Maynard-J
(Hippe oudoom)


Registration Date: 07-02-2014
Date of Birth: 16-12-1980 (43 years old)
Local Time: 20-04-2024 at 02:20
Status: Offline

Maynard-J's Forum Info
Joined: 07-02-2014
Last Visit: 5 hours ago
Total Posts: 5,139 (1.38 posts per day | 1.33 percent of total posts)
(Find All Posts)
Total Threads: 7 (0 threads per day | 0.55 percent of total threads)
(Find All Threads)
Time Spent Online: 3 Months, 1 Week, 1 Day
Members Referred: 0
Total Thanks Received: 796 (0.21 per day | 1.73 percent of total 46023)
(Find All Threads Thanked ForFind All Posts Thanked For)
Total Thanks Given: 627 (0.17 per day | 1.36 percent of total 46023)
(Find All Thanked ThreadsFind All Thanked Posts)
Reputation: 830 [Details]
  
Additional Info About Maynard-J
Location: Maastricht, NL
Sex: Male

Maynard-J's Most Thanked Post
Post Subject Numbers of Thanks
RE: Haldern Pop 14
Thread Subject Forum Name
Haldern Pop Nieuws en overige festivals
Post Message
Trein van half 9 gehaald, tijd voor een verslagje.

Donderdag was het even zoeken; vanaf het station moet je dwars door het dorp heen en aan de andere kant er weer uit, in totaal pakweg een half uur lopen. Eenmaal op de camping een perfecte plek onder de bomen gevonden, naast een paar campers met gezellige Duitse vijftigers. Iedereen rijdt zo met auto of camper de camping op, en toch was er plek zat. Zo leek het tenminste door de ruime paden, ik heb de rest van de camping niet echt verkend.

De camping ligt pal naast het festivalterrein, maar de vroege optredens zijn in het dorp dus ik was om een uur of 2 alweer onderweg. Langs het landweggetje tussen de camping en de hoofdweg stonden een paar huizen met sproeiers in de tuin, erg fijn met elke dag temperaturen boven de 30.

De dorpskern bestaat uit een stenen marktpleintje met klein openluchtpodium, de Haldern Pop Bar, een katholieke kerk, en nog wat lokale horeca. De bakker en de ijssalon deden het hele weekend goede zaken en het terras van het restaurant was constant vol (reserveren aanbevolen als je iets anders dan König pils wil drinken).

De optredens in de kerk waren meteen raak: celliste/componiste Anne Müller (nog gezien als begeleider van Agnes Obel toen ze met Philharmonics tourde, bedacht ik me pas achteraf) en singer-songwriter Kathryn Joseph beiden in de kerk, en Duitstalige rockband 1000 Robota tussendoor buiten. De eerste indrukken qua optredens:
1. Op het plein kon het nogal warm worden, maar er zijn net voldoende schaduwplekken aan de randen om daar niet teveel last van te hebben.
2. Er lopen opvallend veel mensen met kleine kinderen rond, die tijdens Kathryn Joseph geregeld van zich lieten horen en soms zelfs bleken te passen bij haar Tori Amos-achtige stemgeluid. Verder leek het publiek gemiddeld iets ouder dan ik gewend ben, Haldern bestaat al van midden jaren 80 en veel mensen komen er al heel lang. Best veel Nederlanders ook, zonder er last van te hebben.
3. Het voelt nergens echt druk. In de kerk is uiteraard beperkt zicht, maar er was altijd kort voor en (zo bleek later) ook tijdens het optreden nog plek. En bij het openluchtpodium loop je altijd makkelijk naar voren.

Hierna kon het "echte" festivalterrein alleen nog maar tegenvallen dacht ik. Niet dus. Bovenstaande indrukken waren bijna volledig van toepassing op podia daar. Niet veel schaduwplekken, maar wel een paar kranen om mijn Spa flesje (dat gewoon mee het terrein op mocht) bij te vullen. En ook hier voelde het nooit druk, er hadden makkelijk veel meer mensen op dit terrein gepast.

Grootste meevaller was nog wel dat de Spiegeltent 5 à 10 minuten voor aanvang nog lang niet vol is en als de show begint soms ook nog niet. Dat er voor de mensen buiten ook een videoscherm met eigen speakers is zal daar ook mee te maken hebben. Je hoeft dus helemaal niets te missen, en dat is weer eens wat anders dan de keuzestress op de NL festivals die ik gewend ben.

Zo ging het drie dagen door: wandelen naar het dorp en vervolgens van hoofdpodium naar Spiegeltent pendelen en soms op het scherm kijken met wat te eten.

Dat eten en drinken is wat basic maar goed genoeg en ook niet zo duur, na BKS voelt 5 euro voor een frietje met (4 euro zonder) of een broodje braadworst en 4 euro voor een halve pizza best goedkoop. En het typisch Duitse Handbrot was 7 euro maar vulde wel heel goed. De prijzen zijn nog in euro's en betalen doe je met een app of een prepaid pasje. De buren bleken tenslotte zo gastvrij dat ik aan mocht schuiven bij hun ontbijt.

Met de prima setting worden de optredens haast secundair, maar die waren allemaal prima en hooguitniet helemaal mijn kopje thee. Vooral de Spiegeltent was goed, die ging meerdere keren volledig plat voor bands als Squid, Gustaf en Sports Team. Een podium als dit moet gewoon op BKS i.p.v. The Secret én de Casbah.

Hoogtepunten: de uitvoering van Autobahn (het nummer, niet het album) door experimenteel klassiek collectief Stargaze met band 1000 Robota in de kerk, vijf kwartier Kae Tempest met The Line Is A Curve integraal, Sons of Kemet, Nilüfer Yanya, volksfeest Beatsteaks, Parquet Courts, en bijna alles wat ik in de Spiegeltent zag spelen.

Volgend jaar hierheen met half Graz?