrote advertentie in de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) tekeer tegen Nederland. Ze zijn woest over de opstelling van ons land tegen eurobonds. Nederland wordt zelfs „in alle opzichten een voorbeeld van gebrek aan ethiek en solidariteit” verweten.

De Italiaanse regering wil dat eurobonds worden uitgegeven door de diepe economische crisis waarin Italië zich bevindt vanwege het coronavirus. Nederland is hierop tegen.

„Lieve Duitse vrienden, met de coronacrisis is in de westerse wereld de gemeenschappelijke geschiedenis weer belangrijk geworden”, begint de open brief onder leiding van oud-minister en Europarlementariër Carlo Calenda op pagina vijf van de FAZ. „De eerste uitdaging betreft het overleven van de EU. De EU heeft nu niet de middelen voor een gezamenlijk antwoord op de crisis. Maar als ze nu niet bewijst dat ze bestaat, dan zal ze ophouden te bestaan.” Daarom hebben, zo wordt in de brief gezegd, negen landen de uitgave van eurobonds voorgesteld. Nederland steunt dat voorstel niet.

„Momenteel voert Nederland echter een groep landen aan die zich tegen deze strategie keert, en ook Duitsland schijnt deze groep te willen volgen”, zo gaat de brief verder. „Nederland is het land dat sinds jaren met zijn fiscaal beleid belastinginningen van de belangrijkste Europese landen ontneemt. Het zijn onze openbare begrotingen en de sociaal zwakkeren in onze landen die daarvoor de prijs moeten betalen. Het zijn diegenen die vandaag het sterkst door de crisis worden getroffen. De Nederlandse houding is in alle opzichten een voorbeeld van gebrek aan ethiek en solidariteit.”

https://www.telegraaf.nl/nieuws/55629834...-nederland


Ronald Plasterk:


Quote:Dit is de inzet van Zuid Europa: u moet ons niet alleen noodhulp bieden, maar ook eurobonds, waardoor Noord Europa voortaan garant staat voor oude en nieuwe staatsschulden van Italië en andere landen waar ze de financiën niet op orde hebben. Dat is misbruik maken van de crisis.

https://twitter.com/RPlasterk/status/124...7656712192
Reply
#25
Het echte misbruik is leugens verkopen. De keiharde besparingen die werden opgelegd, resulteerden al in correcte begrotingstekorten voor de Zuid-Europese landen op jaarbasis. Dat ze nog steeds zwakker zijn, is evident. Dat geldt trouwens ook voor België. In feite staat enkel een handvol landen uit de eurozone ervoor zoals Nederland. Maar goed, laat de neoliberale logica maar haar werk doen, kunnen we sneller naar een ander Europa.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)