meisbaer2
(Fangirl)


Registration Date: 30-10-2012
Date of Birth: Not Specified
Local Time: 13-07-2024 at 20:29
Status: Offline

meisbaer2's Forum Info
Joined: 30-10-2012
Last Visit: 6 hours ago
Total Posts: 2,775 (0.65 posts per day | 0.71 percent of total posts)
(Find All Posts)
Total Threads: 5 (0 threads per day | 0.39 percent of total threads)
(Find All Threads)
Time Spent Online: 1 Month, 1 Day
Members Referred: 0
Total Thanks Received: 677 (0.16 per day | 1.43 percent of total 47253)
(Find All Threads Thanked ForFind All Posts Thanked For)
Total Thanks Given: 2,799 (0.65 per day | 5.92 percent of total 47253)
(Find All Thanked ThreadsFind All Thanked Posts)
Reputation: 730 [Details]
  
Additional Info About meisbaer2
Sex: Undisclosed

meisbaer2's Most Thanked Post
Post Subject Numbers of Thanks
RE: Rock Werchter 2022 12
Thread Subject Forum Name
Rock Werchter 2022 Rock Werchter
Post Message
Fijn om alle verslagen te lezen. Ik heb dus helaas corona opgelopen on Werchter, dus ik was de afgelopen dagen vooral aan het bijkomen, uitzieken en lezen.

Proloog
Mijn Werchter groepje bestond dit jaar uit mijn zus, mijn nicht en mijzelf. We hebben in deze samenstelling al vaker Werchter gedaan, dus we wisten wat we aan elkaar hebben. Mijn zus en ik zijn een beetje stresskippen, maar wel tot in de puntjes voorbereid. Mijn nicht heeft de wat relaxtere genen uit de familie te pakken (meer als mijn vader) dus die brengt wat balans, en kan dan weer op ons rekenen voor dingen als pleisters etc. Goed klubje dus.

Woensdagmiddag naar Zeeland gegaan om bij mijn zus te verzamelen. Even wat het nog afwachten of mijn nicht oppas voor haar zieke zoontje kon vinden, maar mijn tante kon gelukkig.

Toen mijn nicht er ook was, boodschappen gedaan en eindelijk het "we gaan dan echt weer eens naar Werchter" gevoel. We hadden alledrie een best stresvolle periode achter de rug, dus we wisten dat het een emotionele paar dagen gingen worden.

Donderdag 30 juni

Iets later dan we gepland waren, reden we rond half tien weg uit Middelburg. Roadtrip! We zitten al een paar jaar op camping C7, dus we moesten een stuk omrijden via Brussel/Aarschot. Maar geen files, dus viel mee.

Mijn zus had op facebook van de camping gezien dat je ook weer op het veldje voor de camping kon parkeren, dus wilde dat graag. Ze zouden een breichtje geven als die vol was, dus onderweg een paar keer gecontroleerd, maar geen bericht. Wel nog even verkeerd gereden en bij C16 beland, dus weer een stuk terug en toch bij C7 aangekomen.

Waar de parkeerplaats vol was natuurlijk. Gelukkig mochten we wel uitladen, dus snel alles aan de kant gezet en met mijn nicht alles op het steekkarretje gesjort. Haar motto "natuurlijk past het". Mijn zus heeft de auto vakkundig er weer uitgewurmd en is op zoek gegaan naar een parkeerplaats. Via een lange omweg is ze gelukkig op C11/13 terecht gekomen, dat even lopen is vanaf C7 maar goed te doen. Parkeren op C16 wilden wij namelijk echt niet, veel te ver weg (en de pendelbussen stoppen niet bij C7).

Ondertussen waren mijn nicht en ik de tent al aan het opzetten. Ik heb een master in design engineering, maar op de camping gaat mijn brein uit hou ik alleen de tentstokken vast  Big Grin . Dus het was even nadenken hoe alles ook alweer werkte. Mijn zus was er uiteindelijk ook weer en samen de tent afgemaakt. Luchtbedden opgepompt, even uitegpuft en tijd voor het eerste tentbiertje/sapje. Het spatte af en toe, maar gelukkig was het nog zo goed als droog.

Op naar de weide! Het is vanaf C7 een goed half uur lopen naar de ingang, maar wat fijn om weer de weg naar Werchter te lopen. Ondertussen waren er nieuwe huizen bijgekomen, wat natuurlijk niet raar is na drie jaar. In het centrum was er ook een heel gebouw bijgekomen, waar ze de vorige keer flink tegen aan het atievoeren waren.

Dan eindelijk bij de inkom. We hadden alle spullen al in zakjes gedaan, dus we waren in een paar minuten door de metaaldetector en we hadden ook vlot een bandje. Helaas te laat voor Fontaines D.C., waar we nog net de laatste een of twee nummers van hoorden. Dat klonk wel aardig.
Ondertussen hadden we al een paar keer wat tranen gelaten. Zo fijn om er weer te zijn, er viel echt een soort last van ons af. Nu echt tijd om te ontspannen en even nergens anders mee bezig te zijn.

Munten in gewisseld naast de KlubC, drinken gehaald en nog even de Klub in voor een stukje Altin Gün, maar dat stond zo vol dat we na een paar nummers weer naar buiten zijn gegaan. Klinkt interessant, maar wellicht komt het beter tot z'n recht op een buitenpodium, zodat je meer ruimte hebt om te dansen.

Mijn nicht ging naar de Barn voor Carly Rae Jepsen, wij wilden HAIM zien op de main. Niet dat we zulke grote fans zijn, maar live zijn ze meestal wel leuk om te zien. En inderdaad, ze gaven een goede show. Het was nog niet zo druk, dus in het tweede voorvak gestaan, ook leuk om weer eens dichtbij het grote podium te staan. Het intermezzo met dat Estelle zogenaamd gebeld werd, hoefte niet echt voor mij, maar verder was het prima. Ook omdat ze gewoon een goede band zijn.

Daarna even rondgelopen, eten gehaald (Vegetarische Thais curry met rijst) en alvast op tijd voor First Aid kid naar de barn gegaan, zodat ik even rustig kon eten en we even konden zitten. Dat was geen slecht idee, want het was al aan het regenen. Zoals voorspeld, bleef het nog een paar uur flink regenen. First aid kid is een band die ik thuis niet zou opzetten, maar live zijn ze erg goed. De viuals waren ook leuk, subtiele grafische jaren 70 animaties, of van die typische Zweeds landerige filmpjes. De liedjes zijn live net ietjes steviger, en het aandeel country is mooi in balans met wat meer stevigere of poppier nummers. De Barn stond vol en deed goed mee.

Je kan veel zeggenover Werchter, maar de sfeer in de Barn is echt super, elke keer weer (en ja, we hadden ook meteen weer een 'we zijn er weer!' momentje).
Ondertussen kon ik zien dat het steeds harder aan het regenen was buiten.

Onze nicht stond dus wel bij Rag 'n' bone man in de regen (die ze wel dubbel en dwars de moeite waard vond). We hadden voor de Pixies afgesproken bij onze oude plek, de tweede geluidstoren links van de main. Zij had deze keer een poncho en docs aan, maar er was nog vanalles doorgelekt. En ook bij de Pixies regende het nog flink.

Pixies dus, voor mijn gevoel deden ze veel nieuwe nummers, maar als ik de setlist zie, viel dat ontzetend mee. Mijn vriend moet maar eens vaker een oudje opzetten dus Wink . Degelijk optreden, en er zaten wat leuke hits tusssen, maar ik denk dat de natheid wel wat de beleving dempte. Ze deden geen This Monkey's gone to Heaven, maar wel bijvoorbeeld Giganic en Where is my Mind? dus prima vermaakt.

Mijn zus en nicht bleven de rest van de avond bij de main, maar ik wilde Black Pumas zien en zorgen voor een goede plek bij Lianne La Havas.

Mijn zus was nog wel even benieuwd Beck en liep mee, maar die was nog helemaal niet begonnen. Ik las pas later dat hij in de file stond en daarom een half uur later was. Nog twee nummertjes gezien, voordat ik de Klub in ging.

Die was al aardig aan het vollopen, maar mooi plekje op de tribune gepakt. Deze tribune is lager dan in de Barn, dus ik de laagste trede is eigenlijk nog te laag vor me (1.57m.. Gelukkig is een tree hoger alles wel goed te zien.

Ik kende Black Pumas eigenlijk niet, dus heb ze pas tijdens het inluiseren gehoord. Maar wen betje goede soul is altijd welkom op zo'n natte dag. Het was namelijk ook al flink koud aan het worden. De tent stond goed vol, en de Black Pumas stelde zeker niet teleur. Lekkere soul met gitaar, goede band met net genoeg pit om niet te soft te zijn. Goede stem ook. Fijn voorprogramma voor Lianne.

Tussendoor was er niets dat ik wilde zien, dus lekker blijven zitten en nog een dichter plekje gevonden op de tribune. Toen Lianne La Havas, eigenlijk de enige must see die ik had dit jaar. En ze was ontzettend goed. Af en toe ingetogen, dan weer een flinke uithaal. Ze had een hele band mee, inclusief achtergrondzang. Zoals verwacht veel nummers van haar laatste zelfgetitelde plaat en de tweede (Blood). Erg cool was de cover van Radiohead's Weird Fishes (ook op de plaat) die lekker los ging. Was erg goed, jammer dat ze niet in de Barn stond, waar de sfeer toch mooier is. Van mij is ze klaar voor meer in ieder geval.

Helaas stond ik op een mooie, maar tochtige plek, dus ik had het ijskoud gekregen ondanks de extra laagjes die ik aanhad. Snel naar de main gelopen (via een pitstop en wat loempia'tjes halen) om Pearl Jam te zien die al een uurtje bezig was. Helaas clashten ze, want dit was voor mij de meest interessane headliner deze keer. En ik moet zeggen, ze deden het ontzettend goed.

Later bleek ook waarom Eddie niet zo dronken was als normaal, het was 22 maar geleden dat het Roskildedrama was. Mijn zus was naar die Werchter waarbij Pearl Jam toen afzei en ik was er bij toen ze voor het eerst weer Werchter aandeden. Mijn nicht is wat jonger, dus die had dit niet meegekregen, maar we moesten het ook uitleggen aan mensen achter ons. Dat was wel een moment van reflectie. Verder nog genoten van de rest van het concert, met veel bekende nummers. Heel erg goed optreden.

Daarna met iedereen terug gelopen. Op zich is het na een dag staan en hangen wel fijn als me een stuk goed kan doorlopen, dus dat we een half uur moeen stapoen is niet zoerg, weer een beetje opwarmen. Ik moet altijd nog even wat eten en rustig zitten voordat ik ga slapen. Uiteindelijk lag ik tegen drieën in mijn slaapzak. Gelukkig is het een redelijk rustige camping, dus met oordopjes in lag ik zo te slapen. Moe van een leuke, maar koude, eerste dag.