Jizzlobber
(Sniff intern)


Registration Date: 22-01-2015
Date of Birth: Not Specified
Local Time: 27-05-2024 at 06:35
Status: Offline

Jizzlobber's Forum Info
Joined: 22-01-2015
Last Visit: 5 hours ago
Total Posts: 538 (0.16 posts per day | 0.14 percent of total posts)
(Find All Posts)
Total Threads: 0 (0 threads per day | 0 percent of total threads)
Time Spent Online: 2 Weeks, 5 Days, 5 Hours
Members Referred: 0
Total Thanks Received: 145 (0.04 per day | 0.31 percent of total 46450)
(Find All Threads Thanked ForFind All Posts Thanked For)
Total Thanks Given: 159 (0.05 per day | 0.34 percent of total 46450)
(Find All Thanked ThreadsFind All Thanked Posts)
Reputation: 156 [Details]
  
Additional Info About Jizzlobber
Sex: Undisclosed

Jizzlobber's Most Thanked Post
Post Subject Numbers of Thanks
RE: Rock Werchter 2022 16
Thread Subject Forum Name
Rock Werchter 2022 Rock Werchter
Post Message
Zit hier op mijn terrasbank in de late zomeravond-koelte de Glastonbury & DTRH verslagen te lezen, pak vervolgens nog even de tijd om mijn Werchter-bijna-week met jullie te delen.

Al sinds 1992 een ijkpunt voor mijn vriendengroep sinds middelbare school, dit weekend wordt vrijgehouden, uitzonderingen zoals omliggende bevallingen daargelaten. Wij hebben al die jaren nooit een festivalcamping bezocht, sinds 2002 hielden we kamp op een reguliere camping in Aarschot, maar deze was afgelopen herfst vanwege pensionering van de eigenaren verkocht aan de gemeente, die daarop direct alle (vaste) campinggasten het contract opzegde, en het bestemmingsplan wijzigde. Enige alternatieve camping die nog enigzins te toen is voor ons leek de reguliere camping Klokkeberg in het C-gebied, en die keuze is niet tegengevallen. De camping is veilig, voldoende sanitair, heeft een restaurant met ontbijt en warm eten, en savonds boerenbal. Meer moet dat niet zijn.

Vanwege dreigende stormloop (dixit eigenaar) vertrok een deel van de groep dinsdag overdag al naar Belgie, om een 'gipsy-circle' te creeren, aangezien we 14 combi-gangers en 11 dagjesmensen een plek bij elkaar wilden geven. Dit lukte maar net, op een hele goede plek, volgend jaar zetten we de boel al op maandag op. Woensdag vertrok ik in de ochtend naar Brussel, om de verjaardag van mijn vriendin met haar te vieren. Beetje flaneren, appartement naast de Galerie, en savonds een concert Californische 'Southern Rock' in de AB Club, perfecte start!

Vriendin ging donderdag niet mee terug naar Werchter (haar vader zou de volgende ochtend een risicovolle operatie ondergaan), dus omwille van enkele verjaardag-vier-momenten was ik pas laat in de middag terug in Werchter. Vervolgens was ik omwille van de flinke langdurige regenval niet voornemens om de fietsreis naar de wei voor Pixies en Beck te ondernemen, wat voor laatstgenoemde wel een misser was volgens mijn vrienden. Samen met mijn zoon, die voor het eerst mee ging naar Werchter, kwam ik dan weer als enige volledig droog aan bij The War On Drugs, die de 'sundown'-spot hadden gekregen. Heerlijk concert, met zoals vaak een soort van bezwerende invloed tijdens bepaalde nummers. Het volk was weer blij met het betere weer, we wisten dat het verder de komende dagen topweer zou worden. Kan mij voorstellen dat reaper een mooie ceremonie beleefd heeft. Na TWOD gewacht tot alle vrienden verzamelden op onze vaste plek, om Pearl Jam gezamenlijk te zien. Vraag mij achteraf af welke bekende nummers ze niet gespeeld hebben, mooie setlist, Eddie zat er emotioneel (Roskilde-dag) maar zuiver in, volgens mij dronk hij zn eerste rode wijn pas bij de toegift. Heb het concert na afloop maar direct bestempeld als het beste concert van het weekend, ben daar niet meer op teruggekomen. Terug op de camping nog een fles goede Venezolaanse rum soldaat gemaakt met een paar vrienden, daar slaap ik goed op.

Vrijdag bleek de clash Idles / Turnstile opgelost te zijn, en bleek Turnstile tot voorprogramma van Metallica gepromoveerd te zijn. Hallelujah, want GretaVonFleet kan ik gewoon niet aan, qua eentonigheid en stemgeluid, gebeurt mij niet vaak in het 'gitaar-genre'. Gestart met Idles dus, first timer, prettig vreemd deze mannen, prima bandje, en ik stond iets achter de barrier, dus de eerste 'ferme dansjes' om mij heen gezien. Daarna belde mijn vriendin, dat haar vader die ochtend bijna was overleden tijdens de operatie, en dat maakte mij behoorlijk emotioneel, was direct compleet 'out of place' tussen al het festival-volk. De zoon van Bono gezien met zijn bandje Inhaler direct daarop, maar heb dat niet heel bewust meegemaakt vanwege het voorgaande. Het was volgens mij verder ook niet zo heel speciaal, al had hij het volk goed mee in het voorste deel van de Barn. Veel speciaalbier later in de Apero & goede gesprekken aldaar met oude bekenden die ik toevallig tegenkwam brachten mij weer in de juiste stemming voor Turnstile, met een plek net achter de barrier. De oude Metallica-fans hielden hun cool, maar de jongere garde ging volledig los, achteraf een prima opwarmer voor Metallica. Was onder de indruk van de Jim Morrison vibe die de zanger mij gaf, en de compromisloze energie van de band en hun spervuur van (zo lijkt het) aaneengeregen mini-songs. Heb daarna The Chats bezocht, maar dat was voor mij te simpel copy-paste werk allemaal, na een paar nummers afgehaakt. Metallica was vanaf het eerste nummer dik in orde, als eerder gezegd veel oud werk, niet teveel gezever over de Metallica-family en alles tussendoor, heb nu het idee dat 'some kind of monster' wel definitief verdwenen is. En geweldig om dit samen met mijn zoon zij aan zij te beleven, hij is verre van 'metal', maar gaf dit een dikke voldoende. Terug op de camping nog het boerenbal in het restaurant bezocht, voor ik het wist was het al weer licht buiten, mooie afsluiter.

Zaterdag was op voorhand een 'rustdag', dus samen met mijn broer en 2 vrienden de hele dag op onze plek in de zon gezeten met bier, rookwaar en wat hapjes. Toch uiteindelijk nog even naar de wei gefietst, om 21 pilots te beleven, maar dat was meer om het door de ogen van mijn zoon te kunnen zien, die dit als 'hoofdact' van het weekend zag vooraf. Ook hij evolueert in smaak en evalueert ten opzichte van vorige ervaringen, want achteraf vond ook hij dat dit concert te rommelig was, waar het vroeger anderhalf uur 'als een vuurpijl omhoog ging', was het dit keer elke keer een rustmoment, onzin-tekst en onzin-acties tussendoor, waardoor 'de vibe gekilled' werd, alles dixit zoon. Met een kleine groep nog Grandson gezien, een soort van white college dopey Zack de la Rocha, ik geloofde hem wel, laatste half uur stond als een huis. Afgesloten met de Denkbeeldige Draken, en dat was inderdaad zo kut als ik had verwacht. Ze hadden wel meer glitters en effecten bij dan op Pinkpop zo begreep ik, dus ze hebben wat met die feedback gedaan. Zoals ik al zei deed de kip buiten de poort mij het meeste plezier op de wei. Terug op de camping weer boerenbal, wilde walsjes gedaan met wie maar wilde daar, genoten van de hoge energie van de zonen van mijn broer, en nog net voor het licht werd mijn bed in gevallen.

Zondag begon zeer positief, bij de start van het Keane-concert, met het bericht dat de vader van mijn vriendin weer uit de kunstmatige coma was gehaald en blijkbaar geen extreme schade had opgelopen. Dit bericht, de zon, bier en de 'niks-aan-de-hand' muziek van Keane trapten de dag goed af. Vervolgens de hele middag en avond op 'main' geweest, goede concerten van Balthazar, Royal Blood en The Killers gezien, perfecte sfeer op de wei met vrienden en omstanders. Was benieuwd naar Jehnny Beth, vanwege Savages, stond vooraan bij de Slope, maar werd zonder oordoppen compleet weggeblazen door de bas-tonen, deed echt zeer, dus na 3 nummers exit. Kwam met alle 'jonkies' van de groep terecht bij Meute, en dat was een voltreffer op dat moment: elftal drummers en hoornblazers in rood kostuum, die een carnavalesk-techno-achtig feestje verzorgden. Eerste uur van RHCP daardoor gemist, pakte in het laatste half uur nog even 'Give it away' mee, en meer moet dat niet zijn. Het geluid was voor de verandering een keer niet waardeloos tijdens hun concert, ook een meevaller. Het campingvolk was er die nacht wel klaar mee, dus geen boerenbal, maar wel whisky en rum op het terras, totdat de zon opkwam.

Al met al zeer gelukkig met dit zeer lange weekend, na al die jaren een nieuwe impuls en energie voor onze groep vrienden met de aanwezigheid van zonen/dochters en hun vrienden, de nieuwe camping op fietsafstand, die niet tegenviel. Is hierbij weer voor een aantal jaren verlengd deze traditie, deo/allah et corona volente.