Graz
Het grote culinaire topic - Printable Version

+- Graz (https://wattes.nl/forum)
+-- Forum: <3 Graz (https://wattes.nl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Offtopic (https://wattes.nl/forum/forumdisplay.php?fid=21)
+--- Thread: Het grote culinaire topic (/showthread.php?tid=2216)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25


Het grote culinaire topic - BigBird - 18-03-2020

Deel 1 zie hier https://wattes.nl/forum/showthread.php?tid=51


RE: Het grote culinaire topic - BigBird - 26-03-2020

Nu de zon zo mooi schijnt wordt het weer tijd om een mooie fles rosé open te trekken van Dupont-Fahn. Een rosé met een cult-status, gemaakt van 100% Pinot Noir, en houtrijping. Heel a-typisch, vol en met lengte. Aan de prijzige kant (18-20 euro), maar absoluut een genot.

https://www.wijndijck.nl/domaine-dupont-fahn-monthelie/


RE: Het grote culinaire topic - Schobbeyak - 26-03-2020

Ja, met die quarantaine ga ik ook steeds vroeger drinken. Half 10 gaat me echter wel wat ver.


RE: Het grote culinaire topic - Timothy's Monster - 26-03-2020

Ik probeer het toch bij de weekenden te houden. Maar dan wel het goede (en vaak prijzige) spul uit de kelder.


RE: Het grote culinaire topic - Uplift - 26-03-2020

(26-03-2020, 10:31)Schobbeyak Wrote: Ja, met die quarantaine ga ik ook steeds vroeger drinken. Half 10 gaat me echter wel wat ver.

Letterlijk het enige dat ik aan België mis (behalve consequente Coronamaatregelen- en Coronacommunicatie) is het sociaal aanvaarde (en legale) van voor de middag drinken, op de trein drinken en drinken op het werk.


RE: Het grote culinaire topic - Fenderboy - 26-03-2020

Als sociaal alcoholicus pak ik 't eerste glas zo tussen 16:00 - 17:00.
Na 21:00 niets meer en wekelijks prefereer ik 2 alcoholvrije dagen.


RE: Het grote culinaire topic - thomas9790 - 26-03-2020

Vanochtend twee broodjes met pindakaas gegeten. Heerlijk!


RE: Het grote culinaire topic - Schobbeyak - 26-03-2020

Ik drink echt bijna altijd in de trein. Waarom zou je anders met de trein gaan?

Sterker nog, soms drink ik in de trein terwijl ik helemaal nergens naartoe moet.


RE: Het grote culinaire topic - Wout - 26-03-2020

Toen ik nog dagelijks op en neer naar Amsterdam reisde voor stage nam ik op vrijdagmiddag toch ook vaak 2 blikjes bier mee voor de terugreis. Toch merkte ik inderdaad dat het niet helemaal sociaal geaccepteerd is, met vreemde blikken tot gevolg.


RE: Het grote culinaire topic - Uplift - 26-03-2020

Ik heb nog letterlijk met collega's halve liters Jupiler zitten drinken op een random dinsdagavond in de volle trein tussen Brussel-Noord en Gent-Sint-Pieters. No fucks given.


RE: Het grote culinaire topic - halfvollemelk - 26-03-2020

Het ligt er volledig aan hoe je het drinkt. Je moet een vierzits pakken in een stiltecoupé, manspreaden of languit over twee stoelen liggen, en dan een geschud blikje zo luid mogelijk openen terwijl je intens oogcontact maakt met medereizigers, het liefst gepaard gaande met enkele boeren tijdens het drinken.


RE: Het grote culinaire topic - Schobbeyak - 26-03-2020

Ik trek altijd mijn shirt uit en smeer mezelf dan helemaal in met mayo. Niemand die daar raar van opkijkt.


RE: Het grote culinaire topic - Timothy's Monster - 26-03-2020

Miljaar, nu krijg ik dorst en honger


RE: Het grote culinaire topic - Willie - 26-03-2020

Ah ja, de trein uit Eindhoven op vrijdagochtend, met een afzakkertje. Mooie tijden.


RE: Het grote culinaire topic - Fenderboy - 26-03-2020

Heb onlangs voordelig zo 'n Nespresso apparaat weten te bemachtigen en bv Lungo vind ik een fijn bakkie koffie opleveren.
Welke soorten met een dergelijk karakter zou ik nog kunnen proberen?


RE: Het grote culinaire topic - Gunnar - 26-03-2020

Ik zou dan gewoon zo'n gore DE bak halen voor in de trein hoor, veel minder gesleep. Of een beker Starbucks als je geld teveel hebt.


RE: Het grote culinaire topic - marvin - 26-03-2020

(26-03-2020, 12:38)Fenderboy Wrote: Heb onlangs voordelig zo 'n Nespresso apparaat weten te bemachtigen en bv Lungo vind ik een fijn bakkie koffie opleveren.
Welke soorten met een dergelijk karakter zou ik nog kunnen proberen?

toen we nog een Nespresso hadden dronk mijn vrouw graag ook de Arpeggio en Ristretto - dat zijn ook sterkere koffies.
ze hebben ook altijd wat limited editions, daar kan ik je helaas niks over zeggen omdat we dat apparaat al 2 jaar niet meer hebben


RE: Het grote culinaire topic - Fenderboy - 26-03-2020

Thnx! Die extra sterke soorten vinden we wat minder lekker marvin.
We gebruikten daarnaast tot nu toe eigenlijk als enige de Dolce Gusto Latte Macchiato.


RE: Het grote culinaire topic - geluksknikker - 26-03-2020

(26-03-2020, 10:48)Fenderboy Wrote: Als sociaal alcoholicus pak ik 't eerste glas zo tussen 16:00 - 17:00.
Na 21:00 niets meer en wekelijks prefereer ik 2 alcoholvrije dagen.

dat regime probeer ik ook te hanteren. Ik merk dat ik nu ook steeds vaker denk, fuck it, ik trek gewoon die goede fles open. Flessen die ik normaal zou bewaren voor in goed gezelschap op te drinken.

Net begrepen dat de beste Griek van de hele regio (Delphi in Sittard) ook aan afhalen gaat doen. Voor diegene die in sittard of omgeving wonen is Bep en Co’s Pesheria in de Rosmolenstraat ook een aanrader, sowieso voor verse vis, maar ook de bereide gerechten zijn echt heel lekker. Parelcouscous met garnalen en spinazie is onder andere erg lekker, net als de octopussalade.


RE: Het grote culinaire topic - geluksknikker - 26-03-2020

Ook juist in deze tijd wel leuk om dit topic te gebruiken om geslaagde recepten, goede wijnen of goede afhaal/bezorg ervaringen te delen.


RE: Het grote culinaire topic - Fenderboy - 26-03-2020

(26-03-2020, 15:20)geluksknikker Wrote:
(26-03-2020, 10:48)Fenderboy Wrote: Als sociaal alcoholicus pak ik 't eerste glas zo tussen 16:00 - 17:00.
Na 21:00 niets meer en wekelijks prefereer ik 2 alcoholvrije dagen.

dat regime probeer ik ook te hanteren. Ik merk dat ik nu ook steeds vaker denk, fuck it, ik trek gewoon die goede fles open. Flessen die ik normaal zou bewaren voor in goed gezelschap op te drinken.

Net begrepen dat de beste Griek van de hele regio (Delphi in Sittard) ook aan afhalen gaat doen. Voor diegene die in sittard of omgeving wonen is Bep en Co’s Pesheria in de Rosmolenstraat ook een aanrader, sowieso voor verse vis, maar ook de bereide gerechten zijn echt heel lekker. Parelcouscous met garnalen en spinazie is onder andere erg lekker, net als de octopussalade.

Dat mis ik wel een beetje in dit dorpje. De Griek in Ede met al z 'n gegrilde gerechten.
Maar een goed plan komt dankzij jou in me op Knikker! Ik kan natuurlijk ook zelf Bifteki, Giros of Souvlaki bereiden.
Tzaziki van vette yoghurt, komkommer en veel knoflook erbij.
Die anderhalf meter zal daarna ook niet echt een probleem meer zijn Big Grin

https://www.grieksegids.nl/gerechten/bifteki.php

https://www.smulweb.nl/recepten/1352157/Souvlaki

https://www.griekipedia.nl/recepten/hoe-maak-je-echte-griekse-tzatziki/


RE: Het grote culinaire topic - geluksknikker - 26-03-2020

Griekse yoghurt, creme fraiche, komkommer (raspen en in theedoek alle vocht eruit knijpen), knoflook (geperst), verse dille, peper, zout, een beetje olijfolie, witte wijnazijn en snufje suiker.

Zo maak ik hem.


RE: Het grote culinaire topic - Fenderboy - 26-03-2020

Potver... dat wordt nog wat


RE: Het grote culinaire topic - Schobbeyak - 26-03-2020

Rood koop ik laatste tijd vooral deze: https://www.drinksco.nl/montepulciano-dabruzzowijn/fantini-farnese-montepulciano-dabruzzo-2018?shop=vinexus-nl&utm_medium=web&utm_campaign=marketplaces&gaw=1&gclid=Cj0KCQjwpfHzBRCiARIsAHHzyZrV74_9c3G5W0Jn0E2O3LVkZOdAcZKffpoarErAWHdC7JnFUHv5F7kaAqHeEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

of deze: https://www.drinksco.nl/pugliawijn/farnese-fantini-primitivo-puglia-2018?shop=perbaccowein-nl&utm_medium=web&utm_campaign=marketplaces&gaw=1&gclid=Cj0KCQjwpfHzBRCiARIsAHHzyZrhAx_WA-u_KIHpZ1jHZ_NceN0PdoNegXMDEe_w2pwrcNJ8UTPH_wgaAuB_EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Gewoon bij de AH voor een normale prijs.


RE: Het grote culinaire topic - geluksknikker - 26-03-2020

Ik ken beide en inderdaad prima wijntje voor een goede prijs.